Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe Wonder2 client + source + sf

Bitek113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da sie te pliki odpalic na virtual box zeby działały wgl ?

wrzucamy dwa pliki mysql i game do naszej ścieżki "/"  ktoś objaśni to bo robie to pierwszy raz i nie wiem o co do konica chodzi 

Czy ktos był by łaskaw mi pomóc z tymi pilkami bosze robie to pierwszy raz i za uja nic nie rozumiem z tego "uruchamiamy putty tam logujemy się wpisujemy "cd /" i następnie tar xzvf "game.tar.gz" tak na pisane że nie wiadomo o co chodzi 

Admnistracja moze mi usunac konto w pizdzie to mam takie robienie czegos kuwra z dupy nie da sie tego zrobic  naura

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pomoze ktos zrobic od poczatku bo nie umiem

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, WaldSonYT napisał:

A w czym ci pomoc ? Poradnik jest prosty, jak chcesz pomocy to zapraszam na priv.

Edytowane przez Insigin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.06.2022 o 08:29, Ex049 napisał:

Witam mam problem tekstury map mam na biało czym to jest spowodowane i jakie je naprawić?

i na konsolce pokazuje cały czas to:

Edit* Naprawiłem to.

Bez nazwy.png

Jak naprawić białe tekstury? Mam to na wszystkich mapach, nie da się tego naprawić 😞

s1.png

Opublikowano

Witam,

Jak kompilować rozwiązanie dla tego klienta ? otwieram Binary/Client/Metin2Client za pomocą microsfot visual studio 2022 i tam > kompiluj roziwązanie i robi się 1552błędy i żadne nowe pliki w folderze Bin się nie pojawiają. Nie ogarniam jak tego clienta zrobić 😞 Czy mogę prosić o udzielenie pomocy ?

Tutaj zaczyna się moja historia... stałem się i jestem.

Opublikowano
16 minut temu, Vazqez napisał:

Witam,

Jak kompilować rozwiązanie dla tego klienta ? otwieram Binary/Client/Metin2Client za pomocą microsfot visual studio 2022 i tam > kompiluj roziwązanie i robi się 1552błędy i żadne nowe pliki w folderze Bin się nie pojawiają. Nie ogarniam jak tego clienta zrobić 😞 Czy mogę prosić o udzielenie pomocy ?

pw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jakby komuś nie działał client na win11 to przerobiłem binke pod ta wersje windowsa.

Edytowane przez Insigin

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Albo i tak dla tych co chcą cos dodatkowo edytować.

Wchodzisz do terrain\ymir work\terrainmaps i  zmieniasz nazwe folderu  »ùçãµ¥àìåí na »ůÇõĄŔĚĹÍ
Następnie przechodzisz do \terrainmaps\n\snow.m i tam bedzie 5 plikow co maja nazwe šo np.  šo - snow01 i tutaj zamieniasz to šo na çş.

Teraz textureset folderu i tutaj masz plik metin2_»ùçãµ¥àìåí zamieniasz na metin2_»ůÇõĄŔĚĹÍ i kolejno wchodzisz do folderu snow i zamieniasz nazwe pliku snow_metin2_»ùçãµ¥àìåí na snow_metin2_»ůÇõĄŔĚĹÍ

Opublikowano
14 minut temu, monsune napisał:

Serwer to nie problem. Klient to jest problem.

Kod to jest problem, serwer jest pobugowany ale jak se ktoś naprawi to ma git serwerek 

Opublikowano

W moim przypadku kod to nie problem, ale klient to jednak jest problem. Nie wiem czy dam radę przez to przejść bo już mi ręce opadają powoli.

Opublikowano
1 godzinę temu, monsune napisał:

W moim przypadku kod to nie problem, ale klient to jednak jest problem. Nie wiem czy dam radę przez to przejść bo już mi ręce opadają powoli.

tzn z czym masz problem z tym clientem?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, monsune napisał:

A szkoda gadać nawet.

No powiedz co jest nie tak z clientem, może ja albo ktoś inny będzie w stanie ci pomoc 

Edytowane przez Insigin

Opublikowano

To jest wielokierunkowy problem. Miło, że próbujesz pomóc, dzięki, zastanowię się jak to streścić lub jakie zadawać pytania, żeby dotrzeć do celu. Bo nawet z tym mam problem na tę chwilę.

Opublikowano

Dać paluszek to całą rękę zabiorą normalnie 😆. Poradnik jest prosty i przejrzysty, napisałem go dla mojego kolegi który stawiał tym swój pierwszy serwerek, więc nie piszcie mi tutaj że nieczytelny  czy coś... Wystarczy ruszyć GŁOWĄ i wszystko się wyjaśni. Jeśli ktoś ma problem z kompilacją niech ściągnie inną wersję starszą lub nowszą. Mogą być potrzebne dodatkowe 'narzędzia' jeśli ktoś ma błędy w kompilowaniu (wszystko jest na internecie). Białe tekstury, jak kolega wyżej napisał, wystarczy zmienić nazwy wykrzaczonych folderów i z tą samą nazwą nadać ścieżki do plików -podmiana nazwy nic prostszego.

Aha i nie dawajcie się zwieźć jak ktoś "pomoże za opłatą" to nie pomoc tylko wyzysk po to tu wrzuciłem żeby jak ktoś ma problem to go tu rozwiązać, zamiast pisać nie działa, pomocy. Napisz z czym DOKŁADNIE masz problem. Pozdrawiam cieplutko

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Siemka
Mam problem z kompilowaniem clienta z paczki. Próbowałem na visual studio 2017 i 2022 mając na obu toolset v140, v141 i v143, ale najwięcej szczęścia miałem z toolsetem v141 (czyli ten z VS17). Przy kompilacji wyrzuca mi "libconfig++.lib(libconfigcpp.obj) : MSIL .netmodule or module compiled with /GL found; restarting link with /LTCG; add /LTCG to the link command line to improve linker performance", "LINK : fatal error C1900: Il mismatch between 'P1' version '20210224' and 'P2' version '20180423'", no i "LINK : fatal error LNK1257: code generation failed". Dodanie /LTCG nic nie daje i nie mam pojęcia czego może mi brakować w dodatkach Visual Studio.

EDIT: Aktualnie po paru pobranych dodatkach i zmiany toolsetu z powrotem na v143, dostaje błąd "LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'libcpmt.lib'" i nie wiem gdzie dalej iść z tym.

Edytowane przez darkdragon2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 8.12.2022 o 23:40, Insigin napisał:

Jakby komuś nie działał client na win11 to przerobiłem binke pod ta wersje windowsa.

zarzuć mordzia XD bo na win 11 nie hasa

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...