Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arabb

Seldek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chciałem jeszcze dodać że Mody Metina się bardziej opierdalają niż Arabb(pewnie Kidy bardziej) :).

Skoro to dział Metin to Modzi i Kid Modzi powinni przesiadywać tam sczególnie ,a nie pisać w pogaduszkach -.-.

Skoro się tego podjeli to mają taki zasrany obowiązek.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano
jakoś nie widać jego wkładu na forum od tego czasu (nie jest w top postów, nigdzie nie widzę jego postów)

Moderator nie jest od pisania postów żeby być w topie.

Odkąd się zarejestrowałem na forum widziałem go że dwa czy trzy razy w topce...

I mówi to moderator...ja pierd**ę..

Dajcie mi moda to wypierdolę wszyskich gimbusów za jednym zamachem

Jakbym tylko mógł rozdawać tutaj permy za idiotyzm to nawet tydzień bym mógł poświęcić na banowanie.

Hm jako global moderator masz ogarniac all a nie tylko jeden dział

Kurwa, metinowskie "all" zamiast "wszystko"..

Seldek, zrób może ankietę?

Chodzi o to, żeby userzy wypowiedzieli się całymi zdaniami, a nie zaznaczali tak lub nie.

jeśli Arabb zostanie dalej Gm'em to każdy kto na niego najeżdżał straci możliwość zostania moderatorem czy kidmoderatorem

Więc niech wjeżdżają łagodnie lub w ogóle tego nie robią.

#A teraz moje nudzenie.

Arabb? Lepszego wyboru chyba nie było. Poza tym już były sytuacje, kiedy miał do opieki kilka działów. Może i jest to wrzucenie na głęboką wodę, ale admin kolejny raz dodaje modów na szybko, bo są potrzebni. Jak mu pójdzie i czy to był dobry wybór zobaczymy za jakiś czas. Życzę mu jak najlepiej bo znam go już trochę i uważam go za fajnego gościa (<3).

Opublikowano

Hohohoh ile to odpowiedzi doszło :-) Bardzo fajnie, ale jednak nie wszyscy używają swojej pełnej kultury osobistej, tak jak prosiłem. Proszę o administrację o poczynienie jakiś kroków w tym temacie. Ten temat ma służyć do dyskusji na temat decyzji w sprawie arabba, a nie jechanie po nim. Co do sondy to nie chce, żeby się pojawiła. Tutaj w tym topicu ma się pojawić miła i kulturalna dyskusja z argumentami. Wtedy będziemy mogli sobie przedyskutować tą sprawę.

Opublikowano

Nie wiem za co arabb dostał GM'a, ale na pewno nie za zasługi dla forum, bo nic tutaj nie robi, tylko wali kompromitujące bany.

Mounthains, rosire i D&G tylko coś robią, arabb się, delikatnie mówiąc opierdala - przepraszam za wyrażenie, ale taka jest prawda, według mnie arabb nie zasłużył na GM'a. Nie czyta raportów, jak jest na forum to nic nie robi, jest leniwy, to moja opinia.

Opublikowano

Powiem szczerze ze odkad jestem na MPC, to jakos specjalnie arabba nie zauwazalem

everythingfou - sprawdź to.

Gość Mounthains
Opublikowano

No to teraz moja kolej ^^.

Przez jakieś przewinienie mou został zdegradowany do kidmoda na kilka dni (byłem sam w dziale, globalami byli Lord Makin i energy - nie interesowali się zbytnio metinem)

Byłem zdegradowany 24h. Przez ten czas dużo się nie zmieniło.

Gdy mou odzyskał moda , zaczelismy rekrutować kidów np: Rodimop - zrezygnował po jakimś czasie,nasz kochany moderator którego wybrałem sam i jest z nami do dziś - Marian26, robo12

Pierwszymi kidmodami byli : Yoku, Anett (w prawdzie 3 dni ale była), senukiQ i barycz. Po ich rekrutacji poszedłeś sobie do Diablo.

panzagłady - rozmawiało mi się z nim dziwnie + kokoszowi też się nie podobał więc odpadł

PanZagłady? Metin2 - 01.05.2010 był dodany na kidmoderatora. W tym roku nic nie zrobiłeś w Metinie.

