Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Man!aq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

on to robi specjalnie moze z konkurancji czy co bo w niedziele o 8 bylo kolo 50 online ale co ja tam wiem hehe w ciagu dnia 70 plus i rosnie

ps nie zapomnijmy ze dzis cs 😄 J0K3R szykuj dupsko 😛

dodatkowo gdyby wszedl bylo by o 1 wiecej wiec moze daj szanse serwerowi i wpadaj wez znajomych moze akurat wam przypasuje

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 09:21, *BlackHawk* napisał:

nie placz po prostu Server ci nie wypalil pozdrawiam

Jebnij sie w czolo czlowieku i nie marnuj powietrza

Opublikowano

słabe argumenty ;) nie pozdrawiam. 

Opublikowano

Man!aq dobrze powiedziane a z drugiej strony robi nam chlopak reklame 🙂 bo kazdy sam moze zerknac na licznik ile osob gra aktualnie sa plusy i minusy tego bardziej kameralny serwer ma swoj klimat jest gdzie expic nikt sie specjalnie nie zabija i mozna afk zostawic zeby podropic np. game stony ale coz kazdego zapraszam aby sam sie przekonal osobiscie i wyrobil sobie zdanie na temat czy warto zagrac czy nie

Opublikowano
Dnia 21.04.2020 o 19:18, FIZOL napisał:

Jebnij sie w czolo czlowieku i nie marnuj powietrza

Nie polecam serwera. Mało ludzi, sporo bugów i różnych niedopatrzeń. Do tego GM, który nie jest kulturalnym człowiekiem - co widać powyżej. Do tego zostałem na koniec zwyzywany w prywatnej wiadomości i permanentnie zbanowany za to, że zdradziłem jego nick :) FIZOL = Ramzes_GM - przynajmniej tak było do tej pory, może jak to wyjawiłem to zmieni nick 😉 Myślę, że GM nie powinien wyzywać tak ludzi. Co do Maniaq'a... Do gościa nic nie mam, trochę ulega czasami GM'om, ale ogólnie gość jest w porządku. Szkoda tych serwerów, bo jednak są trochę niewypałami, a wkłada w to hajsy i na reklamy, i na hosting, ale serwery nie są dopracowane. Pozdrawiam Dragonsa i JOKER'a 😉

Opublikowano
15 godzin temu, DomDom napisał:

Donate serwer.

Nie jestem instytucją charytatywną, żeby opłacać w  100% serwer z własnej kieszeni. Zrozum, że czasy serwerów dla idei się skończyły. Jak mi dopłacisz hmm. 1000 zł / msc za serwer to kompletnie usunę możliwość  dotacji.

4 godziny temu, mati276 napisał:

Nie polecam serwera. Mało ludzi, sporo bugów i różnych niedopatrzeń. Do tego GM, który nie jest kulturalnym człowiekiem - co widać powyżej. Do tego zostałem na koniec zwyzywany w prywatnej wiadomości i permanentnie zbanowany za to, że zdradziłem jego nick :) FIZOL = Ramzes_GM - przynajmniej tak było do tej pory, może jak to wyjawiłem to zmieni nick 😉 Myślę, że GM nie powinien wyzywać tak ludzi. Co do Maniaq'a... Do gościa nic nie mam, trochę ulega czasami GM'om, ale ogólnie gość jest w porządku. Szkoda tych serwerów, bo jednak są trochę niewypałami, a wkłada w to hajsy i na reklamy, i na hosting, ale serwery nie są dopracowane. Pozdrawiam Dragonsa i JOKER'a 😉

oo proszę kto znalazł czas żeby napisać pierwszy post na MPC. Zapomniałeś dopisać, że byłeś GMem na serwerze, który pomagał w tworzeniu tych wszystkich niedopracowanych serwerów. Bardzo Ci za to dziękuję, ale chyba jednak nie ma za co dziękować bo jak sam stwierdziłeś jest on niedopracowany jak każdy inny, w którym brałeś udział. Mało ludzi? Najwięcej ludzi odkąd brałeś udział w "GMowaniu" na wszystkich moich serwerach - a serwer ma już prawie miesiąc. Zostałeś zbanowany za to, że zacząłeś grać prywatną postacią po usunięciu GMa, którą podburzałeś ludzi do zmiany serwera i pisaniu mi o tym abym się zabrał za reklamę serwera (na dowód ile kasy poszło  w reklamę mogę chętnym osobom wysłać ss z google ads, facebook ads, konta premium na toplistach). Widzę, że duma nie pozwala Ci odejść z honorem i jesteś bardzo roszczeniowy. Ja po prostu nie chcę człowieka, który ma GMa, a nie robi kompletnie nic, a co najwyżej wchodzi na discorda i docina ludziom kiedy się da. Nie życzę nikomu takiego pomocnika.

