Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 1

Szukam taniego hostingu z panelem email

joczi

Pytanie

Opublikowano

Witam Serdecznie

Poszukuję hostingu strony www jak i poczty email za razem.

Wiem że sporo jest takich ale zależy mi na poczcie email z możliwością tworzenia bazy odbiorców oraz wysyłania tzw. Newsletter'ów.

Z gory dziękuję za odpowiedź.

GAMESTREF - TWOJA STREFA ROZRYWKI
DC.GAMESTREF.PL | TS.GAMESTREF.PL | FB.GAMESTREF.PL

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tu w zasadzie każdy hosting dorzuca Ci coś takiego, z takich poniżej 150 PLN / rok to masz np. OVH (gdzie jakoś usług jest dość wysoka, niestety jeśli natrafisz na jakiś problem to na odpowiedź poczekasz czasem nawet kilka dni), webd.pl (ich strona wygląda jak z poprzedniej dekady, ale usługi też są w miarę okej, a do tego support odpowiada w miarę szybko) - obie te firmy dają Ci w najniższych planach 10 darmowych kont email. Opcjonalnie, tak jak wspominałem, możesz wziąć coś z H88 (hekko, kei, cyberfolks itd.) ale tam musisz się liczyć z niższą ceną w pierwszym roku, ale za to sporo wyższą w kolejnym. Większość tych firm daje Ci pocztę w ramach roundcube, ale tak jak już pisałem można ją bez problemu połączyć z programem pocztowym w stylu outlook. 

Opublikowano
5 godzin temu, carbonx napisał:

A to dlaczego nie chciałbyś np. skorzystać z mailjet'a, który posiada darmowy plan do 6 000 wiadomości miesięcznie (maks 200 dziennie) i jest typowym narzędziem do newslettera a hosting wybrać niezależnie, patrząc już tylko na parametry które Ci interesują? 

Czy na tych "pocztach" moge wykupić własną domenę?  Jeśli tak to podaj mi przykłady najlepszych stron firm które oferują takie usługi. I na twojej odpowiedzi możemy wtedy zakończyć temat.

Opublikowano

Nie, mailjet, sendgrid, freshmail etc. nie oferują możliwości zakupu domeny, jednak możesz ją np. zakupić w OVH (najtańsze przedłużenia) i jedyne co będziesz musiał zrobić to dodać rekord weryfikacyjny, całość zajmie Ci maks 5 min, a później możesz wysyłać już maile z tej domeny z dowolnymi nazwami kont (tzn. dodajesz domenę test.pl, a później możesz już wysyłać z dowolnych kont np: [email protected], [email protected], [email protected] itd.). Osobiście korzystam z mailjet'a (zarówno do wiadomości typu newsletter jak i maili transakcyjnych) i z czystym sumieniem mogę ci go polecić, ma najwyższy limit na darmowym koncie (200 maili na dzień - 6 000 na miesiąc), rozbudowane statystyki, prosty kreator maili do newslettera oraz bardzo fajny support. Dodatkowo jeśli potrzebujesz postawić jakąś małą stronę informacyjną to kupując domenę w OVH otrzymasz mini-hosting 10 MB (niby nic, ale na jakąś prostą informacyjną wizytówkę starczy bez problemu). 

Opublikowano
Dnia 14.05.2020 o 17:27, carbonx napisał:

Nie, mailjet, sendgrid, freshmail etc. nie oferują możliwości zakupu domeny, jednak możesz ją np. zakupić w OVH (najtańsze przedłużenia) i jedyne co będziesz musiał zrobić to dodać rekord weryfikacyjny, całość zajmie Ci maks 5 min, a później możesz wysyłać już maile z tej domeny z dowolnymi nazwami kont (tzn. dodajesz domenę test.pl, a później możesz już wysyłać z dowolnych kont np: [email protected], [email protected], [email protected] itd.). Osobiście korzystam z mailjet'a (zarówno do wiadomości typu newsletter jak i maili transakcyjnych) i z czystym sumieniem mogę ci go polecić, ma najwyższy limit na darmowym koncie (200 maili na dzień - 6 000 na miesiąc), rozbudowane statystyki, prosty kreator maili do newslettera oraz bardzo fajny support. Dodatkowo jeśli potrzebujesz postawić jakąś małą stronę informacyjną to kupując domenę w OVH otrzymasz mini-hosting 10 MB (niby nic, ale na jakąś prostą informacyjną wizytówkę starczy bez problemu). 

