Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arabb

Seldek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

22 czerwiec na naszym kochanym MPCForum dochodzi do pewnej "małej rewolucji". Do władzy doszedł user o nicku: "arabb". Oczywiście trzeba zaznaczyć na samym początku, że temat nie jest kierowany "na" niego. Chodzi mi tylko o przedyskutowanie, poznanie waszej opinii na temat owej decyzji. Także wracamy do tematu. Nie wiem jakie były stosunki między Kokoszem, a arabbem. Czy arabb prosił o range, czy to może kokosz wyłonił go z pośród 200tyś userów. Nie wydaje mi się żeby go tak wyłonił, bo arabb to user, który dzielnie prowadził działy takie jak Diablo czy Lineage 2. Rozumiem 2 działy to już coś, ale co to są za działy. Tam niestety nie ma ruchu jak na "marszałkowskiej". Mało się tam dzieje. No, ale jednak dostaje chłopak range. Chwała mu za to. Albo inaczej chwała "Kokoszowi" który mu ją dał. Teraz najlepsze. Moment na który wszyscy czekali. Chwila podniosła i ekscytująca. Czy dał mu ją słusznie. Czy arabb otrzymał słusznie rangę. Spróbujmy to wszyscy razem przedyskutować. Nie przypominam sobie za czasu mojej kariery Administratora, żeby mi gdzieś poważnie przewinił. W ogóle sobie nie przypominam, żeby coś przeskrobał. Jedziemy dalej. Otwieramy teraz profil arabba. Sprawdzamy. 2k postów, niezły dorobek, ale niestety mimo tych 2 jakże obleganych działów, które arabb prowadzi w pocie czoła, najwięcej postów ma w pogaduszkach. Myślałem przez 2 minuty. Co dalej napisać o arabbie, no ale niestety nie ma już co. Podsumowując. Chłopak pracuje w miarę rzetelnie. Stara się ogarniać swoje działy. No ale jednak. Nie chodzi już o fakt, czy my userzy mpcforum zdają sobie sprawę kim on jest. Bo na pewno większość z was mnie nie zna. Nie o to w tym wszystkim chodzi. Dla mnie arabb został wysłany od razu na głęboką wodę. Jest kilku innych dobrych kandydatów na GM. Dlaczego więc został wybrany on? Nie wiemy ile zer teraz doszło kokoszowi na konto. Tego nikt nie wie. Ale jedno jest pewne. Arabb nie jest przystosowany do tak ciężkiej pracy jaką jest ogarnianie po użyszkodnikach na mpcforum. To może się wydawać łatwe. Ale jest to ciężkie i pracochłonne zadanie. Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że jakimś cudem dotarliście do końca tego chaotycznego tematu.

ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO DYSKUSJI. Proszę zachować pełną kulturę osobistą komentarzach.

Pozdr, Seldek.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No więc, tak.

Miałem również 3 dział, metin2. O czym chyba nie wiesz. Ogarniałem go razem z Mou dosyć długo (był jeszcze wilku93 ale szybko mu się znudziło), przez kilka tygodni musieliśmy siedzieć i co chwile dawać bany (24h) za spam/proszenie o hacki czy serwery. Przez jakieś przewinienie mou został zdegradowany do kidmoda na kilka dni (byłem sam w dziale, globalami byli Lord Makin i energy - nie interesowali się zbytnio metinem). Gdy mou odzyskał moda , zaczelismy rekrutować kidów np: Rodimop - zrezygnował po jakimś czasie,nasz kochany moderator którego wybrałem sam i jest z nami do dziś - Marian26, robo12 - nie przeszedł testu, panzagłady - rozmawiało mi się z nim dziwnie + kokoszowi też się nie podobał więc odpadł. Pewnie jeszcze ktoś był ale nie pamiętam za bardzo. ;d Wiec sorry ale to że "nie jest przystosowany do tak ciężkiej pracy jaką jest ogarnianie po użyszkodnikach na mpcforum" to bzdura.

