Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Divine World Classic [Easy]

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pamiętam ten serwer i jego czasy świetności jako 1 odsłona. Myślę jak by w tamtych czasach administracja bardziej się nim zajmowała do dzisiaj by ludzie grali. A tak to jak mam być szczery to moje zdanie jest podobne do osób wyżej. Serwer maks 4 miesiące podziała i OFF.

😞

Aaa znalazłem ss  z tamtych czasów xD 

Moje nicki to:

Pietnastak

Pablo

15sstekNinja

Opublikowano

Nie ukrywam, że jestem bardzo zawiedziony jakością serwera. W końcu robiły go osoby, które mają ogromne doświadczenie. Błędy, bugi, crashe clienta, brak wyciągania wniosków z błędów popełnionych w przeszłości, cheaterzy.

Do tego po co ten pin przy logowaniu? Biorąc pod uwagę jak często client crashował ręczne wpisywanie go było bardziej wkurwiające niż Kyra w 2014.

Przykro mi, ale liczyłem na znacznie wyższą jakość.

Opublikowano
30 minut temu, Juri. napisał:

Nie ukrywam, że jestem bardzo zawiedziony jakością serwera. W końcu robiły go osoby, które mają ogromne doświadczenie. Błędy, bugi, crashe clienta, brak wyciągania wniosków z błędów popełnionych w przeszłości, cheaterzy.

Do tego po co ten pin przy logowaniu? Biorąc pod uwagę jak często client crashował ręczne wpisywanie go było bardziej wkurwiające niż Kyra w 2014.

Przykro mi, ale liczyłem na znacznie wyższą jakość.

Liczenie na jakość na kotlecie, który prawdopodobnie nawet nie był testowany a mówienie o becie było tylko na pokaz.

żenada1 — kopia.png

Opublikowano

Witam.

Miałem dość duży sentyment do tego serwera, grałem na poprzednich odsłonach, w przeciągu paru lat spędziłem tam sporo czasu. Nie oczekiwałem cudów ale pobrałem i zagrałem żeby ocenić jak się sprawy mają. To jest tylko moja opinia oparta na wieloletniej rozgrywce na wielu różnych serwerach i powiem tak... PORAŻKA...

Nie wiem czy cokolwiek przed oficjalnym startem było tam testowane.. Klimat "classic" chyba jedynie z tego względu, że nie ma kostiumów petów ani innych systemów typu alchemia etc.. Nie ma w tym serwerze NIC co by mnie ujęło.. Startujemy w wybonowanym gotowym eq, chwila na spocie w V2 już kolejna mapa.. wyexpienie postaci do 250 kwestia 5-6h (oczywiście nie mówię że to źle) brakuje dropu z mobów na niższym lvlu, typu jakiekolwiek zbroje na 54 etc... trochę psuje to moim zdaniem klimat serwera który miał być właśnie "classic". Na mapach jest więcej botów niż normalnych graczy, mimo że administracja non stop chodzi po mapach z włączoną nagrywarką na INV co jest śmieszne, banują za WSZYSTKO nawet niesłusznie (kilka przypadków w samej mojej gildii, UB załatwione niestety nie dla wszystkich) to w dodatku inwigilują jeszcze z prywatnych postaciach 😂😂 no śmieszne. Znajomy dostał bana bo robił dunga za szybko! Gdzie polanka na gotowym eq wychodzi jakieś 4min. To, że admini na prywatnych postkach robią to w 10min to nie znaczy, że ktoś ma od razu WH czy cokolwiek innego.. o unbana nawet nie będziemy się starali bo już nas tam nie ma. Oficjalna witryna, przez którą można kupić SM za pomocą przelewu wykrywa skrypty śledzące.. czy wy jesteście poważni?

Administracja w dodatku wchodzi na prywatne konta, zbanowane konto miało aktywną postać następnego dnia, jakim cudem? W dodatku był zbanowany pod DT a po unbanie jest w m1 ze zwiększonym czasem gry, co to ma k***a być???

Mody z forum nie znają regulaminu który sami pisali, odnośnie licytacji zamykają tematy uznając że każdy post z podbiciem ceny to spam, wymiany między serwerami mają niby legalne a tematy są z forum kasowane bo nie można.. więc co to ma być? To jest cyrk.  Śmieszni TGM'owie którzy na TS'ie nie potrafią rozwiązać najprostszego problemu czy też doradzić a administracji z "wyższej rangi" praktycznie nie ma. Jedyne co robią to są wysyłani na mapy żeby sprawdzać boty na INV (mnie osobiście ten sam TGM w przeciągu 1 dnia sprawdzał 3 razy, zadając pytania typu 5+3 więc nie wiem czy ma tyle pracy domowej czy co, a koniec końców zostałem zbanowany, znajomy dostał bana bo odpisał mu po 20 sekundach! Ale odpisał, po czym odpowiedź tgm'a była "za późno" i dostał bana. ABSURD GONI ABSURD, jeśli wszyscy są nastawieni żeby tylko wytępić graczy na każdym  kroku, utrudniać im wszystko, to niestety taki serwer daleko nie zajdzie. I śmiało mogę założyć że za miesiąc-dwa będzie tam może 100 graczy, którym będzie szkoda odejść. Rynek się już zawala, 2 dungi które można robić do porzygu a ulepszacze z nich są już praktycznie nic nie warte, gdyby był system sklepów offline ceny byłyby już zrównane z ziemią więc jedynie to trochę ratuje sytuację. Bronie do pvp z um/śr... wiem wiem.. ten serwer zawsze tak miał ale osobiście jak dla mnie to największe gówno które osłabia każdą postać.  Nie można nawet zresetować skilli do M1/G1 co w przypadku berserka podczas expienia eliminuje go z użycia a silne w przypadku pvp.