"nie jest przystosowany do tak ciężkiej pracy jaką jest ogarnianie po użyszkodnikach na mpcforum" to bzdura.

No nie wiem. Jakoś się nie przyłożyłeś w ogarnianie od dostania GM-a

Wg mnie arabb nie jest właściwą osoba na to stanowisko ... A czemu ? Odkąd się zarejestrowałem na forum widziałem go że dwa czy trzy razy w topce...

Jeżeli myślisz że każdy Global Moderator musi być w topce, to bardzo się mylisz.

@Sharimi, robiłem sobie wtedy jaja a Mou wziął to na poważnie.

Hmm.. Kiepski sobie wybrałeś dzień i czas na takie żarty.

Na osłodę dodam przeprowadzaliśmy (pomiędzy moderatorami) mały test, polegał on na zostawieniu pewnej liczby raportów i sprawdzenia jak poradzi sobie z tym nasz kolega. Minoł dzień, dwa, nadchodził trzeci i nie można było dalej trzymać tych raportów nieukończonych co równało się z wynikiem negatywnym.

Racja. To były 3 dni? 44 raporty były do wyczyszczenia. Nie to nie prawda że był tam sam metin, ponieważ robiłem raporty z metina.

Ok. Sprawy userów załatwione. Teraz moja wypowiedź.

Przyznanie mu stanowiska Global Moderatora jest niesłuszne. Zapytacie dlaczego tak myślę? Otóż ogarnianie działu Diablo II + Lineage było zbytnio trudne. Owszem rozumiem arabb że musisz robić te spisy itp. Lecz ile Ci to zajmie? 1-2h max. Później co robisz? Nic. Przeglądając twoje posty nie widzę Twojego wkładu na forum. Oddałeś 2 niesłuszne bany przez Twoje niedopatrzenie.

http://www.mpcforum.pl/topic/168732-enzil/

Na szczęście sprawa została wyjaśniona. Narobiłeś userowi tylko stresu.

http://www.mpcforum.pl/topic/167408-dralufelg/

I tutaj mamy problem. Ta osoba siedzi w metinie cały czas. Nigdy nie widziałem userbara z reklamą. Nie wiem dlaczego mu dałeś perma. Proponuję jak już wejdziesz w te raporty, to przeczytaj je dokładnie i to sprawdź. Niektórzy walą ściemę..

Sprawa zachowania niektórych osób w topicu@ Proszę o wyrażanie się z pełną kulturą. Posty z wyzwiskami będą kasowane, a autorowi przyznaję warna.

Opublikowano

@Schittset :

# Rejestracja 06-kwiecień 10 , według mnie nie powinieneś mieć głosu.

@nuclear1985 :

Może dlatego że pierw miałem nick KokeR ;d

@Mounthains :

Co do Enzila to twoja decyzja mimo tego że podał link do swojej strony o hackach.

Co do DrAluFelg to był userbar innego forum i nic sobie nie wymyślam.

PanZagłady? Metin2 - 01.05.2010 był dodany na kidmoderatora. W tym roku nic nie zrobiłeś w Metinie.

Robiłem mu PIERWSZĄ rekrutacje jeszcze przed marianem.

Opublikowano
Co do DrAluFelg to był userbar innego forum i nic sobie nie wymyślam.

Oczywiście tego ci nie zaprzeczę , iż sam widziałem ten userbar ;)

Opublikowano

Witam. Wpierw zaczne od sprawy ktora co po niektorzy poruszyli:

Lord Makin - otrzymal GM'a (powrotnego) gdyz na forum panowal atak kecupa a wtedy byl aktywny tylko Mou wiec pomyslalem ze przyda sie pomoc. Makin wyrazal pelne checi powrotu do sluzby.. To na tyle sprawa wyjasniona

@Topic.

