Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jaki serwer VPS wybrać

Kubowy124

Pytanie

Opublikowano

Cześć, szukam VPS na którym mogę postawić forum na silniku Discourse i własny serwer pobrań. Użytkowników będzie max 200, a specyfikacja minimalna discourse to 2GB ram. Serwer musi dodatkowo wspierać Dockera i być na Linuxie.

MC.KoXStorm.pl 1.7.x skyblock + easyhc

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OVH jest dosyć średnim wyborem. Może i płacisz znacznie mniej, ale możesz pomarzyć o szybkiej pomocy i dobrej wydajności. Należy również wspomnieć, że masz tam dosłowne ograniczenie 100Mbps.

Osobiście polecam:

https://www.hekko.pl/serwery_vps.html

Sprawdziłem wiele dostawców i Hekko spisał się najlepiej. Lepiej już dopłacać niż potem denerwować się przez niedostępność serwera.

Opublikowano

Zgodzę się, że support OVH do doskonałych nie należy, jednak na kilkanaście serwerów, które tam posiadam (zarówno VPS jak i dedykowanych) większość z nich przez ostatni rok ma uptime bliski 100% z niedostępnością na poziomie kilku minut w skali 365 dni. Poza tym nie wiem co rozumiesz przez "dobrą wydajność"? Dostajesz dokladnie takie parametry za jakie płacisz, nie lepsze, nie gorsze. Co do limitu łącza na poziomie 100mbps to jest to fakt, jednak z drugiej strony do większości zastosowań jest to całkowicie wystarczające. 

Opublikowano
11 minut temu, carbonx napisał:

Zgodzę się, że support OVH do doskonałych nie należy, jednak na kilkanaście serwerów, które tam posiadam (zarówno VPS jak i dedykowanych) większość z nich przez ostatni rok ma uptime bliski 100% z niedostępnością na poziomie kilku minut w skali 365 dni. Poza tym nie wiem co rozumiesz przez "dobrą wydajność"? Dostajesz dokladnie takie parametry za jakie płacisz, nie lepsze, nie gorsze. Co do limitu łącza na poziomie 100mbps to jest to fakt, jednak z drugiej strony do większości zastosowań jest to całkowicie wystarczające. 

Zatem nic tylko gratulować, ale jeżeli natrafisz na błąd to dostaniesz typowe odpowiedzi ,,u nas działa, sprawdź u siebie'' i tak przez XX wiadomości (z czego na jedną odpowiedź min. tydzień oczekiwania) musiałem się kłócić, aż wreszcie przyznali się, że to problem po ich stronie.

Jeżeli korzystałeś z większej ilości dostawców niż jeden, to zobaczysz różnicę pomimo tych samych parametrów. Nie jestem pewien, ale OVH raczej nie oferuje gwarantowanych zasobów w tej cenie... Nie twierdzę też, że wygląda to tragicznie, ale zdecydowanie lepiej wychodzi Hekko niż takie OVH. Dobrym przykładem jest pewna firma, która za grosze sprzedawała VPS'y KVM i wydajnościowo nie jest kolorowo. (Tak wiem, że jest różnica między procesorami na serwerach, ale nie o tym mowa)

Może dla większości zastosowań, ale pobieranie np. serwerów gier itp. z taką prędkością trochę zajmuje.

Opublikowano

Nie wiedziałem, że ktoś tu może polecić HEKKO, przykro mi ale nazwę to - idiotyzmem. 

Już szybciej bym wziął z NAZWA.PL za 5 ziko.

Jeśli autor tematu chce mieć serwer niedostępny średnio 15 razy w miesiącu to niech weźmie hekko, jeśli chce mieć uptime w granicach 98-100% w skali roku - niech bierze OVH.

HEKKO 'wywali się na plecy' przy pierwszej lepszej okazji, support telefoniczny jak i mailowy to jakaś kpina (kiedyś jak zadzwoniłem z problemem, to zamiast mi pomoc - gość nie wiedział - to rozmawialiśmy o prowadzeniu serwera teamspeak3, bo on tam rozmawiał po pracy ze swoimi znajomymi (XD)).
OVH GWARANTUJE zasoby.

Poza tym wiedza "techników" OVH jest lepsza niż podludzi z HEKKO.

Opublikowano
1 godzinę temu, lulek123321 napisał:

Nie wiedziałem, że ktoś tu może polecić HEKKO, przykro mi ale nazwę to - idiotyzmem. 

Już szybciej bym wziął z NAZWA.PL za 5 ziko.

Jeśli autor tematu chce mieć serwer niedostępny średnio 15 razy w miesiącu to niech weźmie hekko, jeśli chce mieć uptime w granicach 98-100% w skali roku - niech bierze OVH.

HEKKO 'wywali się na plecy' przy pierwszej lepszej okazji, support telefoniczny jak i mailowy to jakaś kpina (kiedyś jak zadzwoniłem z problemem, to zamiast mi pomoc - gość nie wiedział - to rozmawialiśmy o prowadzeniu serwera teamspeak3, bo on tam rozmawiał po pracy ze swoimi znajomymi (XD)).
OVH GWARANTUJE zasoby.

Poza tym wiedza "techników" OVH jest lepsza niż podludzi z HEKKO.

Nie wiem jaki uraz masz do Hekko, ale tak samo mogę powiedzieć o OVH. Mam kilka serwerów w Hekko i ani jednej przerwy (zarówno na Uptime Robot jak i innych serwisach), zatem po co te kłamstwa?

Może zwyczajnie miałeś pecha lub korzystałeś z innej usługi typu: Hosting WWW (Nie korzystałem z niej, zatem się nie wypowiem)

Wysyłałem wiadomości e-mail i nigdy nie narzekałem (Przeważnie otrzymywałem odpowiedź po 1-2h i na temat)

PS. Fajne porównywanie z N***A (Nawet trochę śmiechłem 😉)

Opublikowano

OVH jest właściwie najlepszym hostingiem oferującym takie usługi.

W tym momencie można też stosować lvlup.pro

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

W tym czasie kiedy użyłem HEKKO posiadałem tam 3 serwery, wszystkie traciły łączność kilka razy na tydzień, max do 15-30 minut.

Panel SolusVM im się nie działał, instalacja serwera trwała wieczność.

Z swojego doświadczenia mogę porównać że HEKKO jest tak samo gówniane jak NAZWA.

W mailu odpisywali minimalnie (jaki dostałem na 6 ticketów - 18h).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...