Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x30] Proud Of Mu

xroma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, tylko dyskonekty  są kilka razy dziennie

dziękuję bardzo za taką gre

tylko dziś a jest dopiero 13 miałem  4

bawcie się dobrze 

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dnia 14.12.2019 o 06:39, tarsan napisał:

Ja nie miałem ani jednego DC a gram non stop

fajnie się gra 

zapraszam chętnych

wejdź zobacz a zostaniesz

ten serw trochę przypomniał mi dawny dobry serw na którym grałem,pięknie

tarsan jesteś jak chorągiewka na wietrze... 

Jeśli jest 80 osób na serwerze, a kilka z nich ma problem z disconnectami to jak myślisz, gdzie szukać przyczyny? 

Jeżeli byłaby to wina serwera, lub klienta wyrzucało by wszystkich.... 

Proponuję sprawdzić, czy zapora (nieważne czy wbudowana w windows czy dodatkowa) albo jakiś antywirus nie powoduje rozłączeń. W końcu łączysz się z obcym IP i portem. 

Na windows 10 bez wyłączenia lub dodania wyjątku do antywirusa w ogóle nie widzi serwera. 

Ja nie doświadczyłem ani jednego DC - i nie ma tutaj żadnego znaczenia to że jestem Adm czy regularny gracz. Łączę się tak samo jak każdy inny. 

EDIT: 

Zwiększyłem dwukrotnie maksymalną ilość pakietów/sek. Być może grasz na 2 konta.

Opublikowano

xroma czekaj bo na poscie pisza a tu malo kto :D:D potwierdzam tez mam dziwne dc (pierwszy raz takie widze jak tu :D)  i inni w grze. U mnie na drugim koncie. takie Szybkie DC i na poprzednich edycjach tez, ale tylko w trakcie robienia czegos, nigdy na afku jeszczei  nigdy na podstawowym koncie😄 dzisiaj 2/3 razy, na innych serwach tez byly dc ale takie bardziej lagi i probowalo reconecting i tam bylo przez antihacki chyba. Tutaj grasz bez lagow wszystko śmiga grzebiesz se w depo czy kupujesz potki i nagle komunikat ze DC. i wiele osob pisze ze tez tak ma. Coś u Ciebie jest nie tak

baw sie dobrze tarsan tylko nie zmieniaj znowu decyzji 😄

Opublikowano
9 minut temu, awik76 napisał:

właśnie mnie wywaliło 1min temu z 1 konta więc cos innego to bedzie.

Dołożyłem jeszcze. 

Opublikowano

JEST OK 😛

ale wiesz co te potki mana to jest nieporozumienie, poco to jest? komus nie bd chyba przeszkadzalo jak bd wiecej. life 10sztuk OK. ale mana- ja z tarkanu co 30 min SM musze schodzic do miasta a mam full depo,nawet nic zbierac nie moge bo jest full mana, a zaraz do miasta juz ide xD inni stoja nawet DK dluzej postoi na tym mana . Ps. poison droplo w dun2. Moze na yeti nie leci

Opublikowano

Dzieki! tak wlasnie teraz testuje i u DK ponad 2x wolniej sie konczyly wiec u SM tylko taka lipa byla.

edit. Hey jest napisane ze max % na wingi 2 lvl 70 % w publikacji a w pralce napisane mam 90%. I jeszcze jedno teraz OKey bo nikt nie pierze ale dobra mamy 55% z luck na itemy spoko sporo leci kamykow mozna palic zeby zrobic na +9 ale warunki prania od +10 do +15 tragedia gorsze niz global nikt exc itemow nie bd pral bo przeciez sie wszystko spali. bo co komu ten luck w itemach... :xx chyba ze mysl jest taka zeby nikt nie latal wyzej niz +11? 😛

Opublikowano

Zamysł jest taki, że ktoś w secie +11 jest wyjątkowy, w +15 unikat. Wiele pracy włożył w postać i przedmioty. 

Zamysł był również taki, aby nie było totalnie hardcore na początku. 1 czy 2 lvl skrzydeł jest całkiem realny dla każdego. Takie wyposażenie które udało wam się zdobyć w stosunkowo niedługim czasie (serwer ma 5 dni) pozwala wam na spokojne zdobywanie kolejnych części. Wiem, że są już osoby które podnoszą master lvl. 

Ale sety jak wyżej, czy wingi 3lvl to już inna bajka. Jest do czego dążyć, jakie sobie wyznaczać cele. Inaczej po 2 tygodniach miałbyś max i co dalej? 

Opublikowano

Nie wiem ktoś pisał, że łatwo jest na początku?  jest tak ciężko że się odechciewa aż czasem 🙂Z resztą widać dużo przychodzi i nie daje rady i proporcjonalnie odchodza i wchodzą nowi,jest też trochę stałych. Nic w sklepach, exc wcale nie leci, z 2x na dzień słabe exe ze spota, te ribbony też póki co nie lecą. Dużo joli dropi niestety to nie poprawia za wiele ciężkiego poziomu, trochę do sklepu trzeba sprzedawać na helpera, dzięki dużemu dropu j da się jakoś zrobić wingi ale nie ma z czego bo z medali itp.śmieci, trzeba zbierac z drop bronie +3. +4  i podnosić opcje. Na 300+lv dalej nie mam wingow 1lvl  na jednej postaci ,a set to śmiech 1 część vine exc reszta silk z map zbierany (wszystkie b/s idą na próby wingów,nie wystarcza na podnoszenie seta narazie). Jak ktoś ma już wingi 1lv to łatwo o 2 lvl, piórka w ick lecą dobrze, ciężej kupić. Goldy 350lv na pewno da się ubić Dragon Gold długo. Dla podstawowych klas ratują questy od Buffera na sety +7,+8 odpowiedniki Dragon,Ashrow między 91 a 240 lvl bez nich trzeba chociaż w szmatach z dropu i umierać. 🙂 na 350 lvl + najlepiej ogarnąć jakoś itemy lepsze i ponosić do +x.