Osobiscie nic do arabb'a nie mam. Wciagu pobyt na forum nie podpadl mi jakos znaczaco. Teraz gdy otrzymal GM'a niestety otrzymuje po kilka wiadomosci dziennie co do skarg na niego. Od banowania po opierdalanie sie. Podczas w.w. testu na te raporty rowniez to zauwazylem. GM powinien moze nie ogarniac all dzialy ale interweniowac gdy widzi od tzw. "ogroma" raportow. Wkoncu gdy nic nie bylo robione (sam oczywiscie o tescie dla arabba nic nie wiedzialem) opierdolilem jednego z GM'ow by wzieli sie wkoncu do roboty i ich odpowiednio zmotywowalem. Ale wracajac do tematu. Jako Administrator mam dostep do logow moderacyjnych. Sprawa wyglada nastepujaco... Arabb dn. 27.06.2010 r. o godz. 20:05 mial na koncie 1462 akcji moderatorskich/ dzis: 1487. Wciagu 5 dni wykonal wiec 25 akcji czyli 5 na dzien. Duzo? Malo? Ja mysle ze malo gdyz sredni przyrost akcji u reszty GM'ow waha sie od 13 do 32 na dzien na jednego GM'a. Arabb ty nie mozesz patrzec tylko czy sa raporty, czy tez nie. Ale i sam sprawdzac forum.

Od dnia wyboru arabba na PM otrzymalem wiecej skarg na niego niz na Mou czy D&G (na rosire nie dostale ani jednej od poczatku jego kadencji o.O) + liczba dzialow ktore ogarniales jakos mnie nie przekonuja do tego abys dostal GM'a

Wniosek wybierzcie sami

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Pracować dopiero zaczałem od wczoraj, wczesniej mało robiłem bo musiałem sobie wszystko uporządkować na wakacje, zaplanować obóz, były też 2-3 imprezy (nie było sensu pisac o tym w admin zone). Teraz juz mam czas wolny i moge moderować.

Opublikowano
@Schittset :

# Rejestracja 06-kwiecień 10 , według mnie nie powinieneś mieć głosu.

ja zarejestrowałam się miesiąc temu, to znaczy, że też nie mam prawa głosu? żyjemy w wolnym kraju i bynajmniej mamy w nim wolność wyznania i przekonań.

musiałem sobie wszystko uporządkować na wakacje, zaplanować obóz, były też 2-3 imprezy

mi się życie wali, a nie używam tego jako wymówki ;/.

Co do tematu. Mimo, że jak kolega zauważył nie mam prawa głosu, to może jednak ktoś doceni zdanie innych.

Nie będę mówić, czy ranga zasłużona, czy nie, bo jestem ostatnią osobą, która powinna mówić o czymś takim. Jeśli arabb nie wywiązuje się z obowiązków jak twierdzi administracja:

Arabb dn. 27.06.2010 r. o godz. 20:05 mial na koncie 1462 akcji moderatorskich/ dzis: 1487. Wciagu 5 dni wykonal wiec 25 akcji czyli 5 na dzien. Duzo? Malo? Ja mysle ze malo gdyz sredni przyrost akcji u reszty GM'ow waha sie od 13 do 32 na dzien na jednego GM'a.

to może warto przedyskutować całą tą sprawę z Kokoszem?

Nie rozumiem dlaczego niektórym skacze ciśnienie, to zwykła debata, czy też dyskusja na temat życia forum. Jestem od niedawna tutaj, ale nie trudno zauważyć, że całe to forum opiera się na pracy właśnie GM'ów i Adminów. Jeśli jakiś GM nie jest w stanie ogarnąć forum, to chyba nie pełni dobrze swojej funkcji?

Pozostawmy decyzję administracji.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

hmmmm... no ja tam nie wiem czy zasługuje czy nie. Ja jestem neutralny. Pamiętam jak był moderatorem i wypowiadał się w aplikacjach kidmoderatorów którzy składali ją do innego działu niż on prowadził... dlaczego się wypowiadał? niewiadomo.

To tyle ode mnie p0zdr0

11.jpg

Opublikowano

Dla mnie ten temat zalatuje troche prowokacja... Moim zdaniem nie ma sensu teraz wspominac o tym... To czy dostal slusznie range GM'a okaze sie z czasem. Ja bym dal szanse dla chlopaka na wykazanie sie ;)

Opublikowano

@arabb

Jeśli nie masz czasu to po co ten GM!?

