Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Forumowiczu, Czy Słuchasz Hip Hopu ?

bekagimbusy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to kolejna moja rozkmina. Muzyka bardzo dużo mówi o słuchaczu i definiuje go. Mówię teraz o polskim słuchaczu muzyki hip hop. Ludzie słuchający hip hopu to najczęściej gimbusy i młodzi ludzie. Polscy słuchacze nie zwracają uwagi na treść, która jest zazwyczaj bardzo płytka. Rzadko słuchają raperów zza granicy, ponieważ muszą rozumieć o czym śpiewają. Czyli słuchają raperów pokroi Peja, którzy są dnem w muzyce hip hop.

Teraz najlepsze :

Badania donoszą, że większa część słuchaczy tej muzyki o ludzie bez swojego zdania.

Co za tym idzie, nie są oni zbyt inteligentni. Najczęściej nie studiują, ponieważ nie wiedzą, co chcą w życiu robić ( brak własnego zdania ). Chociaż czasem wybierają kierunek, który ukończył ich ulubiony raper, co za tym idzie szybko przegrywają życie.

Hip hop ma swoje korzenia w Ameryce. Murzyni byli dyskryminowani i zaczęli o tym rapować. Tak oto powstał gangsta rap, plebsy zaczęły wypowiadać się w muzyce i opowiadać o swoim bandyckim życiu.

Słuchacze tej muzyki często oburzają się, jak powie się, że słuchają hip hopu. Ich jedyną odpowiedzią ( argumentem ) jest " hip hop to subkultura, a rap to muzyka". Oczywiście beka z nich niezła. Co za tym idzie nie mają racji, co powie każdy ogarnięty w muzyce forumowicz. Hip hop to ruch kulturowy i gatunek muzyczny, a jednym z jego elementów jest właśnie rap. Co do mojego podpisu, jest on w 100% prawidłowy, ponieważ nie napisałem, że hip hop nie jest gatunkiem muzycznym.

Podsumowując. Forumowiczu, czy słuchasz hip hopu ? Jesteś najprawdopodobniej taki, jak opisałem wyżej.

-----------------------------------------------

Do administracji, proszę mi nie zamykać temat, bo o murzynach zamknęliście. Ten temat nie nawiązuje do rasizmu, więc zostawcie.

Beka.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja słucham ale nie lubię takich HG,FIRMA czy Peja a jak czegoś pierwszy raz słucham to zawsze badam cały tekst;d

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

jestes zakompleksionym sluchaczem metalu ?

Nie, gimbusie. Słucham muzyki, której nazwy nawet nie będzie potrafił wymówić.

@Papa Smurf

Przegrałeś życie, przykro mi.

Beka.

Opublikowano

Słucham rapu i się tym potwornie jaram.

Przegrałem życie? Co Ty mi możesz o tym mówić, nie masz jakiegokolwiek prawa definiować mnie przez mój gust muzyczny.

A tak się streścić i nie rozpisywać :

Wypierdalaj hejterze.

"Badania donoszą"

Ciekawe czyje badania. Twoje? Pff

Btw. Marna prowokacja.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Ja nie słucham rapu czy tam hip - hop'u. Jakoś mi się nie podoba ten typ muzyki. Tylko napierdalają o swoim życiu (Peja) czy kij wie o czym jeszcze.

Opublikowano

Ja słucham hip-hopu..

Peja,Pih,Hg,Ostry,Pezet,ptp,paluch,kaczor,kaczy,żory itp ..

To jest kulturka ^^ .

Nie no ale nie krzycze JP JP na 100% !! ..

Mam 20lat i jestem kobietą, poprostu niektózi są dobzi i poświęcają swój czas na to , i mieli trudne dziecinstwo ..

[TUT] Jak włamać się na serwer

Hej, zrobi mi ktoś sygnaturkę :)) .

Opublikowano

No rzeczywiście. Większość kawałków ma gówniany tekst. Ale czemu przez to, że słuchają takiej muzyki ich od razu skreślać? ;o

Ja często odpalam Eminema, ale żadnego innego.

Opublikowano

@2UP

Jakbyś bardziej zainteresował się tą muzyką to byś wiedział że to nie jest "bezsensowne wydzieranie się do mikrofonu". Może najpierw lepiej posłuchaj, poczytaj teksty, zrozum ich przesłanie a potem zabierz się za ocenianie tej muzyki. Bo jak na razie to widzę że ty gówno o metalu wiesz, więc lepiej się nie wypowiadaj.

@Topic

Nie, nie słucham hip-hopu

Mariuszw13.png
Opublikowano

Słucham rapu i się tym potwornie jaram.

Przegrałem życie? Co Ty mi możesz o tym mówić, nie masz jakiegokolwiek prawa definiować mnie przez mój gust muzyczny.

A tak się streścić i nie rozpisywać :

Wypierdalaj hejterze.

"Badania donoszą"

Ciekawe czyje badania. Twoje? Pff

Btw. Marna prowokacja.

Tutaj mamy przykład forumowicze przeciętnego polaczka słuchającego hip hopu. Zero argumentów, a za to nazywa mój twórczy temat prowokacją. Umrzyj.

Beka.

