Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Amareniarz napisał:

Ich empfehle, das Hosting zu ändern, sogar 5v funktioniert besser

Gdzie jeszcze mam się udać? Zapłaciłem za to 3 euro xD bo grałem na innym prywatnym serwerze który jest na tej samej domenie i też nie ma błędów

To jest serwer http://notfastnolimits.7m.pl/

20 minut temu, Amareniarz napisał:

polecam zmienić hosting nawet 5v już lepiej się sprawdza

a jeśli chcę zarejestrować się w 5v.pl to też cierpi tylko dalej na domenę 7m.pl

53 minuty temu, Xalganos napisał:

Wo sollte ich sonst hingehen? Ich habe 3 Euro xD dafür bezahlt, weil ich auf einem anderen privaten Server gespielt habe, der auf der gleichen Domain ist und es auch keine Fehler gibt

Dies ist der Server http://notfastnolimits.7m.pl/

und wenn ich mich bei 5v.pl anmelden will, leidet es auch nur unter der 7m.pl domain

now i tryt on bplaced.net 

Shakes & Fidget (wavelife.bplaced.net)

no errors .. cringe

Nie masz przypadkiem prywatnych plików serwera z najnowszej wersji shake'ów i fidgetów? Link znajduje się poniżej Widziałem niektórych, którzy mają obecny projekt / strukturę, ale niczego nie znaleźli w tym zakresie

https://sfgame.de/

Opublikowano

Cześć! 🙂
Mam problem z gildiami, nie mogę rozpocząć raidu, zrobić katapulty grzybów czy też wojny gildii. Wyświetla się komunikat że mam za mało złota- a oczywiście tak nie jest. Jakieś rady? 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, sakster napisał:

Hi! 🙂
Ich habe ein Problem mit Gilden, kann keinen Raid starten, Pilzkatapulte oder Gildenkriege durchführen. Ich bekomme eine Nachricht, dass ich nicht genug Gold habe – und das ist es natürlich nicht. Irgendein Rat? 🙂

Jest u mnie tak jest błąd bo pewnie trzeba by było naprawić

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, sakster napisał:

Cześć! 🙂
Mam problem z gildiami, nie mogę rozpocząć raidu, zrobić katapulty grzybów czy też wojny gildii. Wyświetla się komunikat że mam za mało złota- a oczywiście tak nie jest. Jakieś rady? 🙂

Co do wojny gildii gra pewnie nie wyświetla Ci "prawidłowego kosztu" ataku, prawdopodobnie w pliku guild.php w funkcji od kosztów ataków twój wzór wygląda tak lub podobnie:

public static function getAttackCost($baseLvl){
        return $baseLvl * 1000;
    }

Wystarczy zmienić te $baseLvl * 1000; wartość na mniejszą lub jaką chcesz mieć, tutaj akurat mnoży bodajże twój poziom postaci, lub poziom twierdzy gildii * 1000. Musiałbyś sprawdzić cały plik i znaleźć od czego jest te $baseLvl

I dlatego może pokazywać że nie posiadasz wystarczająco złoto ponieważ atak naprawdę kosztuje o wiele więcej niż powinien xD

Edytowane przez TomakiPL3

banner.gif

Opublikowano
W dniu 20.05.2022 o 17:38, TomakiPL3 napisał:

Co do wojny gildii gra pewnie nie wyświetla Ci "prawidłowego kosztu" ataku, prawdopodobnie w pliku guild.php w funkcji od kosztów ataków twój wzór wygląda tak lub podobnie:

public static function getAttackCost($baseLvl){
        return $baseLvl * 1000;
    }

Wystarczy zmienić te $baseLvl * 1000; wartość na mniejszą lub jaką chcesz mieć, tutaj akurat mnoży bodajże twój poziom postaci, lub poziom twierdzy gildii * 1000. Musiałbyś sprawdzić cały plik i znaleźć od czego jest te $baseLvl

I dlatego może pokazywać że nie posiadasz wystarczająco złoto ponieważ atak naprawdę kosztuje o wiele więcej niż powinien xD

Wiem jak to działa, nie zmienia faktu że w/w sposób naprawia jedynie wojny gildii. Wyprawy dalej nie działają 😕

No i jak pozmieniam wartości i uda mi się włączyć wyprawę. To zamiast wyprawy włącza się atak na gildie "null"