PS. dodatkowo widzę, że wykorzystałeś moje niedopatrzenie i stary serwer na discordzie wyczyściłeś i zmieniłeś nazwę. W tym momencie to już było  przegięcie, bo była tam spora baza graczy. Niezbyt mądre posunięcie.

image.png

Opublikowano

Man!aq

Prowadzilem serwer MuOnline i znam koszty utrzymania serwera, skad ty bierzesz 1000,00 zl? Nawet w awhost z plikami IGC nie ma takich sum takze prosze cie nie wprowadzaj ludzi w blad.

Opublikowano
2 godziny temu, DomDom napisał:

Man!aq

Prowadzilem serwer MuOnline i znam koszty utrzymania serwera, skad ty bierzesz 1000,00 zl? Nawet w awhost z plikami IGC nie ma takich sum takze prosze cie nie wprowadzaj ludzi w blad.

Pisze o reklamie również. Chyba że nie inwestowales w nią?

Opublikowano
9 godzin temu, Man!aq napisał:

Nie jestem instytucją charytatywną, żeby opłacać w  100% serwer z własnej kieszeni. Zrozum, że czasy serwerów dla idei się skończyły. Jak mi dopłacisz hmm. 1000 zł / msc za serwer to kompletnie usunę możliwość  dotacji.

oo proszę kto znalazł czas żeby napisać pierwszy post na MPC. Zapomniałeś dopisać, że byłeś GMem na serwerze, który pomagał w tworzeniu tych wszystkich niedopracowanych serwerów. Bardzo Ci za to dziękuję, ale chyba jednak nie ma za co dziękować bo jak sam stwierdziłeś jest on niedopracowany jak każdy inny, w którym brałeś udział. Mało ludzi? Najwięcej ludzi odkąd brałeś udział w "GMowaniu" na wszystkich moich serwerach - a serwer ma już prawie miesiąc. Zostałeś zbanowany za to, że zacząłeś grać prywatną postacią po usunięciu GMa, którą podburzałeś ludzi do zmiany serwera i pisaniu mi o tym abym się zabrał za reklamę serwera (na dowód ile kasy poszło  w reklamę mogę chętnym osobom wysłać ss z google ads, facebook ads, konta premium na toplistach). Widzę, że duma nie pozwala Ci odejść z honorem i jesteś bardzo roszczeniowy. Ja po prostu nie chcę człowieka, który ma GMa, a nie robi kompletnie nic, a co najwyżej wchodzi na discorda i docina ludziom kiedy się da. Nie życzę nikomu takiego pomocnika.

PS. dodatkowo widzę, że wykorzystałeś moje niedopatrzenie i stary serwer na discordzie wyczyściłeś i zmieniłeś nazwę. W tym momencie to już było  przegięcie, bo była tam spora baza graczy. Niezbyt mądre posunięcie.

image.png

Maniaq bardzo przepraszam, że co robiłem? Że namawiałem ludzi do grania na innym serwerze? Niby kiedy? Jeśli dowodem na to jest ten screen, to dosłownie pierwszy raz takie coś widzę na oczy. Owszem byłem GM i dobrze wiedziałeś jaką mam prywatną postać od samego startu MuWorld. Żadnych innych postaci nie miałem. Dlatego też się zdziwiłem, że mnie usunąłeś z discorda MuWorld + czemu zbanowałeś mi moje konto prywatne (rozumiem to, że GM'a zabrałeś). Kolejna sprawa to taka, że od dawna nie logowałem się na serwer, ani na prywatną postać, ani na postać GM.

Edit: Że chodzi o jakieś Mu Legend? pierwsze słyszę o takim serwerze. Jedyne jakie MU Legend mi się kojarzy, to te od Webzen. Tym bardziej, że ja jestem przeciwnikiem nowych sezonów i nie lubię na nich grać. Maksymalny sezon, na którym mogę pograć to season 6. Dodatkowo jest tam zrobiony błąd ortograficzny - "odrazu". Ja błędów nie robię, więc to kolejny dowód na to, że to nie mogłem być ja. 

