Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]D3D Stamina Hack [TuT]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

ten tut jest moim polaczeniem dwoch innych (nie moich) i troche ich zmienienie (przetlumaczenie, screeny i wartosci) aby to byla only stamina. (CREDITS dla thenight za tuty)

A wiec, widzialem juz jeden tut na mpc o D3D ale niektorzy mieli z nim problemy, wiec chce dac tutaj dzialajacy i opisac jak zrobic hacka na stamine.

Zaczynamy:

Potrzebne rzeczy:

-DX8 - Summer SDK

http://www.mediafire.com/?u0g1nnz31ab

-D3D empty folder

http://www.mediafire.com/?z1xmlnjd3mw

Scan- http://www.virustotal.com/pl/analisis/6e17...943783c58cbb27a

(skan wykrywa wiry ale sa niegrozne! )

-Microsoft Visual C++ 6.0

http://rapidshare.com/files/67682196/Newapp.rar.html

cd-keys

111-1111111

117-1234567

000-0000000

Zainstaluj to wszystko, wypakuj D3D empty folder. Teraz otworz c++, kliknij File i Open Workspace nastepnie wybierz D3D folder, i plik o nazwie TatniumD3D.dsw

Teraz zalaczmy pliki z DX8

Kliamy Tools nastepnie options a potem Directories.

W show Directories for ma byc include files.

Teraz dwa razy klikamy na pole pod 3 napisem tu obrazek co musi sie stac

30c6gif.jpg

teraz znajdz swoj DX8-SummerFolder a w nim include folder kliknij na niego i ok.

Teraz w show Directories for zaznaczamy libray files i znowu robimy to co w poprzednim kroku tyle ze zamiast include files ma to byc LIB.

Jesli to zrobiles przewin strone na gore i zobaczysz to :

blabla1hq4.th.png

Tu gdzie jest zaznaczony xxxxxxx wpisuje sie addies wklej ten kod zamiast zaznaczonego xxxxxxx

#define playerpointer_Addie1 0x13C72D0

13C72D0 to adres playerpointer na obecna chwile, pamietaj nie dodajemy tu offsetu stamina, tylko player pointer !

Nastepnie zjedz nieco na dol do nastepnego xxxxxx musimy dodac tam ten kod

bool CH_Stamina = false;
bool CH_Playerpointer = false;

Z kazda opcja dodawaj podobnie jak to CH_/nazwa opcji / = false;

Zjedz do nastepnego xxxxxx czyli

int highlight[xxxx] = {xxxx};

W pierwszym xxx dodajemy +1 z kazda opcja wiec jesli stamina jest pierwsza opcja liczba ta wynosi 1

Drugie xxx wynosi na poczatku 1 z kazda opcja dodajemy ,0 czyli pierwsza opcja (stamina) bedzie to 1, druga 1,0 trzecia 1,0,0 itd.

Twoj kod powienien wygladac tak :

int highlight[1] = {1};

Zjedz na dol do nastepnego xxxx powinienes zobaczyc takie cos :

// Declare a string here everytime you add a Hack
//Just add your hack like these here! keeping it at 20
xxxxxxxxxxxxxx
//After you have added to here scroll down untill you find ADD HACKS HERE
//While you scroll also look at the code on way down to get use to it!

Zamiast xxxxxx ma byc taki kod

char playerpointerstring[20] = {NULL};
char staminastring[20] = {NULL};

z kadza opcja powinno byc tak samo piszemy nazwe opcji np unammo i dodajemy koncowke string.

Zjedz dosyc daleko na dol powinienes zobaczyc takie cos :

//----------------------------------------------
//-----------DODAJ TU KOD SWOJEGO HACKA ---------------------
xxxxxxxxxxxxxxxx

//Add hack above here

ok zamiast xxx wklej

{
if (CH_Stamina)
{
DWORD dwPlayerPtr = *(DWORD*)playerpointer_Addie1;
if(dwPlayerPtr != 0)
{
   *(float*)(dwPlayerPtr+0x2A4) = 100;
}
}

Ok, zjedz na dol do nastepnego xxx powinienes zobaczyc takie cos :

//-------OK below here just copy ONE of the lines and change to the hack your adding!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

////--------------------------- this determines if the hack is highlighted -------------//
///--Same again Copy ONE of these and paste under the last one and change to your hack!

zamiast xxx dodaj to

sprintf(staminastring, "%s", (CH_Stamina ?  "Stamina ON" : "Stamina OFF"));

Nastepnie miedzy tymi dwoma linijkami z napisem i kreskami

///--Same again Copy ONE of these and paste under the last one and change to your hack!

