Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z SQL

Themej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym ostatnio zapytać, gracze w bazie danych usuwają się sami, myślę, że będzie to przez dostęp do bazy danych, ale nie podzieliłem się niczyim hasłem, nie wiesz co z tym zrobić?

Hi, I would like to ask lately, the players in the database have been deleting themselves, I think it will be through access to the database, but I didn't share anyone's password, you don't know what to do with it?

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z SQL
Opublikowano

First of all if you suspect that someone may have access to your database, change your password or even better - delete previous user and create new one to also have other username. Secondly you should restrict database user privileges and disable option to delete records in table with user details. Thirdly your database should be accessible only from localhost (or if you host it on another server you should enable whitelist on it and allow only connections from specific IP address) - if you already did it you should consider an possibility that someone have access to your server (hosting/vps/dedicated server) and not only to database. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...