Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia - co robić dalej?

Splinder231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!
Mam ostatnio straszny kryzys.Jestem na 1 roku stosunków międzynarodowych i właściwie nie wiem dlaczego wybrałem ten kierunek. Mama mówiła mi, żebym skończył jakikolwiek kierunek aby mieć po prostu wyższe wykształcenie. Ale czy to w ogóle ma jakiś sens? Męczę się na tych studiach i nie planuje przyszłości z tym wszystkim. Może po prostu lepiej będzie pracować? A może moja mama ma racje. Jak uważacie?

Opublikowano

Problemem było wybranie kierunku, który Cie nie interesuje, bo jak już się robi studia dla zasady to warto wybrać chociaż coś interesującego, no ale jak już poszedłeś i masz warunki do ich skończenia to je skończ, nie zaszkodzi Ci to w życiu na pewno, a w przyszłości może się nawet przydać.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem jeżeli Cię to kompletnie nie interesuje i nie masz zamiaru wiązać z tym swojej przyszłej kariery to nie ma sensu marnować czasu. Zmień kierunek albo rzuć studia.

• Aive zmienił(a) tytuł na Studia - co robić dalej?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

zmień kierunek lub rzuć to jak najszybciej. ja byłem w gorszej sytuacji, bo skończyłem studia, zacząłem pracę i dopiero stwierdziłem że niepotrzebnie wybrałem takie studia, tyle lat zmarnowane, i teraz muszę się męczyć w pracy  której nie lubię

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...