A coś takiego jak zwykła poczta tylko w własnej domenie? Jakiś tani a za razem dobry hosting?

Opublikowano

1. Zależy co rozumiesz przez tani.

2. Niezależnie od tego gdzie wybierzesz hosting zawsze możesz go podpiąć pod Outlooka czy inną usługę pocztową jeśli nie będzie Ci odpowiadał panel hostingu, natomiast nigdzie nie dostaniesz typowego narzędzia do newslettera - od tego są dedykowane serwisy pokroju mailjet, freshmail etc. i faktycznie część hostingów dorzuca jakieś pakiety korzyści, ale na pewno nie na zasadzie darmowego planu abonamentowego. 

Bez konkretnego przedziału cenowego mogę np. zaproponować dhosting, mydevil czy OVH - natomiast ciężko mi powiedzieć czy wpisują się w Twoją definicję słowa "tani". 

Opublikowano

Tani

11 minut temu, carbonx napisał:

1. Zależy co rozumiesz przez tani.

2. Niezależnie od tego gdzie wybierzesz hosting zawsze możesz go podpiąć pod Outlooka czy inną usługę pocztową jeśli nie będzie Ci odpowiadał panel hostingu, natomiast nigdzie nie dostaniesz typowego narzędzia do newslettera - od tego są dedykowane serwisy pokroju mailjet, freshmail etc. i faktycznie część hostingów dorzuca jakieś pakiety korzyści, ale na pewno nie na zasadzie darmowego planu abonamentowego. 

Bez konkretnego przedziału cenowego mogę np. zaproponować dhosting, mydevil czy OVH - natomiast ciężko mi powiedzieć czy wpisują się w Twoją definicję słowa "tani". 

Tani.. wiem jakie są mniej wiecej przedzialy cenowe tych usług. Mianowicie mając na myśli "tani" chodziło mi głównie by nie kosztował 200-1000 zł na rok. 

Głównie poniżej 150zł widziałem i hostingi z taką ofertą biorę pod uwagę. 

Co do newslettera, widziałem kiedyś hosting www który dodawał pocztę email oraz wygodny panel zarządzania nią wraz z obsługą newslettera. Ale za chiny teraz nie mogę go odnaleźć więc mam nadzieję że ktoś tutaj taki zna.

Opublikowano
9 minut temu, joczi napisał:

Głównie poniżej 150zł widziałem i hostingi z taką ofertą biorę pod uwagę. 

No to w tych cenach możesz iść w coś w stylu hekko, cyberfolks, kei - w sumie wszystko to samo (właścicielem jest H88), w pierwszym roku w większości ceny są dość atrakcyjne. 

Jeśli coś innego co nie ma dużo wyższej ceny po roku to może być webd. 

Co do tego newslettera to jakie ilości zamierzasz wysyłać? 

Opublikowano
13 godzin temu, carbonx napisał:

Co do tego newslettera to jakie ilości zamierzasz wysyłać? 

50-100 tygodniowo + chciałbym żeby poczta ta też normalnie działała oczywiscie 

Opublikowano
4 minuty temu, joczi napisał:

50-100 tygodniowo + chciałbym żeby poczta ta też normalnie działała oczywiscie 

A to dlaczego nie chciałbyś np. skorzystać z mailjet'a, który posiada darmowy plan do 6 000 wiadomości miesięcznie (maks 200 dziennie) i jest typowym narzędziem do newslettera a hosting wybrać niezależnie, patrząc już tylko na parametry które Ci interesują? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...