Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] - Licznik Aktywnych Graczy Na Www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up

zainstalowałem hamachi an serwerze tylko nie zbytnio wiem jak obsługiwac :)

bo stronka serwera i serwer działają tylko na localhost :/

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.
Techników od bazy danych, systemów linuksowych( głównie FreeBSD).

[email protected] - > Pisać - > Rozpatrzę propozycje :)

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

trzeba w Listen Port w apache config podac inny port niz 80 , bo ten port jest wykorzystywany domyslnie w xampp i innych wiec nic dziwnego ze innym nie wchodzi ten licznik skoro wszystko dziala na porcie 80 ktory nie jest przekierowany na serwer.Aha no i przekirowac go w portmapie./

Opublikowano

@Up

przed instalacja apache i php

na serwerze FreeBSD

wszystko wchodziło pięknie

stronka np na

zwykłym IP hamachi

serwer odpalał też na koncówce zwykłej

a teraz tylko .100 :/

i tylko ja mam dostęp

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.

Opublikowano

@2UP

Zmień sobie to powodzenia ze jakąkolwiek przeglądarką wejdziesz na swoją stronę ^^..

Wszystkie przeglądarki dekodują kod z portu 80, chyba że ma opcję wyboru portu.

A xamppa wystarczy że wyłączy i już mu nie blokuje portu 80 więc nie musi go zmieniać, należy go jednak odblokować w portmapie.

@UP

Poczytaj manuale o hamachi na FreeBSD wystarczy poszukać a napewno coś znajdziesz.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

@Up

dlaczego serwer działa tylko na localu ?

Opublikowano

Ja mam serwer no-hamachi zrobiłem to co ty napisałeś zainstalowało się apache i php bo nawet przy starcie pisze starting apache ale nadal mam to samo blad jest. Ja mam tu wrzucić pliki strony jak mam na hostingu?

Opublikowano

wcale nie ... mozna ustawic aache na dowolnym porcie a w przegtladarce podac adres http://nr/ip/serwera:nr.portu i ten nr portu przekierowac w portmap i bedzie ladnie smigac , wiem bo ja tak mialem u siebie na serwerze gdzie cale www serwera dzialalo na porcie 2080

Opublikowano

Refresh @Ja mam serwer no-hamachi zrobiłem to co ty napisałeś zainstalowało się apache i php bo nawet przy starcie pisze starting apache ale nadal mam to samo blad jest. Ja mam tu wrzucić pliki strony jak mam na hostingu?

Opublikowano

Pomoze ktoś co do mojej kwestii hamachi ?

Opublikowano

Refresh jak już zainstalowałem to nadal mam to samo ale wrzuciłem wszystkie pliki strony na serwer i gry wpisze ip serwera w przegladarce to dopiero licznik dziala a na hostingu nie, pomoże ktoś?

Opublikowano

@Refresh

pomoże ktoś z tym hamachi i jak wyżej z hostingiem

Opublikowano

@1qaz2wsx

Jak byś czytał to działa tylko na serwerze gry (FreeBSD) nie na hostingu.

@paninax

Można i tak lecz to bez sensu bo jak wyłączy/odinstaluje xamppa to juz nic mu nie blokuje portu 80 -.-

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

ja chciałbym zrobic serwer hamachi - hamachi uruchamiane z poziomu windowsa

ale jest problem z tym apache - po zaisntalwoaniu serwer przestawia sie w tryb localhost

przed isntalacją apache serwer i strona xampa dzialały pod 5.43.111.202

teraz po instalacji apache strona i serwer działają na 5.43.111.100

przez co inni gracze nie mogą wbić do gry :/

kto pomoże ?

Wynagrodzę 5-tkami i ++

Opublikowano

@Odświeżam

Opublikowano

@ Refresh Jak i z moim problemem skrypt działa ale tylko na moim ip w przegladarce jak zrobic zeby z tego ip byla nazwa mam serwer na proserwer.pl // Edit A może jak zrobić stronę na FreeBSD np z domeną .pl czy coś w tym kierunku? Pomoże ktoś?

Opublikowano

@Refresh

Opublikowano

Refresh! Kto pomoże! Zainstalowałem apache i php. Wrzuciłem pliki strony do /usr/local/www/apache22/data i strona działa na ip serwera. A jak zrobić żeby dać stronie domenę no. twojanazwa.pl da się na FreeBSD? Albo co trzeba wpisać w sysinstall w Host i Domena. Pomoże ktoś? Dam 5 i +

Opublikowano

Refresh // No to mam IP a jak na proserwer.pl zrobić żeby dodać domenę temu IP znaczy na xaa.pl? że jak tam wpisze zamiast IP w przeglądarce twojanazwa.xaa.pl to że będzie zamist tego IP

Opublikowano

@Up

a co do mojej kwestii pomożesz ?

Opublikowano

@UP

Poprostu doinstaluje hamachi we freebsd, i naucz się jego obsługi zyskasz dzięki temu w pełni samodzielny system z serwerem.. Tak jak to było kiedyś na pierwszej wersji niemieckich plików serwerowych nikt nie wiedział jak je uruchomić a hamachi było w systemie zainstalowane i śmigało.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

@Up

hamachi login

i nie chce sie zalogować :/

://

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...