Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dedykowany z Windowsem

buchta1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomoze ktos poszukuje taniego do 20 zl/msc 

Serwera dedykowanego z Windowsem,  chce odpalic na nim 5 przegladarek i program do powtarzania ruchu myszy . Na przeglądarkach beda odpalone gry 

• Aive zmienił(a) tytuł na Serwer dedykowany z Windowsem
Opublikowano

Sam Windows do serwera będzie kosztował ok. 60zł... Oczywiście na czas dzierżawy serwera.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano
16 godzin temu, nycaffjs napisał:

Windows na serwer?, chyba żart.. bierz Debiana.

Korzystanie z Windows Server nie jest niczym dziwnym, do niektórych zastosowań się sprawdza, choć idealnym systemem nie jest; tu problemem jest tylko cena, bo jednak sama licencja kosztuje więcej miesięcznie niż autor posta chce przeznaczyć na całość. 

Opublikowano
Dnia 17.04.2020 o 10:41, carbonx napisał:

Korzystanie z Windows Server nie jest niczym dziwnym, do niektórych zastosowań się sprawdza, choć idealnym systemem nie jest; tu problemem jest tylko cena, bo jednak sama licencja kosztuje więcej miesięcznie niż autor posta chce przeznaczyć na całość. 

Problemem nie jest tylko cena, poczytaj o funkcjonowaniu Windows NT oraz samej wersji Server (wystarczy NT). Jeżeli mamy możliwość zmienić coś na lepsze to niech to zrobi. Nie chcę dyskutować na temat który system lepszy więc po prostu cię skieruje do źródła którym jest internet, doświadczenie wielu ludzi jak i moje osobiste a nie żadna preferencja dla danego administratora serwera.

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Opublikowano

Ja nie mam problemu ze stwierdzeniem, że Debian (i reszta linuxów) jest lepsza niż Windows Server, bo patrząc z ogólnej perspektywy tak jest. Nie zgadzam się tylko z założeniem, że zawsze tak będzie, wszystko zależy od konkretnego przypadku użycia i priorytetów danej osoby/firmy, są zastosowania w których korzystanie z niego (pomimo cholernie wysokiej ceny) może mieć sens.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...