Pozdro ;)

Opublikowano

Ja od razu wiedziałem, że on nie jest odpowiednią osobą na to stanowisko. Dobra, dostał tego GM'a, ale jakoś nie widać jego wkładu na forum od tego czasu (nie jest w top postów, nigdzie nie widzę jego postów). Siedzi cały dzień na forum, ale zamiast ogarniać MPC, to skacze sobie po profilach innych użytkowników oraz zabawia się wraz z innymi graczami w dziale "pogaduszki", do tego zdejmuje warny za free. Tyle ode mnie.

Sharimi.png

Opublikowano

Ja od razu wiedziałem, że on nie jest odpowiednią osobą na to stanowisko. Dobra, dostał tego GM'a, ale jakoś nie widać jego wkładu na forum od tego czasu (nie jest w top postów, nigdzie nie widzę jego postów). Siedzi cały dzień na forum, ale zamiast ogarniać MPC, to skacze sobie po profilach innych użytkowników oraz zabawia się wraz z innymi graczami w dziale "pogaduszki", do tego zdejmuje warny za free. Tyle ode mnie.

"ale jakoś nie widać jego wkładu na forum od tego czasu (nie jest w top postów, nigdzie nie widzę jego postów)"

Sorry ale nabijanie postów w durny sposób mnie nie kręci (typu : zamykam, closed etc.) Skoro dla ciebie wkład w forum to nabijanie postów to gz.

"zabawia się wraz z innymi graczami w dziale "pogaduszki"

ciekawe

"do tego zdejmuje warny za free"

nawet nie masz dostępu do logów userów wiec co ty kurwa możesz o tym wiedzieć?

Opublikowano

Kiedy sam byłem modem strasznie mnie to wkurzało. Nie trzeba pisać żeby ogarniać dział, trzeba: zamykać, przenosić, kasować tematy, dawać warny bany, pomóc komuś na PW etc. To że mod nie pisze w dziale durnych postów ("close","10%close","przenosze do..." nie oznacza że go tam nie ma.

P.S. Według mnie Global zasłużenie został przyznany

Opublikowano

Hm teraz kilka słów odemnie

Wg mnie arabb nie jest właściwą osoba na to stanowisko ... A czemu ? Odkąd się zarejestrowałem na forum widziałem go że dwa czy trzy razy w topce...(Małe sprostowanko , chodziło masowo pomoc userom xD) Tak jak wspomniał tu jeden użytkownik gdy dostał rangę gm'a to zabawia się nic nie robiąc... Nie jednokrotnie za czasów mojego kida prosiłem aby usunął zamknięte tematy , dał warny etc. Hm i co zrobił coś? Nawet nie raczył odpisać.. A widziałem że przegląda profile etc. ;) wg mnie kokosz podjął zła decyzję powołując arabb'a na gm .

Tyle odemnie dziękuję dobranoc ;)

Opublikowano

@Dawmar, wszystko to co mi wysłałeś na gg - usunałem i zrobiłem jak należy. Co to zbanowania multi - byłem na gg na ipodzie

@Sharimi, robiłem sobie wtedy jaja a Mou wziął to na poważnie.

Opublikowano

hmmm czemu nie kontynuowaliście tej rozmowy w temacie zrobionym przez Kokosza ?

http://www.mpcforum.pl/topic/164678-nowy-gm-arabb/

ale cóż, to nie moja sprawa.

co od Arabba, nie mam do niego absolutnie żadnych pretensji, to że dostał propozycję od Kokosza to chyba wiadome że nie odrzucił by tej propozycji, tak samo jak każdy z nas nie odrzucił by propozycji dostania moderatora w jakimkolwiek dziale, nawet gdyby się na tej grze nie znało to myślę że 80% użytkowników by się zgodziło. Arabb odkąd dostał GM'a często pomaga mi w dziale CA, to że nie jest w top spammerach nie znaczy że nic nie robi dla forum... z Arabbem zawsze miałem dobre stosunki, w każdym dziale w jakim byliśmy nigdy się z nim nie kłóciłem. rangę moim zdaniem otrzymał słusznie.