////-------------------------------------------------------------------------------------------------//

trzeba wkleic ten kod :

if(highlight[1]==1)
             m_pFont_INFO->DrawText(15.0f, 120.0f, txtRed, staminastring);
                  else
            m_pFont_INFO->DrawText(15.0f,120.0f, txtGreen, staminastring);

Z kazda opcja zmieniamy z highlight[1] na highlight[2], czyli dodajemy +1 , oraz dodajemy +10 do liczby 120 czyli z 2 opcja bd to 130 itd.

Nastepnie kiedy zjedziemy lekko w dol widzimy :

if(GetAsyncKeyState(VK_UP)&1)
      {
      //ADD +1 to were the 3 is so if its a new hack the 3 will be 4
      for(int i=0; i < xxxxxxx; i++)      
      {
          if (highlight[i] == 1)
          {
              int a = i-1;

if(a < 1)
              break;

else 
              {
                  highlight[a]=1;
              highlight[i]=0;
              break;
              }
          }
      }
  }

if(GetAsyncKeyState(VK_DOWN)&1)
  {
      for(int i=0; i < xxxxxxx; i++)   //Same again with the 3 add +1 with every hack!
      {
          if (highlight[i] == 1)
          {
              int a = i+1;

if(a > xxxxx)    //Same with the 2 add +1 with every hack
              break;

else 
              {
                  highlight[a]=1;
              highlight[i]=0;
              break;
              }
          }
      }
  }

W dwoch pierwszych xxx jest taka sama liczba zawsze o 1 wieksza od trzeciago xxx przy drugiej opcji bedzie to : 1 x = 3; 2x = 3; 3x = 2

kod bedzie wygladal tak

if(GetAsyncKeyState(VK_UP)&1)
      {
      //ADD +1 to were the 3 is so if its a new hack the 3 will be 4
      for(int i=0; i < 1; i++)      
      {
          if (highlight[i] == 1)
          {
              int a = i-1;

if(a < 1)
              break;

else 
              {
                  highlight[a]=1;
              highlight[i]=0;
              break;
              }
          }
      }
  }

if(GetAsyncKeyState(VK_DOWN)&1)
  {
      for(int i=0; i < 1; i++)   //Same again with the 3 add +1 with every hack!
      {
          if (highlight[i] == 1)
          {
              int a = i+1;

if(a > 1)    //Same with the 2 add +1 with every hack
              break;

else 
              {
                  highlight[a]=1;
              highlight[i]=0;
              break;
              }
          }
      }
  }

Ok, teraz znowu zjezdzamy do nastepnego xxx i widzimy takie cos :

if(highlight[xx] == 1 && (GetAsyncKeyState(VK_RIGHT)&1))
     CH_Stamina = !CH_Stamina;

zamiast xx musimy wpisac 1 i + 1 z kazda opcja , kod bedzie wygladal tak :

if(highlight[1] == 1 && (GetAsyncKeyState(VK_RIGHT)&1))
     CH_Stamina = !CH_Stamina;

I to na tyle ! :)

Teraz klikamy build i rebuild all jesli masz jakies errory to znaczy ze cos zle zrobiles, jezeli nie masz errorow kliknij znowu build, batch build i ok.

teraz wejdz w D3D empty folder > release > tatnum D3D.exe wlacz go , wlacz warrocka i graj na staminie ! :) A i zaopmnialbym zeby zmienic nazwe hacka musimy znalezc linijke

//Rename Your Hack

czyli wcisnij ctr+ F i wpisz to. Potem zamiast rename me wpisz nazwe.

Jesli cos jest niezrozumiale pisz tu .

