Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hack Na Metin2 Pl!

ViruS181

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba wiem o co mu z tą postacią...Trzeba usunąć blokadę dodawania w nicku znaków specjalnych []<>/ etc. A potem dodać sobie do nicku. Ale to nie może działać, ponieważ gm idzie na IP/nick, a nie przedrostek... Nie czytałem całego tematu i nie wiem czy ktoś to już pisał

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak w ogóle to chyba za nicki odpowiada server , a nie klient bo inaczej w kliencie musiała by być lista wszystkich zajętych nicków żeby pojawiał się napis "Inna postać ma już taką nazwę" (nie wiem czy to jest dokładnie taki sam napis bo już dawno go nie widziałem)

Opublikowano

Tak w ogóle to chyba za nicki odpowiada server , a nie klient bo inaczej w kliencie musiała by być lista wszystkich zajętych nicków żeby pojawiał się napis "Inna postać ma już taką nazwę" (nie wiem czy to jest dokładnie taki sam napis bo już dawno go nie widziałem)

Raczej tak. Jak tak, to mają to zapisane w mysql : \player\banword.

Opublikowano

@up KURWA! To skąd te boty to mają? O1 : Oni złamali takie zabezpieczenia, włam do MySQL i po prostu dopisują się do gmlist. O2 : Globale mają w sobie coś takiego, że postać, która się tworzy z przedrostkiem [GM] od razu mają dostęp do tej "specjalnej" konsoli GM. Wg. mnie bardziej sensowna jest opcja pierwsza.

Opublikowano

hmm, nie wiem czy było ale spróbujmy dodać takie rzeczy jak te znaki co bugują depozyt oraz alt + 0160 np. co kazda litere w [GM]... poprobojmy, a noz sie uda i zdobedziemy troche kasy dla mpc ;p

Opublikowano

@up KURWA! To skąd te boty to mają? O1 : Oni złamali takie zabezpieczenia, włam do MySQL i po prostu dopisują się do gmlist. O2 : Globale mają w sobie coś takiego, że postać, która się tworzy z przedrostkiem [GM] od razu mają dostęp do tej "specjalnej" konsoli GM. Wg. mnie bardziej sensowna jest opcja pierwsza.

Przecież ktoś kontroluje bazę danych i taka postać by 5 sekund nie przetrwała... Poza tym na 100% by wyłączyli servery do wyjaśnienia sprawy bo by mieli większe straty niż zamknięcie IS oraz by istniało zagrożenie usunięcia bazy albo strasznego namieszania w niej...

Opublikowano

@up

tu sie mylis nikt nie ma dostepu do bazy pl procz programistow I Arta a wiec nie ma mozlwiosci by ktos ja 24/7 kontrolował specjalizuje sie troche w tych sprawach i zabezpieczałem na początku 2 serwy metka

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

kto chce 1 hit kilera pisac pw

Opublikowano

GF po prostu nie wyłączyła durnej instrukcji like w bazie danych i dla tego robia co chcą on ja jest on zawsze przy konserwacji proste logiczne

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@up

tu sie mylis nikt nie ma dostepu do bazy pl procz programistow I Arta a wiec nie ma mozlwiosci by ktos ja 24/7 kontrolował specjalizuje sie troche w tych sprawach i zabezpieczałem na początku 2 serwy metka

A ja mogę powiedzieć , że kiedyś byłem GMem... Masz jakieś dowody na potwierdzenie swych słów ?

Opublikowano

tak utrzymuje kontakt z ta osobą a pozatym nadal doradzam innymw tych sprawach

ps w ten sposob szkopi wykończyli yt2sf

/edit to było rok temu jak nie było jeszcze dedyków

pl rzecz jasna

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

tak utrzymuje kontakt z ta osobą a pozatym nadal doradzam innymw tych sprawach

ps w ten sposob szkopi wykończyli yt2sf

/edit to było rok temu jak nie było jeszcze deykoów

Chodzi mi o jakieś bardziej materialne dowody bo pisać kłamstwa każdy może...

Opublikowano

np jakie bo te serwy juz nie istnieja ale powiedz jakie sa twoim zdaniem materialne

Taaa... servery poupadały , ludzi poumierali itd. Nie mam pojęcia jakie to mogą być dowody bo nigdy nie zabezpieczałem żadnego servera ale jeżeli ja miał bym coś udowodnić to nie pytał bym się w jaki sposób no chyba , że miał bym parę opcji do wyboru...

Opublikowano

No to tak przeczytałem cały tamet i normalnie ogłupiałem .

Ja was w ogóle nie kapuję.

I co do tego to raczej prawda bo widziałem 2 takie osoby z [GM] przed nickiem .

Ale to bardzo podejrzana sprawa.

giphy.gif

Opublikowano

Niby te marmury smoków i innych wylatywały w mieście od GM'a niby taki event, Ciekawi mnie dlaczego tylko na jednym świecie? chyba to było na ś9? Ale tam, coś było na pewno włamanie Xaar się nie przyznał nie umie uczyć się na błędach, paru informatyków i metin2 by leżał ^^

Opublikowano

chociażby wytłumacze wam ale nie kompletnie zasade działania instrukcji like

Założmy że zapytanie wygląda tak Selecy from users like id = & password= &

co to oznacza

like jest swego rodzaju pośrednikiem wyciągnij z bazy danych uzytkownicy usera o id równym np gas a hasło lolki

ale jezeli jest załaczona instrukcja like to parametr password może być zastapiony dowolnym wieloznacznikiem np * lub %

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ciekawe kiedy Kmr wbije...wtedy bedzie zabawa a co do tematu jeżeli chińczyki lub kto inny złamał zabiezpieczenia nie zostawiajac zadnego sladu nawet jutro mozecie spowiedziec sie ze nie bedziecie mieli swoich kont lub usunie cala baze i Metin2_PL Upadnie

@EDIT

@DOWN

włam idealny jest możliwy dlatego że programy hackerów są daleko do przodu niż te

zabezpieczenia MySQL lub innych zabiezpieczen metina

@EDIT2

Po 2 Metin2 PL jest najbardziej przestarzały we wszystkim wiec on jako 1 upadnie potem pociagnie sie łańcuch US,DE i tak dalej az wkońcu Metin2 ogolnie padnie

Opublikowano

up

tłumacze to caly czas że to jest na bank włami o to włam idealny...

a co do Kamera to przydał by sie ktoś kto ma stycznośc z włamami nowej generacji

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

chociażby wytłumacze wam ale nie kompletnie zasade działania instrukcji like

Założmy że zapytanie wygląda tak Selecy from users like id = & password= &

co to oznacza

like jest swego rodzaju pośrednikiem wyciągnij z bazy danych uzytkownicy usera o id równym np gas a hasło lolki

ale jezeli jest załaczona instrukcja like to parametr password może być zastapiony dowolnym wieloznacznikiem np * lub %

Takie coś tylko , że bardziej rozbudowane znalazłem w pierwszym lepszym wyniku w Google dla zapytania : "Założmy że zapytanie wygląda tak" mogłeś to też wsiąść z jakiegoś filmiku , które pokazały się w wynikach wyszukiwania ale już nie chciało mi się ich oglądać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...