a wam panowie moderatorzy po prostu żal dupę ściska i tyle. Seldka może i rozumiem bo on był (o.0) adminem więc zna lepiej sytuację

Admin Cienia
Opublikowano

Gdy poranny promień światła zajrzał przez me okno, doznałem lekkiego dreszcza na karku. Było to jednak mylne mniemanie gdyż było to spowodowane innym faktem, ujrzałem neewsa z naszym nowym GM'em. Przekładając to na sprawy osobiste nic do niego nie mam, zmieniając jednak tor jazdy na kanał MPC doznaję lekkich turbulencji. Pozwolę utwierdzić słowa seldka w przekonanie że umieszczenie kolegi na tejże funkcji jest wypłynięciem na głęboką wodę. Owszem, prowadził dział Diablo, Lineage II, w metinie był jako pomoc na pewien czas i na tym ostało. Na aktualnej funkcji mówiąc szczerze nie idzie mu zbyt dobrze (jestem bardzo wylewny), flustracje moderatorów, uwagi zwykłych użytkowników by zachęcić arabba do pracy idą w piach. Na osłodę dodam przeprowadzaliśmy (pomiędzy moderatorami) mały test, polegał on na zostawieniu pewnej liczby raportów i sprawdzenia jak poradzi sobie z tym nasz kolega. Minoł dzień, dwa, nadchodził trzeci i nie można było dalej trzymać tych raportów nieukończonych co równało się z wynikiem negatywnym. Mała aktywność, lekko agresywne podejście do użytkowników nie są tutaj pozytywnymi walorami. Jest z nami już parę lat jednak nie zmienia to wiele gdyż sami widzimy jak wygląda sytuacja. Są na forum osoby dużo bardziej aktywniejsze i nadające się na tą posadę. Tyle odemnie.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

O japierdole.

Pierdolnijcie się niektórzy w łeb sufitem czy czymś innym.

Top Userów? - Pytam się co to kurwa ma do pracy moda -.-'?

To tak jakby KidModów rekrutowali z powodu ilościu plusów czy postów.

Według mnie Arabb zasłużył i tyle.

Pierdoli mnie zdanie innych i to na tyle.

Ps.

Nie mieszam się w sprawy modów czy coś ,ale jeżeli Seldek czy inny admin chce o tym porozmawiać to może zróbcie sobie jakąś Konfe na Skejpie czy Gie Gie ;)

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Dajcie mi moda to wypierdolę wszyskich gimbusów za jednym zamachem :D

Do arabba akurat nie mam o co się przyczepić, zresztą od niedawna zauważyłem że ma global moda mimo to chciałem napisać tego posta bo lubię spamować w pogaduszkach.

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

DG to były same reporty z metina a z tego co wiem to on ma 3 modów i Mou. Aktualnie chce ogarnąć dział diablo.

Btw: Widze że Lord Makin też super aktywny jest.

Opublikowano

DG to były same reporty z metina a z tego co wiem to on ma 3 modów i Mou. Aktualnie chce ogarnąć dział diablo.

Hm jako global moderator masz ogarniac all a nie tylko jeden dział . ;)

Temat jest o tb a nie o makinie ;)

Opublikowano

ogarnąć dział diablo?

Aaaa przepraszam zapomniałem się przywitać.

Dobry wieczór.

widzę że dział diablo jest prawie ogarnięty poza tym tam jest 10 postów dziennie więc nie widzę dużego problemu w zamknięciu tematu czy przeniesienia go. nie jestem stałym bywalcem w tymże dziale ale patrząc na posty za dużo roboty tam nie ma

Opublikowano

Hm jako global moderator masz ogarniac all a nie tylko jeden dział . ;)

Temat jest o tb a nie o makinie ;)

ale wiadomo że będzie zwracał uwagę bardziej na swój dział, tak samo jak większość GM'ów do niedawna w dziale Combat Arms też za wiele nie było widać Gm'ów. dopiero od niedawna się tam pokazują i jakoś nikt nie mówi że dział jest przez to zaniedbany, tak jak już Arabb napisał w dziale jest sporo ludzi, do tego są także kidmodzi żeby zamykać tematy potem wpada tylko mod albo Gm i kasuje temat.

a to że Arabb porównał ten temat do Lorda Makina to dla tego że jest podobna sytuacja, tyle że Makina wcale nie widać na forum. Do Makina nic osobiście nie mam.