TYLKO DLA WYTRWAŁYCH ! ! ! ! ! ! ! !

Opublikowano

Dokladnie jeszcze tak ciezkiego serwera nie ogarnialem, ale przynajmniej jest stabilny i duzy uptime.

To jest serwer dla ludzi ktorzy raczej beda probowali pokonac gre, niz graczy w rankingu, bo serio ciezko juz jest na poczatku, w polowie i na koncu jest rownie ciezko 😄

Szczerze przyznam ciekawe doswiadczenie, zawsze wyobrazalem sobie hardkorowy serwer gdzie wszyscy nosza smieci z ziemi i jest.

Opublikowano

To chyba dobre ustawienia :) Serwer ma 4 dni, dziwne by to było, gdyby już teraz wszyscy biegali w maksach. 

Edit: 

Obniżyłem minimalnie lvl dropu Blue Ribbon

Opublikowano
2 godziny temu, xroma napisał:

Edit: 

Obniżyłem minimalnie lvl dropu Blue Ribbon

Możesz jeszcze raz na chłopski rozum? 😄 mi to raz padło do tej pory

Opublikowano
25 minut temu, Arleta napisał:

Możesz jeszcze raz na chłopski rozum? 😄 mi to raz padło do tej pory

To znaczy, że z niższych lvl'em mobów może wypaść.

Samego rate (%) nie podniosłem.

• Aive zmienił(a) tytuł na [S6E3][x30] Proud Of Mu
Opublikowano

christmas event.jpg

Event trwa od piątku godz 18.00 do niedzieli godz 22.00

Podniesiony drop jeweli, oraz exp (90 normal i 60 master) 

Dodatkowo, osoba która w tym czasie zbierze największą ilość Sign of the lord otrzyma status VIP na 7 dni oraz 3 Pandy (hp)

Drugie i trzecie miejsce również  zostanie nagrodzone zwierzakami :) 

Opublikowano

hejo, było coś może kombinowane z jewelami wczoraj albo dzisiaj? praiwe nic nie leci od wczoraj a jak wczensiej joli bylo duzo to teraz creationy musze sellowac na helpera. Na aidzie2 stoje, na kazdej mapie jest ten sam drop ustawiony jwl? ? 😄

przez godzinke zero joli może jakiś chaos tylko polecial

Opublikowano

W odpowiedzi na zgłoszenia graczy - zainstalowana została nowa strona internetowa. 

Mam nadzieję, że wam przypadnie do gustu :) 

Opublikowano

Po co stawiacie serwer Hard jak 2 admin  rozdaje set +13 i na dodatek MG o niku UpsetYou  ma moby w Kanturu relict na hita a inni muszą się męczyć żeby coś zdobyć.

Także granie na tym serwie nie ma sensu.

Opublikowano
7 godzin temu, wils80 napisał:

Po co stawiacie serwer Hard jak 2 admin  rozdaje set +13 i na dodatek MG o niku UpsetYou  ma moby w Kanturu relict na hita a inni muszą się męczyć żeby coś zdobyć.

Także granie na tym serwie nie ma sensu.

Masz rację. I biorę wszystko na siebie. Spółka nie wypaliła. Chociaż początek był obiecujący. Niestety filozofia grających (polaków i filipińczyków) bardzo się różni. Są to właściwie dwa bieguny. Oni przyjdą jak coś dostaną. U nas każdy chce zdobywać. Mimo wielu awantur, proceder co rusz pojawiał się na serwerze, aż osiągnął poziom odcięcia. 

W tej chwili GM nie jest w stanie już rozdać niczego. Ale nie zmienia to faktu, że jest jak jest. Dlatego podjąłem decyzję. 

Ponieważ zależy mi tylko na graczach z Polski i mimo, że ze wschodu przyszli w tak dużej grupie, na początku stycznia zostanie odpalony nowy serwer.

Nowy, oznacza totalne zmiany.

Najważniejsza - nie będzie żadnych GM. Będę tylko ja. 

Będzie zupełnie nowy setup. Bardzo podobny do tego co jest teraz, ale na nowych plikach serwerowych (sezon 6 zostaje).

Będzie system resetów. 

Będzie trudno, ale nie arcytrudno. 

Będzie zupełnie nowy klient z bardzo wieloma zmianami. 

Co się nie zmieni? System play to win. Nie będzie żadnych form dotacji i kupowania czegokolwiek. Nie będzie Xshop, RF i Sum będzie do kupienia za wypracowane Coiny a nie na starcie,

Będzie można kupować status VIP (za wygrane coiny) Vip będzie oznaczał minimalnie wyższy exp i drop, ale każdy będzie miał na niego równe szanse. Coiny będzie można również wykorzystać w inny sposób (bez kupowania przedmiotów) ale o tym jeszcze nie powiem :) 

Będą nowe itemy czy wingi. Będą wyzwania dla Guild. 

Będzie max 2 connecty na PC. (IP również będzie ograniczone) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...