Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S2][x100] BackToMU PVP

Baranek226

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, wredota napisał:

Mam pytanie, czy da się jakoś stackować jewele na tej wersji? Tego nie mogę rozgryźć, a nikt widzę nie chce odpisać mi na czacie w grze 🙂 Trochę kamiorów się zebrało, że już się nie mieszczą w depo i nie wiem, czy je na inne postaci przenosić, czy jednak da się je u kogoś połączyć ?

Pewnie że się da masz Lahapa  przy wejściu do baru w Lorenci 😁

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok dzięki, kurde chyba jakiejś ślepoty się nabawiłem, że go nie zauważyłem. Szukałem w Devias, uznałem, że już nie pamiętam i skoro tam go nie ma to nie było go na Sezonie 2 w ogóle 😉

Opublikowano
2 minuty temu, wredota napisał:

Ok dzięki, kurde chyba jakiejś ślepoty się nabawiłem, że go nie zauważyłem. Szukałem w Devias, uznałem, że już nie pamiętam i skoro tam go nie ma to nie było go na Sezonie 2 w ogóle 😉

Zawsze był w Davias na górze że tak powiem, ale przestawilem  go żeby nie latać, pamięć Cię nie zawodzi 😊😊

Opublikowano

no nic poki co nie ma gdzie grać. Może wrócę jak bedą spoty póki co nie ma co robić między 300-400lv. Ileż mozna w miescie i na dropie spędzać 1 dnia gry 😄 a i na niskich mapach typu lt1 l3 lt6 tez nie ma spota dla nowych to tez trzeba:P czekam na info ale ile się juz wkurzyło bo nie ma gdzie expić i odeszło ciekawe 😛

Opublikowano
54 minuty temu, awik76 napisał:

no nic poki co nie ma gdzie grać. Może wrócę jak bedą spoty póki co nie ma co robić między 300-400lv. Ileż mozna w miescie i na dropie spędzać 1 dnia gry 😄 a i na niskich mapach typu lt1 l3 lt6 tez nie ma spota dla nowych to tez trzeba:P czekam na info ale ile się juz wkurzyło bo nie ma gdzie expić i odeszło ciekawe 😛

Na arenie masz spoty, dziś rani dodałem kolejne 4 na arenie 

Opublikowano

Trzeba spoty K1 K2 K3 proszę dodaj. głównie na 2 i 3:) teraz na trzy mapy są trzy spoty, a na 80 ludzi którzy większość już może expic od K1 do K3 i wkrotce każdy tam będzie już szedł na parę dni do 400:) Na arenie były 4 spoty ale  dla medium lvl  200-max 300lvl z ee. Nie bez powodu dziś 3h nie było gdzie grać i bez expienia latam, a PK pomaga na chwilę. Ci lepsi zajęli spoty i już nie poexpisz bo nie wybijesz wzystkich. Na arenie móglbys wywalić te cztery dodatkowe spoty z dzisiaj nawet jak są z mobami z kantru. arena psuje klimat. Dobrze było, że arena tylko 4 spoty na drop kamyków i szkoda, że zmieniasz to.. 🙂

Ogólnie serwer w porządku zapraszam. Póki co tylko z miejscem na expienie widzę problem reszta okey. 

Opublikowano
12 godzin temu, awik76 napisał:

Trzeba spoty K1 K2 K3 proszę dodaj. głównie na 2 i 3:) teraz na trzy mapy są trzy spoty, a na 80 ludzi którzy większość już może expic od K1 do K3 i wkrotce każdy tam będzie już szedł na parę dni do 400:) Na arenie były 4 spoty ale  dla medium lvl  200-max 300lvl z ee. Nie bez powodu dziś 3h nie było gdzie grać i bez expienia latam, a PK pomaga na chwilę. Ci lepsi zajęli spoty i już nie poexpisz bo nie wybijesz wzystkich. Na arenie móglbys wywalić te cztery dodatkowe spoty z dzisiaj nawet jak są z mobami z kantru. arena psuje klimat. Dobrze było, że arena tylko 4 spoty na drop kamyków i szkoda, że zmieniasz to.. 🙂

Ogólnie serwer w porządku zapraszam. Póki co tylko z miejscem na expienie widzę problem reszta okey. 