Edit2: Mieliśmy utworzony chat GMów + Ty jako admin na discordzie. Najpierw opuścił go FIZOL, później Ty. Pisałem do Ciebie kilka razy co jest nie tak, czemu opuściłeś, to nawet nie raczyłeś mi odpisać.

Opublikowano

Ja nie bede z toba dyskutowac bo dla mnie to wiekszego sensu nie ma , ale zadam ci kilka pytan jezeli mowisz o takich wielkich kosztach?

Skad masz strone bo widac ze Mu Core

Skad masz pliki ?

Jakie posiadasz zabezpieczenia 

Ja z gory wiem ze wszystko bierzesz za free i mowisz o kosztach? Ja nie bede komentac czy ten serwer jest zly czy dobry mimo wszystko patrzac na liczbe Online to dalej nie pojedzie ale nie klam ludzi prosto w oczy.

Opublikowano
3 godziny temu, DomDom napisał:

Ja nie bede z toba dyskutowac bo dla mnie to wiekszego sensu nie ma , ale zadam ci kilka pytan jezeli mowisz o takich wielkich kosztach?

Skad masz strone bo widac ze Mu Core

Skad masz pliki ?

Jakie posiadasz zabezpieczenia 

Ja z gory wiem ze wszystko bierzesz za free i mowisz o kosztach? Ja nie bede komentac czy ten serwer jest zly czy dobry mimo wszystko patrzac na liczbe Online to dalej nie pojedzie ale nie klam ludzi prosto w oczy.

Nie będę z Tobą wchodził w dyskusję skoro z góry wszystko już sobie założyłeś i twierdzisz, że strona to MuCore :) Pozatym widziałem podobne Twoje posty na publikacjach innych serwerów. Skoro takie masz pojęcie w adminowaniu serwerami to dlaczego już tego nie robisz? Nie wyszło? No jak ma wyjść skoro twierdzisz ze DDoS zależy od sezonu plików... Dla wglądu podsyłam na szybko wydatki z aktualnego miesiąca wydane TYLKO na google i facebooku (prawie 600zł) - piszę tylko ponieważ na kilku stronach/forach mamy indywidualne reklamy. O innych sprawach nie muszę Cie informować - normalnych graczy to nie interesuje. Wchodzą, grają i nie narzekają przed wejściem.

image.png

image.png

Opublikowano
13 godzin temu, Man!aq napisał:

Nie będę z Tobą wchodził w dyskusję skoro z góry wszystko już sobie założyłeś i twierdzisz, że strona to MuCore 🙂 Pozatym widziałem podobne Twoje posty na publikacjach innych serwerów. Skoro takie masz pojęcie w adminowaniu serwerami to dlaczego już tego nie robisz? Nie wyszło? No jak ma wyjść skoro twierdzisz ze DDoS zależy od sezonu plików... Dla wglądu podsyłam na szybko wydatki z aktualnego miesiąca wydane TYLKO na google i facebooku (prawie 600zł) - piszę tylko ponieważ na kilku stronach/forach mamy indywidualne reklamy. O innych sprawach nie muszę Cie informować - normalnych graczy to nie interesuje. Wchodzą, grają i nie narzekają przed wejściem.

image.png

Po pierwsze pseudo administratorze jestem tylko i wylacznie na tym forum , takze nie wprowadzaj innych czytelnikow w blad. Dodatkowo utrzymanie sewera a reklamowanie to dwa inne tematy.

Dlaczego nie bawie sie w stawianie serwerow? Moze dla tego ze mam rodzine ktora musze utrzymac i kiedys trzeba dorosnac?

Opublikowano

Nie rozumiem po co to pisanie na forum kto którym jest gm,em ? i wylewanie swoich żali. Czy to ma jakiekolwiek znaczenie ? Zdaje mi się że nie koniecznie . Ważne jest to że na serwerze gra się spoko , ludzi online cały czas jest ponad 40 , co na obecne czasy polskich serwerów jest dobrym wynikiem . Nie ma co się oszukiwać czasy świetności MuOnline już dawno dawno odeszły , graja starzy wyjadacze tej gry . A co do ciebie DomDom to czy koszty reklamy serwera nie wliczają się do kosztów utrzymania ? A tak na marginesie to nawet nie powinno cie obchodzić ile kto na co wydaje , tak jak napisałeś masz rodzinę którą musisz utrzymać i nikt ci się w to nie miesza , więc ty nie mieszaj się w finanse innych osób. A kończąc ten wywód to powiem  że MOIM zdaniem serwer nie jest tylko dla Donate , bo poświęcając trochę czasu na grę idzie dorobić się wszystkiego, a jak ktoś nie ma dużo czasu na grę to zawsze może wspomóc serwer i kupić sobie jakieś itemki . Tyle mam do powiedzenia,  pozdrawiam i zapraszam na serwer ! 

