Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] - Licznik Aktywnych Graczy Na Www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A gdzie wrzucaliście skrypt w xamppie/webservie?? Bo najprawdopodobniej zadziała tylko z apache i php zainstalowanym na serwerze.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up ja nie mogłem zainstalować :P

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.
Techników od bazy danych, systemów linuksowych( głównie FreeBSD).

[email protected] - > Pisać - > Rozpatrzę propozycje :)

Opublikowano

Powiedźcie o co dokładnie wam chodzi? Może postaram się napisać nowy skrypt. Ma on wyświetlać liczbę użytkowników znajdujących się na stronie? Jeżeli chce ktoś "pomoc online" zapraszam na gg :)) 7685846.

Zrób test dla zabawy! Sprawdź jaką masz głowę do picia! Wejdź na: Test piwosza v2.

Opublikowano

Dokładnie raczej ile osób jest podpiętych pod dany port przykładowo świat gry jest to port 13000

Licznik ma wyświetlać liczbę osób które w danym momencie są podpięte

Szukam grafików, questerów Metin2, koderów www, skrypterów, programistów visual c++, c++.

Opublikowano

No rozumiem o co wam chodzi ale skrypt musi znajdować się na maszynie na której jest hostowany serwer -.- tak trudno pojąć, funkcja netstat wyświetla połączenia w raz z argumentami powinna wyświetlać ilość osób onlina. Lecz raczej (nie sprawdzałem) ta funkcja będzie działać tylko przy apache + php w systemie freebsd, apache wraz z php jest łatwo zainstalować..

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

No rozumiem o co wam chodzi ale skrypt musi znajdować się na maszynie na której jest hostowany serwer -.- tak trudno pojąć, funkcja netstat wyświetla połączenia w raz z argumentami powinna wyświetlać ilość osób onlina. Lecz raczej (nie sprawdzałem) ta funkcja będzie działać tylko przy apache + php w systemie freebsd, apache wraz z php jest łatwo zainstalować..

Ja mam na jednym i tym samym dedyku strone, php, mysql, i serwer metka da rad taki skrypt zamotać ? :)

Metin2List.pl ~> Polecam, pierwszy polski spis prywatnych serwerów Metni2 (jest też kilka zagranicznych). Lista się sama aktualizuje, sprawdza statusy serwerów itp!

Jeśli masz swój prywatny serwer Metin2 i chcesz go za darmo rozreklamować zapraszam na Metin2List.pl, dodanie serwera jest DARMOWE!!

Jeśli jesteś graczem prywatnych serwerów Metin2 i szukasz serwera dla siebie zajrzyj na Metin2List.pl i znajdź go!!

Opublikowano

Nie wiem puki co zainstalowałem skrypt na serwer i wzkazuje 0.

www.perfectmt2.pl

Jestem aktualnie zalogowany lecz i tak pokazuję 0.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Ja nawet po wpisaniu w konsoli

netstat -an | grep :13000| wc -l
otrzymuje cyfre 0 chodz po wpisaniu netstat widze że duzo jest polaczen na poratch 13000 13001 i kilku tam

Metin2List.pl ~> Polecam, pierwszy polski spis prywatnych serwerów Metni2 (jest też kilka zagranicznych). Lista się sama aktualizuje, sprawdza statusy serwerów itp!

Jeśli masz swój prywatny serwer Metin2 i chcesz go za darmo rozreklamować zapraszam na Metin2List.pl, dodanie serwera jest DARMOWE!!

Jeśli jesteś graczem prywatnych serwerów Metin2 i szukasz serwera dla siebie zajrzyj na Metin2List.pl i znajdź go!!

Opublikowano

Po skasowaniu ":" przed portem licznik pokazuje..

Tak licznik działa jak najbardziej, tylko ma kilka wad, mianowicie:

- działa tylko na zainstalowanym apache + php w raz z systemem

- dokładnie wszystko powinno prezentować się tak:

<?php

$zmienna = exec("netstat -an | grep 13000| wc -l");

?>

Gracze Online <?php echo $zmienna; ?> 

- wada że pokazuje nawet połączony status - tzn, mam status podłączony pod char_port i pokazuje go jako gracza online

- liczy x2 - zaloguje się raz a pokazuje podwójnie (1-2)

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Othello pomożesz mi zainstalować php na maszynie z serwerem ? gg:7955025 bd bardzo wdzięczny :)

Opublikowano

gdzie na avalonmt2.pl jest licznik ? bo tam

Graczy: 2234
mi widnieje od miesiaca ponad ;]

nawiązując jeszcze do tego licznika powie mi ktoś jak zsumować wszystko do kupy ?!

bo jak wpisze gmem /w to otrzymuje

[Total [95] 28 / 22 / 45 (this server 7)

i np tym skryptem netstat -an | grep 13001| wc -l na porcie 13001 otrzymuje liczbe 10 na 13000 25 na 13061 mam 50 :/ chcialbym wszystkich zsumowanych zeby pisalo np Total online : 93

Opublikowano

Wystarczy do obecnego skryptu dodać w php dzielenie przez 2 (gdyż liczy jednego gracza podwójnie).

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...