Także reasumując, głównie zachowanie administracji jest żałosne i niepoważne, nie mamy zamiaru tracić nawet minuty czasu na taki serwer tym bardziej że jest w czym wybierać. Oczywiście pewnie komuś coś takiego przypadnie do gustu więc życzę powodzenia w rozgrywce i dużo cierpliwości.

Opublikowano
Dnia 10.12.2019 o 09:38, Nekrolog napisał:

Witam.

Miałem dość duży sentyment do tego serwera, grałem na poprzednich odsłonach, w przeciągu paru lat spędziłem tam sporo czasu. Nie oczekiwałem cudów ale pobrałem i zagrałem żeby ocenić jak się sprawy mają. To jest tylko moja opinia oparta na wieloletniej rozgrywce na wielu różnych serwerach i powiem tak... PORAŻKA...

Nie wiem czy cokolwiek przed oficjalnym startem było tam testowane.. Klimat "classic" chyba jedynie z tego względu, że nie ma kostiumów petów ani innych systemów typu alchemia etc.. Nie ma w tym serwerze NIC co by mnie ujęło.. Startujemy w wybonowanym gotowym eq, chwila na spocie w V2 już kolejna mapa.. wyexpienie postaci do 250 kwestia 5-6h (oczywiście nie mówię że to źle) brakuje dropu z mobów na niższym lvlu, typu jakiekolwiek zbroje na 54 etc... trochę psuje to moim zdaniem klimat serwera który miał być właśnie "classic". Na mapach jest więcej botów niż normalnych graczy, mimo że administracja non stop chodzi po mapach z włączoną nagrywarką na INV co jest śmieszne, banują za WSZYSTKO nawet niesłusznie (kilka przypadków w samej mojej gildii, UB załatwione niestety nie dla wszystkich) to w dodatku inwigilują jeszcze z prywatnych postaciach 😂😂 no śmieszne. Znajomy dostał bana bo robił dunga za szybko! Gdzie polanka na gotowym eq wychodzi jakieś 4min. To, że admini na prywatnych postkach robią to w 10min to nie znaczy, że ktoś ma od razu WH czy cokolwiek innego.. o unbana nawet nie będziemy się starali bo już nas tam nie ma. Oficjalna witryna, przez którą można kupić SM za pomocą przelewu wykrywa skrypty śledzące.. czy wy jesteście poważni?

Administracja w dodatku wchodzi na prywatne konta, zbanowane konto miało aktywną postać następnego dnia, jakim cudem? W dodatku był zbanowany pod DT a po unbanie jest w m1 ze zwiększonym czasem gry, co to ma k***a być???

Mody z forum nie znają regulaminu który sami pisali, odnośnie licytacji zamykają tematy uznając że każdy post z podbiciem ceny to spam, wymiany między serwerami mają niby legalne a tematy są z forum kasowane bo nie można.. więc co to ma być? To jest cyrk.  Śmieszni TGM'owie którzy na TS'ie nie potrafią rozwiązać najprostszego problemu czy też doradzić a administracji z "wyższej rangi" praktycznie nie ma. Jedyne co robią to są wysyłani na mapy żeby sprawdzać boty na INV (mnie osobiście ten sam TGM w przeciągu 1 dnia sprawdzał 3 razy, zadając pytania typu 5+3 więc nie wiem czy ma tyle pracy domowej czy co, a koniec końców zostałem zbanowany, znajomy dostał bana bo odpisał mu po 20 sekundach! Ale odpisał, po czym odpowiedź tgm'a była "za późno" i dostał bana. ABSURD GONI ABSURD, jeśli wszyscy są nastawieni żeby tylko wytępić graczy na każdym  kroku, utrudniać im wszystko, to niestety taki serwer daleko nie zajdzie. I śmiało mogę założyć że za miesiąc-dwa będzie tam może 100 graczy, którym będzie szkoda odejść. Rynek się już zawala, 2 dungi które można robić do porzygu a ulepszacze z nich są już praktycznie nic nie warte, gdyby był system sklepów offline ceny byłyby już zrównane z ziemią więc jedynie to trochę ratuje sytuację. Bronie do pvp z um/śr... wiem wiem.. ten serwer zawsze tak miał ale osobiście jak dla mnie to największe gówno które osłabia każdą postać.  Nie można nawet zresetować skilli do M1/G1 co w przypadku berserka podczas expienia eliminuje go z użycia a silne w przypadku pvp.