Krótko i na temat. Cała prawda.

Mimo, że nie powinienem porównywać KidModa od GM'a... To samo było ze mną. Odszedłem z MPC dla serwera Metin2 i NIE MIAŁEM CZASU dla MPC. To samo teraz jest z arabbem.

D&G, Mou, Rosire, Makin - taki powinien być Team Global Moderatorów.

Ciebie w nim nie widać arabb...

Przykro mi, że wszyscy po Tobie jadą, ale jeśli masz dalej nic nie robić to jaki jest sens Twojego stanowiska ?

A może dostałeś tylko i chwalisz się kolegą z podwórka jaką to masz super, hiper rangę na MPC (tu oczywiście żartuje. Nie bierz niczego do siebie).

Tak więc sprawa powinna być wyjaśniona ;)

Ps. Jeszcze za tego warna co mi dałem w pierwszy dzień - sygnatura była większa o 20px.

Teraz widzimy, że nie ogarniasz np. tego, bo chyba tylko ja i ktoś inny dostał warna za sygnaturę, mimo że pół MPC (nawet piszących posty w pogaduszach. Nie mówie tu już o Metinie, którym wszyscy gardzą, mimo że w niego nie grali) ma sygnatury ...x250/300px nic z tym nie robisz ;)

Wiem, że sygnatura to nie aż tak ważna sprawa ;)

Dziękuje i pozdrawiam Perf.

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano
Sorry ale nabijanie postów w durny sposób mnie nie kręci (typu : zamykam, closed etc.)

dokładnie tak powinien zachowywać gm

a nie jak mou czy D&G 10 k postow wypisanych zamykam topic albo zamykam i wyrzucam

Opublikowano

a nie jak mou czy D&G 10 k postow wypisanych zamykam topic albo zamykam i wyrzucam

Mamy jeden + :) Chociaż gdyby robił to samo nie zaszkodziłoby to mu :)

Admin Cienia
Opublikowano

Chętnie zobaczę gdzie napisałem "zamykam" albo "wyrzucam". Kilo to kolejny przykład człowieka który nie nadaję się do pracy w grupie wypisując takie rzeczy, czeka tylko na okazje by w pierwszy, lepszy moment wkopać kogoś porządnego. Masz jednak szczęście że kiedyś "coś " robiłeś na mpc bo założę się ze teraz ciebie by tu nie było. ;]

Widzę lekkie odbicie ale powróćmy do tematu. ;]

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ja mimo to, że na forum jestem więcej niż pokazuje wytyczna w moim profilu, to rzeczywiście nie kojarzę arabba. Raz czy dwa obiło mi się o uszy jego nick, a to, że został wybrany na global moda to trochę zaskoczenie było, bo ani o nim nie słyszałem, ani jakoś specjalnie go widać nie było, co oczywiście nie świadczy o jego pracy, ale zastanawiam się jak można nadać Global Moda komuś kto jest anonimowy dla dużej części forum. Oczywiście, mogę się mylić co do jego rozpoznawalności, ale tak uważam.

Skoro Mike który ma dostęp do logów moderatorów widział ile raportów odwala dziennie arabb to to chyba jest małe nieporozumienie ? SuicideRlz dziennie poświęca działowi w metinie który jest większy niż to Diablo i Lineage razem wzięte, a jest zaledwie kidem, a i tak ogarnia b.dobrze.

Ja go nie znam, ale chyba widać jak duża część myślących jest do niego negatywnie nastawiona, to żeby mu coś odpieprzać nie zaczęło, bo skoro dawał bany bez przyczyny to może by się trzeba nad tym głębiej zastanowić ;x ?

@down

Enzil ? Ktoś w temacie pisał, że bez przyczyny ;>

Skoro odbanował to znaczy, że niesłusznie, przynajmniej dla mnie bo uważam, że Mount jest troszkę bardziej ogarnięty niż Ty, bez obrazy.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Nie dawałem banów bez przyczyny :O

Enzil podał link do swojej strony o hackach wiec ? Mou go odbanował bo niby na tej stronie był odnosnik do mpc.

