Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z samoczynnym restartem urządzeń USB

Adder.

Pytanie

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z komputerem. Początkowo co jakiś czas na dosłownie 1-2 sekundy myszka mi się wieszała i nie mogłem jej po prostu przez ten czas używać. Nie było to denerwujące, ponieważ działo się to bardzo rzadko. Problem zaczął się ostatnio i nie sięgało to tylko myszki, ponieważ od jakiegoś tygodnia, maks. dwóch, restartowały się wszystkie urządzenia USB i to nie na 1-2 sekundy, tylko na jakieś 10-20 sekund. Nagle przestawała działać myszka, klawiatura, wifi, bluetooth. Jakbym wszystko wypiął z komputera, a gdy np. w momencie "rozłączenia" trzymałem A na klawiaturze, to ten gest trzymał się do momentu, aż wszystko było już dobrze. Przed napisaniem tego postu wydarzyło mi się to dwukrotnie w ciągu 2-3 minut. Dlatego piszę o tym problemie, bo jest to trochę irytujące, ponieważ przez ok. pół roku użytkowania nie miałem takiego problemu.

System to Windows 10.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli masz zainstalowane najnowsze sterowniki i aktualizacje to możliwe, że jest to fizyczny problem, z którymś z podpiętych pod USB urządzeń, jeśli masz taką możliwość to dobrze by było zamienić je na inne (myszkę i klawiaturę), resztę wypiąć i sprawdzić czy taka sytuacja dalej będzie miała miejsce. 

Opublikowano
Dnia 27.04.2020 o 12:36, carbonx napisał:

Jeśli masz zainstalowane najnowsze sterowniki i aktualizacje to możliwe, że jest to fizyczny problem, z którymś z podpiętych pod USB urządzeń, jeśli masz taką możliwość to dobrze by było zamienić je na inne (myszkę i klawiaturę), resztę wypiąć i sprawdzić czy taka sytuacja dalej będzie miała miejsce. 

Mogę tylko klawiaturę, a to raczej z myszką problem, bo na początku tylko ją na chwilę wyrzucało. Może to był przejściowy okres komputera, bo od tamtego momentu co wstawiłem post, nie powtórzyła się sytuacja. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...