Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Moja Przygoda Z Metinem... Warto To Dalej Toczyć?

Treej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, teraz mam zamiar się trochę naprodukować, ale nagradzam + lub - jak kto woli...

Moja przygoda z Metinem zaczęła się w roku 2007 kiedy to Metin2.PL zmienił nazwę z POLAND na Monastyr i dodali Feniks. Metin2.pl pokazał mi mój kuzyn, zacząłem wtedy grać Wojem Body. Oczywiście dałem skille po 1 pkt w każdy, staty dobrze dawałem. FMS sprzedałem za 20k i cieszyłem się że stać mnie na pelerynę męstwa... No cóż... wymądrzałem - wbiłem 59 co zajęło mi prawie że rok. Konto zamieniłem, na mentala 61 lvl - oczywiście zostałem z niczym... Następnym moim kontem był BM kupiony wcześniej za 1kk (42 level)... nic nim nie osiągnąłem. Zacząłem grać na LongjuYT2, body 78 (bug z yangami i kasa na -1kkk z hakiem)... Zacząłem daggerem - 71 level i skończyłem grę... W 2009 roku zacząłem znów grać na PL, wbiłem bodym 40 level i skończyłem... oddałem koledze, wtedy też poznałem SDLongju i grałem tam dłuższy czas... No i po upadku SDL zacząłem znów na PL... na S20 zrobiłem postać - Body 35 level... miałem jednego z pierwszych RIBów+9 na serwerze [nie wysrałem ani SM, szczęście :D]. Sprzedałem RIBa i kupiłem FMS+0 śr 33%... Zrobiłem bodziami do +6 i na +7 spaliłem (z 22kk zrobiło się jakoś 100k)... Skończyłem z tym kontem a 100k przeznaczyłem na mentala - wbiłem 34 lvl i kupiłem RIB+7 który ulepszyłem na +8... i spaliłem na +9... Wtedy już nie grałem uczciwie - poszedłem na L99 [wtedy był] i dobiłem tam jakiś lvl, ale ten serwer wkrótce padł i pupa... Na Metin2 powróciłem gdy pojawił się Exp-Bot . Exp-Botem wbiłem 39 level mentalem na S6 i co? DUPA! Ktoś mnie okradł...

Przez te 3 lata niby coś pogrywałem ale większość to konta nie mające 25 levela...

I teraz do was ważne pytanie userzy forum... Czy uważacie że dalej opłaca mi się grać? Co prawda mam parę KK na S6... Szata na 34+8 dla szamana.... ale nie wiem czy opłaca mi się cokolwiek zaczynać od nowa... Sądzicie że jest jeszcze dla mnie jakieś wyjście z tej sytuacji...? Grać dalej czy nie?

Co prawda mógłbym sprzedać parę kont: 42 BM czysty, 35 archer [od kolegi...] jakieś tam EQ słabe do lurowania... 2x 30-34 lvl na S2, 39 mental na S6... Czy warto coś zaczynać od nowa?

P.S. często pomagam ludziom więc za zdjęcie kilku % przez Moderatora nie obraził bym się...

@EDIT:

Jeśli ktoś powie że mam grać dalej to jaką postacią...?

59561-pieprz-wszystko-nakurwiaj-na-gitarze.gif

Moje motto życiowe

:)

Zbieram +

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pasjonat
Opublikowano

Mysle ze powinieneś grać dalej. Masz duze dos. po tylu latach gry. Tylko musisz sie przylożyć :P

Opublikowano

Doświadczenie mam i to duże... ale zjebali mnie tymi pomysłami...

Sami powiedzcie co o tym sądzicie...:

http://www.mpcforum.pl/topic/178098-nadchodzace-zmiany-w-grze/

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Hmm ... No niby cos zawsze da się osiągnąc ja np dalem sobie spokoj z PL`em ;) Jezeli tak cie fatyguje do grania to poprostu sobie graj dalej i mysl co ulepszasz i co robisz i unikaj niebezpiecznych sytuacji...

Ale jezeli cie PL nie kręci , to pograj na privie dla rozrywki , załóż swojego , albo poprostu daj juz sobie z tą grą spokoj i znajdz cos lepszego :)

Osobiscie nie widze sensu grania w PL`a ponieważ jest duzo tz. "Dzieci Neo" i bardzo duzo rzeczy jest nie sprawiedliwych...

Znajdź sobie jakąs gierkę od ktorej sie nie uzależnisz i bedziesz mogl w kazdej chwili odejsc (jezeli tak nie jest przy metku ale u wiekszosci tak jest) i graj dla rozrywki.