Posluchalem się Ciebie, spoty dodane, aktualna lista w panelu gracza 

Witam, przez nie moje nie dopatrzenie musimy zacząć od nowa 29.12.2019 Godzina 5PM GMT+1 Kilka osób wykorzystało buga na stronie dlatego takie całe zamieszanie

Nowy SATRT plus kilka poprawek

- Więcej spotów

- Modyfikacje z eventami

- Dynamiczny Exp (500x 250x 100x 50x)

Restart kont jest tylko z tego względu zeby nikt nie poczuł się poszkodowany i było fair play

Pozdrawiam i zapraszam na 17.00

Opublikowano

Nowy SATRT plus kilka poprawek

- Więcej spotów

- Modyfikacje z eventami

- Dynamiczny Exp (500x 250x 100x 50x)

Restart kont jest tylko z tego względu zeby nikt nie poczuł się poszkodowany i było fair play

Pozdrawiam i zapraszam na 17.00

Opublikowano

Anun spróbuj się zalogować bo chyba nie ma aktywacji meilowej. Baranek usuniesz historię kont żeby nie trzeba zakład specjalnie znowu nowych poczt

Opublikowano

Ja jeszcze mam pytanie czy zaszła jakaś pomyłka exp 500 czy od 100 do 10? 😄 500 to chyba by Max lvl można zrobic w kilka godzin co?

nie mogę zarejestrować ciagle. Moje ID pisze że zajęte wszystkie, albo maile zajęte o co chodzi z tym. Zalogować też się nie mogę na te konta stare 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gralem na tym serwerze. Wedlug mnie bardzo fajny serwer jezeli ktos chce sie szybko PVPowac. Tylko jest jeden problem. Malo ludzi - jakby nie doceniaja gry PVP ani CS. Ludzie bardziej chyba sa za "wyscigiem szczurow albo ciaglym farmieniem". Moze trzeba szukac graczy gdzies indziej ? Jakies BR,ARG,PH, VN forum ? Zmienic ustawienia co do expa ? tzn zmniejszyc go na jakies 10-20expa ? - to w jakis sposob da im ten wyscig szczurow ? Usunac spoty i dac po prostu 1,5x wiecej mobow na mapie ? 45osob na polskie realia to i tak bardzo duzo na taki serwer z tych 45 tak naprawde jest z 10-15osob. Moze warto to przemyslec ?

Dlaczego to pisze ? Bo lubie bardzo PVP i wedlug mnie gra sie opiera na CS. A tego CS tutaj nie bylo bo po prostu sa konta, postacie a nie ma ludzi

Wigle - JonHson BK 310+  Guild  Libra, PANCERNI, RedRain, EternoBR, BLKpearl

serwery prywatne nick   Khamus, KazzZ

Opublikowano

Niestety, tak teraz wyglądają serwery MU... gra 10 osób na 5 kontach (sam tak gram, bo to już nie czasy, gdzie ktoś na starcie robił EE... teraz po prostu stawiasz BK, eBK, EE, aSM i eMG i grasz sobie sam afk na wszelakich helperach... co kiedyś było nie do pomyślenia)

To pokolenie graczy, którzy wychowali się na tej grze ma już koło trzydziestki (jak zapewne Szef tego serwera) i już zwyczajnie nie ma czasu na grę po kilka godzin dziennie (sam wiem po sobie, po 20 można wpaść na godzinkę, góra dwie) - natomiast nowi, młodzi gracze zwyczajnie nie są zainteresowani takimi niszowymi grami jak MU na dłuższą metę (bo nowe gry i platformy oferują im po prostu o wiele lepszą rozrywkę)

Chociaż widziałem tu jakiś komentarz o Urynos i śniegu w Devias (kto pamięta akcje ze screenami i płaczem o pomocy admina i potionami pakowanymi po 255 na CS?) 🙂 - więc jeszcze ktoś zagląda... sam z ciekawości raz na rok przeglądnę tematy, czy nie ma jakiegoś w miarę fajnego PvP***** do S6 max...