Opublikowano

Ehh dobra teraz czas na mnie...

No arabb szczerze to prócz pogaduszek to nigdy Cię nie widziałem... Co prawda mam moda Warrocka i nie zaglądam do działów w których Ty się udzielasz (Diablo i Lineage) ale ok to pomińmy....

Od czasu kiedy dostałeś rangę GM'a nie widziałem Cię wcale w innych działach.. myślałem ze jak dostaniesz GM to coś będziesz się wykazywał... nie mówię tu o pisaniu durnych postów czy też banowaniu za byle gówno... ale co jak co resztę GM'ów za wyjątkiem Makina widzę czasami u sb w dziale i nie tylko u sb... Dział Diablo i Lineage to nie jest wielka kupa roboty (nie wiem czy sam to ogarniasz czy też nie ale stawiam że sam... bo działy są małe) No ja mam trochę większy dział... co prawda mam do pomocy 3 modów i jakoś dobrze nam idzie.. często więc mam czas aby zajrzeć na inne działy (CA, operation7 i jeszcze pare) i naprawdę szczerze widziałem Cię tylko w pogaduchach... (nie chodzi mi o pisanie postów ale nawet nie ma Cię w przeglądających dział). Z raportami się zgodzę... sam zastanawiałem się dlaczego jest ich tak dużo później się dowiedziałem ocb z tym....

Podsumowując:

Nie widziałem wkładu twojego w forum.. ale jeśli dostałeś GM'a to zapewne za coś (może to prawda co pisał Seldek) a może za zasługi....

Jeśli administracja dała Ci taką rangę myślę ze My możemy dać Ci szansę...

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

Czytając ten temat to nie wiem czy się mam śmiać czy może płakać. Szczególnie rozbawił mnie Dawmar - good job. xD

Ogólnie to uważam, że wasze zachowanie jest nie na miejscu, w stosunku do arabba to wyrządzacie mu ogromną przykrość.

Pewnie chłopak nie spodziewał się, że nagle całe forum odwróci się od Niego. Wypowiedzi niektórych użytkowników prezentują czystą zazdrość funkcji, której sprawuje arabb.Dla Waszej informacji to zapewne będzie tak jak zawsze, tzn. przyjdzie kokosz i wygłosi swoją wersję, po czym temat będzie zamknięty,a arabb będzie dalej wypełniał swoje stanowisko.Skoro każdy może to i moja skromna osoba wtrąci swoje dwa grosze. "Znam" go od dłuższego czasu, tzn. głównie pamiętam go zza nicku KoKeR. Nigdy nic do Niego nie miałem.Wiem tylko tyle, że prowadził jakieś tam swoje dwa działy(teraz wiem, że nawet trzy - metin2) i nagle pewnego słonecznego dnia, został obdarzony nową rangą - Global moderatorem.Czy słusznie? - nie wiem, ale czytając wypowiedzi ze strony administracji jak i innych userów wnioskuje, że nie. Skoro wychodzi na to, że się - wulgarnie mówiąc - opierdala, to nie wiem co On na tym stanowisku jeszcze robi.

Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam,

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano
Chętnie zobaczę gdzie napisałem "zamykam" albo "wyrzucam". Kilo to kolejny przykład człowieka który nie nadaję się do pracy w grupie wypisując takie rzeczy, czeka tylko na okazje by w pierwszy, lepszy moment wkopać kogoś porządnego. Masz jednak szczęście że kiedyś "coś " robiłeś na mpc bo założę się ze teraz ciebie by tu nie było. ;]

zagłębie się w lekturę kosz

Zamykam na życzenie autora.

Brak prefixów, zamykam.

A jednak, :D Idzie w kosz.

Nick dało by się przeżyć, ok zamykam temacik lepiej. :P

Zamykam i temat idzie w kosz przy okazji.

Spam mode off, zamykam.

Zrobiliście syf, zamykam.

nub, idzie w kosz.

nawet do polowy nie doszedłem pierwszej strony

Dlatego twierdze ze arabb jest bardziej zaufany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...