"Istota zamienia się w popiół, który okrywa wszystko wokół, ukrywa każdy szkopuł następnie jak widoczność po zmroku znika z widoku"

Opublikowano
40 minut temu, pr4dzik napisał:

Nie rozumiem po co to pisanie na forum kto którym jest gm,em ? i wylewanie swoich żali. Czy to ma jakiekolwiek znaczenie ? Zdaje mi się że nie koniecznie . Ważne jest to że na serwerze gra się spoko , ludzi online cały czas jest ponad 40 , co na obecne czasy polskich serwerów jest dobrym wynikiem . Nie ma co się oszukiwać czasy świetności MuOnline już dawno dawno odeszły , graja starzy wyjadacze tej gry . A co do ciebie DomDom to czy koszty reklamy serwera nie wliczają się do kosztów utrzymania ? A tak na marginesie to nawet nie powinno cie obchodzić ile kto na co wydaje , tak jak napisałeś masz rodzinę którą musisz utrzymać i nikt ci się w to nie miesza , więc ty nie mieszaj się w finanse innych osób. A kończąc ten wywód to powiem  że MOIM zdaniem serwer nie jest tylko dla Donate , bo poświęcając trochę czasu na grę idzie dorobić się wszystkiego, a jak ktoś nie ma dużo czasu na grę to zawsze może wspomóc serwer i kupić sobie jakieś itemki . Tyle mam do powiedzenia,  pozdrawiam i zapraszam na serwer ! 

Świetne podsumowanie 🙂 Pozdrawiam i również zapraszam do wspólnej gry 🙂

Opublikowano

Wypalił bo nie ma na nim takich ludzi jak Ty .... 

Nie pozdrawiam bo takich ludzi to tylko kijem napierdalać .

wypowiedz się na temat i obiektywnie oceń jeśli już a nie piszesz tyle ludzi e lipa itp .... żal !  

Dnia 23.04.2020 o 01:12, mati276 napisał:

Nie polecam serwera. Mało ludzi, sporo bugów i różnych niedopatrzeń. Do tego GM, który nie jest kulturalnym człowiekiem - co widać powyżej. Do tego zostałem na koniec zwyzywany w prywatnej wiadomości i permanentnie zbanowany za to, że zdradziłem jego nick 🙂 FIZOL = Ramzes_GM - przynajmniej tak było do tej pory, może jak to wyjawiłem to zmieni nick 😉 Myślę, że GM nie powinien wyzywać tak ludzi. Co do Maniaq'a... Do gościa nic nie mam, trochę ulega czasami GM'om, ale ogólnie gość jest w porządku. Szkoda tych serwerów, bo jednak są trochę niewypałami, a wkłada w to hajsy i na reklamy, i na hosting, ale serwery nie są dopracowane. Pozdrawiam Dragonsa i JOKER'a 😉

No Ci powiem Matthew czy jak Ci tam , muszę Ci przyznać że Ci**pa jesteś bo nie dość że Gm z Ciebie był lipa nic nie robiłeś i nic nie wniosłeś w serwer to jeszcze oczerniasz ... szkoda powietrza na Ciebie i życzę Ci powodzenia oby jak najdalej ! 

Dla mnie jest w dalszym ciągu spoko,  gra się przyjemnie idzie się nawet fajnie zgrać z innymi graczami.  Godzinami siedzimy i gadamy na Discordzie Grając. 

tak że ta kwestia jest zajebista.

Niektórzy narzekają na błędy lub nie dociągnięcia (I TYLKO PO TO WCHODZĄ NA RÓŻNE GRY BY JE ZNAJDYWAĆ )  a Ja chyba jestem za slaby by aż tak bardzo je wypływać (  Albo Mi się po prostu nie chce ) Gram dla przyjemności i zabicia czasu a nie żeby wyłapywać błędy i oczerniać na forum publicznym . Bo jeżeli coś się zauważyło i chce się pomóc pisze się  do administratora on to poprawia i ludzie są szczęśliwsi.

Niestety naszą ludzką kur*ewską naturą jest to żeby nie pochwalić a do**jebać byle nikt nie miał lepiej bądź żeby coś przypadkiem dobrze nie wyszło 

Najlepiej niech nie będzie niczego ! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...