Serwer ma fajne ustawienia, żeby popykać na chwilkę, ale dla starych wyjadaczy, którzy z sentymentu zaglądną - po prostu jest "za wolny"...

Przy takich serwerach PvP jest masa detali, które muszą być dograne (jak np. zerowe szanse na soula/jola na GS_CS; skille i questy w sklepie, w miarę proste sety bazowe dla supportów etc.)

*****PvP, czyli w moim starym rozumieniu - CC, GW, KS/PK na spotach (tylko musi być po co...) jak również w BC i DS, PvP na bramie, no i oczywiście CS. Natomiast na pewno nie dropienie głupiego piórka przez godzinę (oczywiście z całym supportem (tak, tym z 4 pozostałych kont), bo nawet zwykłego seta +11 nie masz), czy JoC, żeby wyprać soczki...

/////Edit 2 - no cóż... miałem dzisiaj ostatni raz uczestniczyć w tym dziwnym drop evencie w Lorencji oraz ostatniej inwazji, ale coś podkusiło mnie, żeby zerknąć, czy aby na pewno miłościwie nam panujący Władca Zamku nie otworzył LoT dla wszystkich. Ku mojemu zdziwieniu wejście stało przede mną otworem. Nie wahając się ani chwili, wstąpiłem w odmęty mrocznej krainy i rozpocząłem godzinną wizytę, celem wydropienia jakichś ancient itemów na przehandlowanie/wypranie. Oczami wyobraźni widziałem już mojego vitkiepa wyposażonego w set Hyon i miażdżącego każdego gracza napotkanego na swojej drodze. Mój energetyczny gladiator ciężko, ale dzielnie przebijał się przez kolejne setki potworów w poszukiwaniu upragnionych przedmiotów... jednak po pół godziny stwierdziłem, że drop ancientów jest tak niski, że wydropienie czegokolwiek sensownego zajmie mi co najmniej miesiąc. Przecierając oczy ze zdumienia zobaczyłem leżący, upragniony, wspaniały, pierwszy ancient... Bronze Armor Hyperiona. Nie zastanawiając się ani chwili, ozdobiłem go kamieniami powodując błysk i rozpocząłem jego eksploatację. Teraz mój gladiator wyglądał niczym tęczowy rycerz Roberta Biedronia, ubrany w AA staffa, xBlade, owego ancienta, sphinx glovesy, bone pantsy i legendary bootsy. Ulepszenie spowodowało znaczne obniżenie wartości otrzymywanych ciosów od potworów, ale nie ustrzegło to mojego towarzysza na lewym ramieniu przed anihilacją. Kolejne pół godziny aktywnej gry przyniosło glovesy Garuda Brass, ale moja cierpliwość się wyczerpała. Przebijając się przez setki potworów wydropiłem sporo kamieni, dziesiątki nikomu niepotrzebnych czarów, części do zapów i innych irytujących dziadostw, które powinny być z dropu wyłączone.

Podchodząc do znanego baru w celu sprzedaży śmieci, moim oczom ukazał się niezwykły widok... otóż - do sklepu zostały dodane impy i aniołki... nareszcie.

Powyższe, może trochę humorystyczne podsumowanie pokazuje, że LoT, pomimo otwarcia dla wszystkich, ma zbyt niski drop ancient itemów (oczywiście nie każdy powinien po 5 minutach biegać w gaionie, czy anubisie, ale myślę, że po godzince aktywnej gry powinno paść koło 7 - 10 ancientów), na chwilę obecną, lecą gorzej niż piórka...