Ps. stamina jak i kazda inna opcja banuje.

Pozrdo

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy aby nie widzę cię czasami na warrock hacks ? ;p

skoro już tam jesteś powinieneś wiedzieć ze to nie są wirusy, zapytaj sie admina na tamtym forum, napewno ci powie xP

to NIE SĄ TROJANY, TO poprostu część kodu injectora, nie groźnego, ale niektóre antywirusy biorą to za wirusa. nie jestem ekspertem w tych dziedzinach, więc dokladnie ci tego nie wyjaśnię, popytaj coderów, adminów szanowanych for i będziesz wiedział.

Można spokojnie używać tego injectora ;)

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz i jestem pod wrazeniem, ze tylko ty cos robisz na tym forum. Ogromny szacun!

Dziekuje, ze mi objasniles o co chodzi z tymi wirami ;)

P.S. Pierwszy link nie dziala, jakis blad.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czy jest jakaś możliwość zrobienia tutora D3D do CS 1,6 może być wykrywalny (Wallhack) szukałem trochę tu i tam i nic :/

jeśli nie ten dział to sorry

signature0a.png
Opublikowano
:\Dokumente und Einstellungen\Administrator\Desktop\D3D-Empty\D3D-Empty(3)\D3D-Empty\d3d8.h(7) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory

d3d8int.cpp

C:\Dokumente und Einstellungen\Administrator\Desktop\D3D-Empty\D3D-Empty(3)\D3D-Empty\d3d8.h(7) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory

d3d8tex.cpp

C:\Dokumente und Einstellungen\Administrator\Desktop\D3D-Empty\D3D-Empty(3)\D3D-Empty\d3d8.h(7) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'd3d8.h': No such file or directory

d3d8.cpp

d3dfont.cpp

C:\Dokumente und Einstellungen\Administrator\Desktop\D3D-Empty\D3D-Empty(3)\D3D-Empty\d3dfont.cpp(11) : fatal error C1083: Cannot open include file: 'D3DX8.h': No such file or directory

main.cpp

Error executing cl.exe.

Nie może otworzyć takich plików...

Kurczę, fajnie byłoby, jakbym miał jeden cały kod, a tam tylko zmieniał adresy. Jest to możliwe, żebym znalazł w necie takowy kod? :D

Pewnie, że sprawi przyjemność, ale zanim do tego dojde... Gdybym miał cały kod, to najpierw bym go całego sprawdził jak jest wszystko zrobione, a później wzorował się na nim i napisał swój własny...

#Edit

LOL. Nie zauważyłem Include.rar na pulpicie -.-:D

Opublikowano

źle załączyłeś sdk. zrób to jescze raz.

@up jeśli sam zrobisz hacka, sprawi ci to więcej przyjemności niż dostanie samego kodu :P

Opublikowano

Świetny Tutek, mam zero błędów, ale jak włączam grę to od razu mi hack shield wykrywa mojego hack'a. Zauważyłem, że teraz jest mało hackerów i mam pytanie czy jak zrobię sobię BYPASS'a to nie będzie mi go wykrywał na wstępie? Wydaje mi się, że HS będzie teraz szpanował ;]

Opublikowano

Jeżeli zrobisz bypassa na HS to napewno nie będzie wykrywalny :D Ale myśle, że i tak niedługo PB wróci :P

Jescze menu D3D zostało spatchowane, trzeba znaleźć na to sposób, dlatego prawie nie ma hackerów.

Opublikowano

Że nie ma hackerów to bardzo dobrze, gorzej jest z tym, że początkujący programiści (w tym ja) mają bardzo trudne zadanie, aby stworzyć owy hack. Np. dla ciebie i jeszcze jednego programisty z tego forum (niepamietam nicku, coś na code....) to jest dla was nowe wyzwanie, doświadczenie ;)

jeżeli myślisz, że dobrze mówię to proszę Cię nie dodawaj tutaj tutków na speeda i jumpa, oraz żadnych hacków twojej produkcji z tymi opcjami, bo to jest przegięcie... tylko noobki gre utrudniają...