@edit

jakbyście nie mogli rozwiązać tego między sobą w Admin Zone ...

Opublikowano

Tylko się nie spoć, bo to ogromny dział :P

Pomagaj przy kecpuach, posprzątaj czasem reklamy i raporty też poczytaj :P

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ogarnąć dział diablo to dodanie aktualnych hacków/maphacków/botów/loaderów + porobienie spisów.

Opublikowano

to ja miksiu arabb dałeś mi bana za?

bo nie rozumiem albo Ty nie czytasz regulaminu.

tak wiem sam teraz złamałem regulamin za multikonto.

ale rozmyślam nad 2 rzeczami za co mi dałeś bana

1: przeklinanie - otóż w regulaminie pisze że można używać wulgaryzmów, tylko z nimi nie przesadzać

2. obrażanie admina - czy obraziłem Cię tym że jak chcesz sobie robić jaja to idź do cyrku?

użyłem jednego wulgaryzmu

dobra, przeczytaj posta a potem go usuń nie chcę zaczynać kłótni chcę tylko się dowiedzieć

a i jeszcze daj bana

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Admin Cienia
Opublikowano

@Lenart

Małe sprostowanko. Nie chodzi tutaj o pseudo ataki na arabba tylko rozmowa o danym moderatorze pomiędzy userami i innymi moderatorami.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

1: przeklinanie - otóż w regulaminie pisze że można używać wulgaryzmów, tylko  z nimi nie przesadzać

2. obrażanie admina -  czy obraziłem Cię tym że jak chcesz sobie robić jaja to idź do cyrku?

dobra, przeczytaj posta a potem go usuń nie chcę zaczynać  kłótni chcę tylko się dowiedzieć

a i jeszcze daj bana

Ojej.. dostałeś bana na 2dni.. idź się powiesić.

@Topic

Do arabba nic nie mam, niestety się nie rozpisze teraz, ale edytuję post.

Opublikowano

nie chcę się powiesić chcę się dowiedzieć za co? bo moim zdaniem jest to niesłusznie

@edit

jeśli moje zdanie się nie liczy, czyli zwykłego usera to kto tworzy to forum jak nie użytkownicy?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Seldek, zrób może ankietę?

Nom bo to zależy od userów czy mam GM'a czy nie.

@Za co ban?

Stwierdzenie "wypierdalaj do cyrku" było nie na miejscu + jest to obraza mojej osoby

Opublikowano

no tak D&G ale popatrz już jest jakaś kłótnia. nagle jest najazd na Makina któremu pewnie to zwisa, nagle ktoś dostaje bana ...

1: przeklinanie - otóż w regulaminie pisze że można używać wulgaryzmów, tylko z nimi nie przesadzać

2. obrażanie admina - czy obraziłem Cię tym że jak chcesz sobie robić jaja to idź do cyrku?

dobra, przeczytaj posta a potem go usuń nie chcę zaczynać kłótni chcę tylko się dowiedzieć

a i jeszcze daj bana

i pewnie jeśli Arabb zostanie dalej Gm'em to każdy kto na niego najeżdżał straci możliwość zostania moderatorem czy kidmoderatorem jak np. ja za wyzywanie Ciebie kiedyś i jak sam dobrze wiesz, przepraszanie, praca na rzecz danego działu, poprawienie się nic nie daje, taki użytkownik jest po prostu skreślony. więc moim zdaniem wciąganie w to użytkowników to lekka przesada z waszej strony, gdyż my praktycznie nie mamy tutaj nic do gadania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...