Opublikowano

Autor tematu jest widocznie pryszczatym dzieciakiem, który jest kozakiem w necie a pizdą w świecie. Twoje wypowiedzi na tym forum mnie śmieszą. Słucham rapu i z tego? Ta muzyka ma przekaz, a to, że ty nie rozumiesz o czym śpiewają zagraniczni raperzy to już twój problem. Zgadzam się z tym, że Peja to szit. Nie można osądzać człowieka po tym jakiej muzyki słucha. I napiszę bardzo mądre słowa, które wypowiedział Saltaz : Wypierdalaj hejterze.

Opublikowano

Zrobiłem listę przegrańców życia, forumowicze.

Oto ona :

1. Szymek (za głupotę)

2. Saltaz

3. Ziomek1020

4. exNever

Kolejność celowa. Lista będzie aktualizowana forumowicze.

Beka.

Opublikowano

I moim zdaniem za to co wyżej zrobił jakże inteligenty i mądry pan powinien dostać bana, chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego.

@edit

Jeżeli oceniasz ludzi kto jest przegrany w życiu a kto nie poprzez to jakiej muzyki słuchają to jesteś naprawdę zacofany w rozwoju psychicznym i emocjonalnym.

Opublikowano

Większość wykonawców hip-hopu to debile.

Ale są też tacy, którzy są spoko np. Grupa Operacyjna.

Szymek@ Hip-Hop to nie Rap kurwa.

Rap jest sam z siebie spoko - ma jakiś przekaz i tu się z tobą zgodzę.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Nie ma muzyki "hip-hop".

Jest tylko rap.

A Hip-Hop to styl życia,ubierania,wysławiania.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

I moim zdaniem za to co wyżej zrobił jakże inteligenty i mądry pan powinien dostać bana, chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego.

@edit

Jeżeli oceniasz ludzi kto jest przegrany w życiu a kto nie poprzez to jakiej muzyki słuchają to jesteś naprawdę zacofany w rozwoju psychicznym i emocjonalnym.

Ty powinieneś dostać bana za głupotę, haha.

//

Aktualizacja forumowicze :

1. Szymek (za głupotę)

2. Saltaz

3. sebso2

4. Ziomek1020

5. exNever

Beka.

Opublikowano

Nie ma muzyki "hip-hop".

Jest tylko rap.

A Hip-Hop to styl życia,ubierania,wysławiania.

Porównaj takiego Peje z 50Cent

Pierwszy śpiewa o gównie, a kolejny ma jakiś przekaz.

roomy.png

Opublikowano

1. Szymek (za głupotę)

2. Saltaz

3. StickMan Ikona

4. sebos2

5. Ziomek1020

6. exNever

@iRokushou

Ciebie nie dałem, ale hip hop to subkultura i muzyka. Można powiedzieć, że słucha się rapu lub hip hopu. I tak dobrze.

Beka.

Opublikowano

Ale to, że niektórzy nie mają swojego zdania to się zgodzę. Posłuchają>spodoba się>poczytają o tym na necie>robią to co wykonawca. Taka jest kolej rzeczy.

roomy.png

Opublikowano

Tutaj mamy przykład forumowicze przeciętnego polaczka słuchającego hip hopu. Zero argumentów, a za to nazywa mój twórczy temat prowokacją. Umrzyj.

Patrząc na takich jak ty (celowo z małej) wstydze się swojej narodowości. Brak argumentów? Proszę, o gustach się kurwa nie dyskutuje, bo każdy lubi co innego. Na chama (nie wiem jaką muzyke lubisz) można by było nawet pozamieniać teksty i wyszłoby na to samo.

Gz inteligencji, współczucie rodzicom.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

1. Szymek (za głupotę)

2. Saltaz

3. StickMan Ikona

4. sebos2

5. Ziomek1020

6. exNever

@iRokushou

Ciebie nie dałem, ale hip hop to subkultura i muzyka. Można powiedzieć, że słucha się rapu lub hip hopu. I tak dobrze.

Ooo fajnie, tyle że ja ne słucham rapu, a napisałem, że twoja głupota rozwala. IQ 30? gz.

Opublikowano
Mam dylemt, czy cię dać na listę.

Kim ty kurwa jesteś(nawet nie zamieściłeś swojego wieku, pewnie jesteś dzieciakiem który wszystkie rozumy pozjadał), że tworzysz jakieś idiotyczne listy(w ogóle jak możesz coś mówić o ludziach których w ogóle nie wiesz nic)? Sam się na takiej zamieść, bo jesteś marnym prowokatorem.

Dlaczego ty kurwa jeszcze bana nie dostałeś?

A i napisz jakiej ty muzyki słuchasz, na pewno wymówić będę umiał(czyżby Justina?).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Kim ty kurwa jesteś, że tworzysz jakieś idiotyczne listy? Sam się na takiej zamieść.

Dlaczego ty kurwa jeszcze bana nie dostałeś?

Sam nie wiem -.=. Nerwy sobie tylko szarpiemy przez jakiegoś zidiociałego bachora, który uważa się za "mondrego".

Btw., speszial for ju, jaram się nie tylko MC ale też wszystkimi 5 elementami ;]

Hip-Hop nie umarł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...