Opublikowano
Że nie ma hackerów to bardzo dobrze, gorzej jest z tym, że początkujący programiści (w tym ja) mają bardzo trudne zadanie, aby stworzyć owy hack. Np. dla ciebie i jeszcze jednego programisty z tego forum (niepamietam nicku, coś na code....) to jest dla was nowe wyzwanie, doświadczenie ;)

jeżeli myślisz, że dobrze mówię to proszę Cię nie dodawaj tutaj tutków na speeda i jumpa, oraz żadnych hacków twojej produkcji z tymi opcjami, bo to jest przegięcie... tylko noobki gre utrudniają...

Na Jumpa już jest tutek ;) Ale nie martw się, ci co zrobią hacka napewno nie będą noobami, a reszta (czyt.90 % forum) nawet nie ruszy dupy z forum warrock i będzie czekała na retaila winchestera ;) Co do tego patcha kiedy uda się nam to zrobić myślę, że udostępnimy to kilku osobom, właśnie takim jak ty, bo nie wydajesz się być pr0 ne0, a próbójesz kombinować i samemu bez żadnej wiedzy trudno jest programowac :P No i jescze nie upadłem tak na głowe, żeby tut na speed hacka wypuścić na public -.-

Opublikowano

Hehe, w końcu zostałem doceniony. Grats, grats. Wydaje mi się, że najlepszy możliwy hack to esp i boneshoot z włączoną opcją nech shoot. Przynajmniej mi się na tych opcjach najlepiej gra!

EDIT: (14listopada2008r; 19:04)

Czy pomoże mi ktoś w tworzeniu bypassa na Hack Shield'a i nauczy mnie robić dwóch najlepszych funkcji w hacku, a chodzi mi o ESP oraz headschota tym, że kulki mają być w szyję i może jeszcze opcje na ADRENALINE?? Szukam osobistego trenera, będę przykładnym uczniem!

Opublikowano

Zrobiłem wszystko według tego co napisałeś N1ghtmare ale były 2 errory. Ale ja dużo programuję więc się znam. Muszę cię poprawić bo jest takich parę linijek które zaczynają się na "const" i przed każdym wyrażeniem "const" trzeba dodać ";" i wtedy wszystko jest ok ;)

I jeszcze ma 1 prośbę. Jeśli ktoś wie jak zrobić bypass albo żeby tego haka nie wykrywał HS to proszę o help.

Z góry thx. i Pozdro dla N1ghtmare'a ;p

Opublikowano

pokaz mi ten kod o ktorym mowisz :P bo nie wiem dokladnie o co ci chodzi ;p

Co do bypassa, to jest duzo opcji na niewykrywalnosc, powiem ze teraz jest bardzo trudno zrobic bypassa : d

Opublikowano

Już pokazuję.

Screen niżej:

post-18744-1227351630_thumb.jpg

Przed każdym wyrażeniem "const" trzeba wstawić ";" bo inaczej kompilator będzie się oto pluł ;)

A co do tych metod niewykrywalności to jak można ominąć HS'a?

Opublikowano

A i mam jeszcze 1 pytanie i 1 prośbę.

Pytanie: do czego służą: X offset, Y offset i Z offset? One są do obcji no recoil?

Prośba: czy mógłbyś N1ghtmare zrobić tutka do invisible, 1000 delay i do speeda?

Opublikowano
Przed każdym wyrażeniem "const" trzeba wstawić ";" bo inaczej kompilator będzie się oto pluł ;)

A co do tych metod niewykrywalności to jak można ominąć HS'a?

Nie trzeba wstawiac " ; " przy const, masz bledny kod.

po char staminastring[20] = {NULL} wstaw " ;" tego kod wymaga i bedzie 0 error. i tak za kazdym razem.

Pytanie: do czego służą: X offset, Y offset i Z offset? One są do obcji no recoil?

Prośba: czy mógłbyś N1ghtmare zrobić tutka do invisible, 1000 delay i do speeda?

x, z i y offset sluza do opcji teleport, czyli inaczej to sa adresy kordow.

Nie. I 1000 delay nazywa sie 0 delay.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...