Rada ode mnie " Weź sobie lekcje Elektryka :D "

Wciągnie cie i naprawde nie bedziesz mial ochoty do metina zasiadać.

Decyzja jednak nalezy do ciebie ...

Ja mogę ci tylko doradzić :) Pozdro ;)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Wiecie tu nie chodzi o to że ja w domu nie mam co robić:

-Zespół

-Od czasu do czasu makieta

-Przyjaciele

-Rower

-Ćwiczenia rozciągające... [na scenie trzeba poskakać, a co :D].

Problem z tym że niby gram na basie po 3h dziennie, ale i tak sram tym wolnym czasem... koledzy nie są wiecznie na dworze... a rower narazi off...

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Znajdz sobie inne zajęcie bo po co marnowac czas i wakacje na jakąs gre ;D lepiej ten czas spędzic na jakims sporcie czy czyms a jak chcesz miec postac w grze to stawiaj boty a fiszbotem zarabiaj ;) ja w 3 tyg mam 61 lvl i duzo kasy dzięki botom ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No to juz inaczej brzmi :P Konkretnie to wedlug mnie ci sie nie oplaca od poczatku grać ;P

Znajdz cos innego albo poprostu sobie serwuj po necie ;P

P.S W jakiej kapeli grasz?

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Odpowiedź jest 1 ;) nie masz dziewczyny .... ( tak myślę ) bo gdybyś miał to nie zajmowałbyś się tym "shitem" ..

oficjalnelogo.png

Opublikowano

W tym problem... w Kaliszu nie ma czegoś takiego jak dziewczyna w moim guście...

Dla mnie dziewczyna:

-Nie musi się dobrze uczyć, ale ma nie być pozera i tona tapety na ryju...

-Nie pali, pije ćpa...[niweluje wszystkie...]

-Ma nie być puszczalska i żeby nie była jakaś tam "sweet fotka"...

Nie chce mieć dziewczyny... miałem już 3 i z 2 ja zerwałem a 1 ze mną... Wole nie myśleć o tym, tym bardziej że na wakacjach spotkałem swój ideał... mieszka w Łodzi a jej chłopak to lamus który padł by ode mnie na hita...

Gram w zespole szkolnym [żenada... Gitarzyści lubią Metal, a ja i Perkusista wolimy Rock/Funk]. Niby szkolny zespół, ale gramy na apelach, występach poza szkolnych - prezentacja szkoły...

Obecnie poszukuję kapeli/zespołu Rockowego szukającego Basisty...

@EDIT:

@Down

0,5k POST! :D

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Graj dalej i osiągnij coś - wbij 80, zrób miecz na 80 (jak będą), pokozakuj w mieście, poszpanuj, pokaż, że ty jesteś najlepszy. xD

Poczekaj na S25 i tam wystartuj - czysto. :)

Chyba że na EM2, beż dodatków, by nie było żalu, że znowu pożegnałeś się z grą. :D

Opublikowano

Strata czasu na metina /naug/agresia jeśli się w niego wciagniesz watpie zebys robił coś innego.Jednym słowem jeśli ogarniasz psychike co do metina nie pakuj sie w niego szukaj foczek na wakacje dobra rada od pana avatara!!! xD

JEŚLI ZASŁUŻYŁEM DAJ + BĘDE BARDZO WDZIĘCZNY : D

MONOLIT:

Woj-Body = 66lvl Ban

Surak-BM = 37lvl + ON

Opublikowano

@2up no fakt ale też mi frajda ponapinać się w m1 biegając z "syrkiem" 0_o gdyby on miał twój wiek to na pewno by się razem z Tobą cieszył ;P :) , a co do autora tematu : nie wierzę Ci że nie ma takiej dziewczyny która jest w "twoim" guście , wystarczy poszukać (CHCIEĆ odszukać ) :D .. i jeszcze raz mówię skończ z tym gównem :) , ( wiadomo można się wbić na Metina pośmiać z dzieciaków ale nic więcej :) co to za frajda ?? lv up ... exp .... lv up .... exp ... 99 0_o i gówno THE END ... a co za dureń poświęci tyle czasu ... [ w sumie DUŻO osób ^^ ] ..

oficjalnelogo.png

Opublikowano

Wiecie, postanowiłem sobie już jakiś czas temu grac 4 fun... nie wyszło...:/ grałem w WoWa... nie podobał mi się, w Sa-Mpa - trochę grałem i uważam że DM jest monotonny a RP dziwaczny...