Także reasumując, głównie zachowanie administracji jest żałosne i niepoważne, nie mamy zamiaru tracić nawet minuty czasu na taki serwer tym bardziej że jest w czym wybierać. Oczywiście pewnie komuś coś takiego przypadnie do gustu więc życzę powodzenia w rozgrywce i dużo cierpliwości.

Widać, że nie grałeś na poprzednich edycjach DivineWorld, więc Twoja opinia jest nie do końca prawdziwa. Odkąd zatrudniliśmy pięciu nowych testowych mistrzów gry botów jest naprawdę bardzo mało. Nie ma serwera, na którym gracze nie bocą. Każde bany wyższa administracja sprawdza także chyba Twoi koledzy z gildii wszystkiego Ci nie mówią lub po prostu nie grają czysto. Nasza strona internetowa nie śledzi ruchu graczy, więc nie opowiadaj głupot. W dodatku jeśli kupujesz SMy to jest przekierowanie do witryny operatora płatności. Polecam Ci zmienić antywirusa, bo nie do końca chyba działa poprawnie jeśli przekierowanie wykrywa jako ruch śledzący. Zmienił się nie dawno regulamin forum, więc jeśli się z nim nie zapoznałeś to tak naprawdę to tylko Twój problem, bo to nie nasza wina, że łamiesz zasady, które są jasno określone i dostępne dla każdego. To, że TGM sprawdził się trzy razy w przeciągu dnia to chyba jednak dobrze, nie uważasz? Wykonują swoje obowiązki bardzo dobrze. Na resztę Twojej opinii nie będę odpowiadał, bo nawet aktywny gracz potwierdzi, że przyszedłeś tutaj nabić sobie posta bądź opowiadać bajki.

u0quwqE.png

⚒ Aktualnie na DivineWorld Classic niewiele się dzieje z racji tego, że pracujemy nad porządną oraz przemyślaną aktualizacją, w której uwzględniliśmy naprawę błędów, usprawnienia i Wydarzenie Świąteczne. 🎅

💬 Otrzymujemy od Was sporo wiadomości odnośnie serwera DivineWorld Official. Aktualnie jest on wyłączony, ze względu na konieczność technicznej poprawy wielu aspektów gry. Po pracach modernizacyjnych zostanie ponownie uruchomiony!

Jeszcze w tym tygodniu będziemy podawać więcej informacji na odnośnie serwera klasycznego oraz oficjalnego! Śledźcie nas na FP oraz forum! 🤩

Opublikowano

moim zdaniem serwer działa dobrze, jako koneser każdej z odsłon divine stwierdzam, że fajnie się gra administracja jest bardzo aktywna, botów prawie nie ma. Nie rozumiem tylko dlaczego ci ludzie wyzej pisza takie bzdury, ból dupy?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 15.12.2019 o 07:12, Azet666 napisał:

moim zdaniem serwer działa dobrze, jako koneser każdej z odsłon divine stwierdzam, że fajnie się gra administracja jest bardzo aktywna, botów prawie nie ma. Nie rozumiem tylko dlaczego ci ludzie wyzej pisza takie bzdury, ból dupy?

Na to wychodzi, że większość osób ma ból dupy. Serwer dobrze się przyjął i pracujemy aktualnie nad aktualizacją. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ivern napisał:

To chyba jak policzysz shopy offline i boty XD

Kurde, nie wiedziałem, że na jakiejkolwiek edycji DivineWorld były lub są sklepy offline. Bez sensu są niektórych osób komentarze.

Na forum zostały opublikowane wydarzenia w grze, zapraszam do zapoznania się!

Opublikowano
10 godzin temu, kYRA. napisał:

średnio 350-400.

tak bylem pograłem ale jednak wole serwery gdzie wszystkie klasy są grane a nie tylko ninja, mental i healer ;/

57902b28774feb9a0301c579530ab27f.jpg

Opublikowano

A dla mnie server spoko, może nie ejst to innowacyjny server bo "powrót do klasyka" ale gra się przyjemnie.

Jedyny minus to taki że mnie czasem kickuje z klienta ale to moze wina po mojej stronie leży.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
7 godzin temu, dawidmyc napisał:

nie polecam banują za nic

Podaj nick z gry. 😉

2 godziny temu, kamik221 napisał:

ten serw jeszcze dziala ? jak wyglada sytuacja z ludzmi online ?

Działa, 300.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z ogromną przyjemnością chcielibyśmy zaprosić Was na pierwszy Turniej PVP (1 vs 1), który rozpocznie się 07.03.2020r. i potrwa do 08.03.2020r.

Przez dwa dni każdy z Was będzie mógł rywalizować pomiędzy sobą o tytuł najlepszego gracza DivineWorld

Szykujcie ekwipunek klasowy, bo się na pewno się przyda! 😎 

Link do zapisów znajdziecie w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grałem długi czas oraz moje czasy z ts dużo lat temu rozpocząłem z divineworld serwer zawsze zostanie w moim serduszku ale szkoda że tak mało osób teraz jest tam <3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...