Opublikowano

Zgadzam się z graczem Fact, jedyną szansą tego serwera jest wysoki exp, duża łatwość o itemki, dużo jeveli, tak jak było na Devias Gate, tylko z jedyną prawilną wersją jaką jest S2

jeżeli administracja chce, mogę udzielić kilku porad jak go skonfigurować, jestem doświadczonym graczem, członkiem elity polskiej sceny mu online.

Gracz Fact wytrzymywał więcej niż jedno combo, więc jego zdanie w tej dyskusji się liczy.

pozdrawiam,

Gracz X

Opublikowano
7 godzin temu, znanygracz napisał:

jeżeli administracja chce, mogę udzielić kilku porad jak go skonfigurować, jestem doświadczonym graczem, członkiem elity polskiej sceny mu online.

Gracz Fact wytrzymywał więcej niż jedno combo, więc jego zdanie w tej dyskusji się liczy.

pozdrawiam,

Gracz X

1. Nie znam

2. Super

Zwiekszenie expa pogorszy tylko sprawe bedzie tyle samo online albo i mniej. W tej grze dla ludzi liczy sie tylko wyscig szczurow i nic wiecej jezeli maja taka mozliwosc to beda grac

Wigle - JonHson BK 310+  Guild  Libra, PANCERNI, RedRain, EternoBR, BLKpearl

serwery prywatne nick   Khamus, KazzZ

Opublikowano

Jak będzie sezon 5 mozna by było grać nie ściągałem clienta ale taki byłby super serwer zero shopów grałem na jednym philipinskim tydz temu dali za mały exp bo x5 i to zepsuło serwer w moich oczach. I przede wszystkim jak rusza serw warto dać ogłoszenie na fb że startuje itd itp na stronach brazylijskich i philipinskim tam najwięcej graczy multi kulti zawsze pomaga serwerowi. 

Opublikowano

witam, Jeżeli ten serw będzie ruszał od nowa to chętnie się pisze na grę

tu może i jest nie dużo ludzi ale zawsze fajnie

i nie ważne co to będzie za sezon, zagram i tak

Opublikowano
Dnia 22.01.2020 o 14:53, Baranek226 napisał:

Będą nowe ustawienia, jak będzie wszystko gotowe dam znać

Dlatego uważam, że jakieś ustawienia "hard" czy nawet "medium" dla serwerów PvP (gdzie raczej liczy się walka z innymi graczami, a nie dropienie itemków/kamyczków względnie klepanie leveli) są bezsensowne. Ktoś, kto chciałby grać aktywnie i bawić się w "zbieractwo" stracił masę czasu i pewnie nie zaliczył nawet żadnego killa... no i resecik...

Odbył się jeden CS (dziwny...), na bramie i w "strefach" PvP pustki (w sumie, to pewnie grają 4 osoby na kilku kontach) - więc cała idea PvP "leży"...
Kolega wyżej pisał coś o wyścigu szczurów. Wyexpiłem 5 postaci (oczywiście na 5 różnych kontach) do 400 lvl - głównie na AFK z "helperem" - przeszedłem MU ? Jeżeli wyścigiem na serwerze PvP jest dropienie coraz to większej ilości bezużytecznych kamieni (bo i tak nie masz itemów do prania) lub dropienie piórek/crestów - to polecam zmienić serwer na resetowy z bezsensownym staniem na spocie i klepaniem "RESUF". Łatwo dostępne podstawowe sety/bronie na +11/+13 pozwalające na spokojne chodzenie na dropa, ale uniemożliwiające królowanie w PvP oraz trochę trudniej dostępne podstawowe sety exc z PvP, najtrudniej dostępne naprawdę elitarne itemy, które nie robią dużej różnicy w PvP, ale w rękach dobrego gracza już są potężną bronią.

Oczywiście, jeżeli ustawienia będa w miarę znośne, to zagram :)

Im "wyższa" wersja tym również większe zróżnicowanie postaci w PvP - na S2 - 99% osób walczących na bramie to będą vitkiepy, 1% to jednostrzałowi MG :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...