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Wiecie, postanowiłem sobie już jakiś czas temu grac 4 fun... nie wyszło...:/ grałem w WoWa... nie podobał mi się, w Sa-Mpa - trochę grałem i uważam że DM jest monotonny a RP dziwaczny...

Zagraj w AION

Wyjebista gra za przeproszeniem xD

Możliwości tej gry są na prawdę wiele, a sama gra kryje w sobie wiele tajemnic o których wie mało osób (ja jestem akurat wielce fanem tej gry, ale nie mam możliwości gry w nią ze względu na stan komputera...).

Ps. Global AION'a płatny, więc nie będzie noobów.

Jeżeli wolisz grać na Priv AION, to też nie ma noobów, bo konfiguracja i przemienianie plików jest troszeczkę skomplikowane. :)

Opublikowano

Odpuść sobie te marne gierki podobne do metina i weź się za życie bo później będziesz żałował ... W metku wbijesz 90 i co ? Co będziesz opowiadał swoim dzieciom, że grałeś w metina w najlepszym okresie życia ?? Zastanów się i sam zdecyduj co dla Ciebie jest ważniejsze : D

1190824157.png

Opublikowano

Szukam zespołu Rockowego, Funkowego, Punkowego [podchodzącego pod Green Day] ... Tel. 0 700....

Nie no na poważnie to nie chcę grać w inne gry MMORPG ew. Sa-Mp... ale to FPS. ew. szukam jakichś nowych piosenek do zagrania... ;)

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

graj na privach:D:D

odpocznij od pl'a

to pomaga ja odpoczolem od 62lvl i tydzien temu wrocilem:)

zrob se przerwe z 1-2miechy:D

sstwc.jpg

Opublikowano

@Up...

znudziło mi się granie na serwerach gdzie albo wywala co 5 minut... i są lagi po 2 min albo exp jest x20 i wbicie 70 trwa miesiąc...;/

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Ja ci radzę rozdać itemy i kasę biedniejszym graczom od razu zrobi ci się przyjemniej i lżej... nie będzie cie ciągło pokasuj wszystko związane z metinem...

No i zacznij chodzić na jakieś imprezki ze znajomymi poznasz dużo ciekawych i atrakcyjnych ludzi...

No nie wiem... Dużo jest zajęć którymi możesz się zająć (szczególnie latem) oprócz gry w metka...

To od ciebie zależy czy skończysz z tym czy nie...

Powodzenia!!! :D

johnmorrisonxxxppwxxxsc.png

Autor-Klik Na sygnę

Opublikowano

Spójrz na awatar xXxPpWxXx'a i zagraj w tą grę co ten awatar pokazuje a mianowicie "Quake III Arena".

Ta gra jest spoko i nie uzależnia.Bynajmniej nie mnie.

W Tą grę Polacy grają a takiej osoby grającej w metina nie spotkasz.Najwyżej dyslektyków.Mój kumpel z tej gry ma 25 lat i jest dyslektykiem.Ale jest zajebisty koleś.Przez tą grę poznaje się w huj spoko ludzi.

Jak najbardziej polecam Q3 Arena.

+Spoko ludzie

+Dobra grywalność

+Możliwość ustawienia sobie wszystkiego za pomocą pliku q3config.cfg

-Sporo cheaterów.

To według mnie wszystko co do tej gry :).

Spoiler ukrywa link do stronki mojego klanu Q3.

www.q3irq.fora.pl

images300.jpgPomogłem ?? to daj +sika
Opublikowano

Wiecie, myślę że w Metina skończę grać jako no-life. Będę kradło, hackował konta dzieciom żeby sobie popłakały... Tylko wiecie ja nie siedzę cały dzień w domu tylko po prostu przy kompie tak gdzieś 3-4h dziennie...

Moje motto życiowe

Zbieram +

Opublikowano

Hmmm jaki dziwny zbieg okoliczności... mam prawie taką samą przygodę z metinem.. tylko mniej postaci a większe lvle xD

Radzę Ci grać dalej.. bo ciężko jest tak z dnia na dzień przestać, metin2 to nie gra którą da się przejść

Osobiście zacząłem wczoraj grę na s5... serwer rozwinięty i dlatego :)

Jak coś to zapraszam na s5 chunio ^^

Co do pytania kim grać, radzę Ci surą WP.. super postać wbiłem nią 75 lvl i na prawdę jest ona warta uwagi

Jeśli zaczniesz od nowa radzę Ci sformatować komputer... żeby usunąć wirusy.. keyy.. itp.

Hasło zmieniaj raz w tygodniu lub wymyśl taki trudne.. np. xf1dad41vx%!#11

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...