Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Hosting VPS z API płatności

smooth killer

Pytanie

Opublikowano

Witam,

chcę postawić serwer do gry i bota do discorda na serwerze VPS, jednak chciałbym żeby mógł na siebie "sam zarabiać". Jako, że nie zależy mi w ogóle na zarobku ani nic z tych rzeczy (a zakładanie jakiś dotpayów itd dla osoby fizycznej to raczej kiepski pomysł, zwłaszcza przy tak małym ruchu) to chciałbym po prostu możliwość by ludzie mogli wpłacać dobrowolnie na serwer pieniądze poprzez np. sms czy paysafe/paypal i mogli za to dostać coś w zamian (czyli wykorzystywałbym jakieś API do płatności w celu weryfikowania czy ktoś faktycznie te pieniądze wpłacił). Wcześniej już tak działałem na gotowych hostingach do serwerów i potrafiły się z tego zebrać całkiem pokaźne sumy, wystarczyły na opłacanie wszystkiego przez kilka lat. Teraz jednak potrzebuję odrobinę więcej swobody więc muszę skorzystać z pełnoprawnego serwera.

Jakie znacie hostingi VPS w polsce które oferują coś takiego? Z tego co kojarzę, to exone ma jedynie API sms ale jakoś szczerze niezbyt zainteresowała mnie ich oferta. Najbardziej zależałoby mi, żeby oprócz sms był również np. paysafecard ale to raczej chyba niemożliwe.

Gdy Ci smutno gdy Ci źle,j*bnij format dysku C

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znaczy sugerowałbym ci abyś tą płatność napisał ręcznie, nie jest to jakoś bardzo trudne. Ewentualnie skorzystaj z jakiś gotowych zastosowań w cmsach.

Co do VPS, trzymam się starej "sztamy" i działam tylko na ovh ewentualnie zabawa na kimsufi.

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano
19 godzin temu, Karelion napisał:

To znaczy sugerowałbym ci abyś tą płatność napisał ręcznie, nie jest to jakoś bardzo trudne. Ewentualnie skorzystaj z jakiś gotowych zastosowań w cmsach.

Co do VPS, trzymam się starej "sztamy" i działam tylko na ovh ewentualnie zabawa na kimsufi.

Ależ ja obsługę takich płatności zawsze piszę ręcznie, tylko chyba nie zrozumiałeś mojego pytania. Żeby takie płatności obsłużyć najpierw ktoś musi ci je zaoferować (albo hosting, albo sam podpisujesz umowę np. z dotpay i korzystasz z ich API, ale to jest problematyczne, mało opłacalne jeśli nie jest się firmą trzaskającą setki smsów dziennie i uciążliwe bo trzeba się z tego dodatkowo rozliczać podatkowo). Szukam zatem hostingu który takie płatności sam obsługuje (w formie skarbonki) i udostępnia API do ich weryfikacji. Takie rozwiązania najczęściej mają hostingi gier, najlepsze do tej pory widziałem chyba na liveserver bo metod płatności od groma i przyjemne api, szkoda że nie oferują vpsów.

Gdy Ci smutno gdy Ci źle,j*bnij format dysku C

Opublikowano
2 godziny temu, smooth killer napisał:

Ależ ja obsługę takich płatności zawsze piszę ręcznie, tylko chyba nie zrozumiałeś mojego pytania. Żeby takie płatności obsłużyć najpierw ktoś musi ci je zaoferować (albo hosting, albo sam podpisujesz umowę np. z dotpay i korzystasz z ich API, ale to jest problematyczne, mało opłacalne jeśli nie jest się firmą trzaskającą setki smsów dziennie i uciążliwe bo trzeba się z tego dodatkowo rozliczać podatkowo). Szukam zatem hostingu który takie płatności sam obsługuje (w formie skarbonki) i udostępnia API do ich weryfikacji. Takie rozwiązania najczęściej mają hostingi gier, najlepsze do tej pory widziałem chyba na liveserver bo metod płatności od groma i przyjemne api, szkoda że nie oferują vpsów.

Dobra teraz rozumiem, właśnie odpowiadając tobie myślałem o jakimś dotpayu czy innym, to teraz na to pytanie wiedzy zbytniej nie mam 😕

Osobiście rozważałbym opcję pisania po kolei do każdego hostingu, tyle że to jest uciążliwe

call of duty zombies GIF by Omaze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...