Opublikowano
W dniu 22.5.2022 o 18:33, sakster napisał:

Ich weiß, wie es funktioniert, aber es ändert nichts an der Tatsache, dass es nur Gildenkriege repariert. Expeditionen funktionieren immer noch nicht 😕

Und wie ändere ich die Werte und schaffe es, die Expedition zu starten. Anstelle einer Expedition wird ein Angriff auf Gilden "null" eingeschaltet

Niestety nie mogę ci już pomóc, ponieważ obecnie używam tylko nieco nowszej wersji shake'ów i fidget

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.05.2022 o 18:15, Xalganos napisał:

Niestety nie mogę ci już pomóc, ponieważ obecnie używam tylko nieco nowszej wersji shake'ów i fidget

A jakiej wersji używasz?

Opublikowano
W dniu 13.6.2022 o 12:32, erinko31 napisał:

Welche Version verwenden Sie?

ich habe die 3.0 7.0 und 12.100

Teraz, Xalganos napisał:

12.100 latest

Opublikowano
4 godziny temu, Xalganos napisał:

12.100 latest

Yea but its only index (client game) many bugs, and not impletned functions 😅

banner.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

odpalilem je bez blednie wszystko smiga zadnych bugow cos pieknego ;D

Tworzymy coś pięknego, chcesz pomóc stworzyc klasyka Mt2 pisz :) 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, kirio944 napisał:

odpalilem je bez blednie wszystko smiga zadnych bugow cos pieknego ;D

Te pliki mają masę błędów + backdorów xD

Edit: Błędy typu wartości minusowe surowców, waluty, przekraczanie limitu wypitych piw, zbugowana twierdza ( jednostki ) można szkolić nawet po 120 jednostek i wiele wiele innych błędów 😛

Edytowane przez TomakiPL3

banner.gif

Opublikowano

no to czas sie zabierac doo pracy i je naprawic  ;) 

14 minut temu, TomakiPL3 napisał:

Te pliki mają masę błędów + backdorów xD

Edit: Błędy typu wartości minusowe surowców, waluty, przekraczanie limitu wypitych piw, zbugowana twierdza ( jednostki ) można szkolić nawet po 120 jednostek i wiele wiele innych błędów 😛

chyba ze masz jakies lepsze pliki na ktorych moglbym zaczac pracowac bo chce zrobic priv dla wszystkich  ale poki co te i  jeszcze jedne z elitepvpers mam dzialajace tylko kwestia sprawdzenia co dziala i naprawienia ale jak sie znasz to mzoesz polecic lub dac pliki na ktorych moglbym sensownie pracowac pozdro 

Tworzymy coś pięknego, chcesz pomóc stworzyc klasyka Mt2 pisz :) 

Opublikowano
34 minuty temu, kirio944 napisał:

no to czas sie zabierac doo pracy i je naprawic  😉

chyba ze masz jakies lepsze pliki na ktorych moglbym zaczac pracowac bo chce zrobic priv dla wszystkich  ale poki co te i  jeszcze jedne z elitepvpers mam dzialajace tylko kwestia sprawdzenia co dziala i naprawienia ale jak sie znasz to mzoesz polecic lub dac pliki na ktorych moglbym sensownie pracowac pozdro 

Niestety żadne dostępne pliki nie nadadzą się na serwer, a pliki mam (12.0) lecz nie są one do udostępnienia. Dla znajomych można postawić na tych plikach z tematu. Lecz na dalszą metę odradzałbym. No chyba że masz naprawdę cierpliwość to możesz szukać i naprawiać błędy xD

banner.gif

• 6 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Również bym prosił o reupload. Nawet jeśli pobugowane, przynajmniej są znacznie nowsze niż inne publicznie dostępne, jakie udało mi się znaleźć. A łatwiej jest ponaprawiać bugi niż tworzyć od zera.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 13.12.2023 o 05:26, DeadlyCreeperPL napisał:

Również bym prosił o reupload. Nawet jeśli pobugowane, przynajmniej są znacznie nowsze niż inne publicznie dostępne, jakie udało mi się znaleźć. A łatwiej jest ponaprawiać bugi niż tworzyć od zera.

Maybe i do it later i have his files

Opublikowano
W dniu 2.03.2024 o 15:26, Xalganos napisał:

Maybe i do it later i have his files

Any news on that? Wouldn't mind to give 'em a try and fix some bugs.

• 4 tygodnie później...