Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x100] MIGHT MU

Trystian1990

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żaden gracz na serwerze nie jest faworyzowany nie ważne czy ktoś ma vip czy nie .  Przykro mi ze tak to odczułeś ale moge tylko zapewnić za na 100% nikogo nie faworyzuje..

Zapraszam na serwer już od Poniedziałku rusza pierwszy cykl Bitwy o Zamek  

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja nie mogę  być cały czas przy bocie  

idąc do roboty zostawiam go afk  ale niestety zabijają i stoi po 9h bezczynnie

potrzebne poważne kary za tego typu sprawy to moze

każdy kto zabije na spocie ban na 1 dzień

Opublikowano

Chłopaki, ale o czym w ogóle ta rozmowa? PvP gra dużą rolę w tej rozgrywce, bez tego to równie dobrze można sobie pograć w "Idle miner" na telefonie... Wszelakie lamenty wywołane tym, że ktoś kogoś ubił w grze wydają się być tak dziecinne, że aż śmieszne. Owszem, są też patologie gdzie niektórzy są gnębieni, lecz najczęściej jest to czymś umotywowane. Tak, czy inaczej, na scenie polskiego mu wiecznie jest jeden i ten sam problem - PK, panie admin bo on mnie zabił, PK wojny, wyzwiska, oskarżenia, obrażanie się o byle gunwo... Już chyba lepiej grać na zagranicznych serwerach 🤷‍♂️

Mi tam się generalnie fajnie grało, serwer ma parę niedociągnięć, parę rzeczy wymaga sensownego (lub jakiegokolwiek ustawienia - np drop z bossów ^^), no generalnie jest potencjał. Generalnie jak ktoś chce sobie pozaMUlać, to można śmiało wbijać, tylko kurcze trochę mało graczy - 40-50 postaci to jakieś 20 osób...

Opublikowano
7 godzin temu, tarsan napisał:

Ja nie mogę  być cały czas przy bocie  

idąc do roboty zostawiam go afk  ale niestety zabijają i stoi po 9h bezczynnie

potrzebne poważne kary za tego typu sprawy to moze

każdy kto zabije na spocie ban na 1 dzień

Kilka razy już tak miałem ale cóż trzeba się liczyć z tym idąc na afk . 
Co do ustawień serwera drop jest zrównoważony. Drop kamoli jest okej , za całą nockę cały inventor expiąc na AC.

Fakt VIP + SEAL + SZKIELET+PANDA = EXP 2x . Lecz po patrząc na to z innej strony to przecież za 24h masz już seala , chodząc na inwazje ( www , red dragon itd ) dorobisz sobie pande ... No niestety nigdy nie chce dokładać do interesu , a koszty są dosyć duże dlatego podstawowym utrzymaniem serwera jest VIP . W dzisiejszych czasach VIP to standard . 

Co do samej rozgrywki do tej pory nie spotkałem się aby Admin ingerował w rozgrywkę ( chodzi mi o jakąkolwiek pomoc dla kogoś ) co rzeczywiście jest na +. 
Trystian obecny praktycznie codziennie i udzielający się na discordzie oraz w grze . (+)

Na tą chwilę najlepszy serwer z tych które w ostatnim czasie "wyszły " 

Osobiście polecam i zapraszam Gra3fi.!

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano
9 godzin temu, szewa12 napisał:

No i jak tam rozgrywka?

Są jakieś wolne spoty?

Spotów wolnych jest cała masa.

Zapraszam do gry.

Opublikowano

Sry Ludziska ale nie rozumiem was , serwer jest na prawdę spoko gra się dobrze , admin ogarnia tematy na bieżąco , na tu ilość online spada zamiast przybywać  .....

Wbijać ludzi na serwer a nie tracicie czas na badziewne serwer co padaj co tydzień 

Pozdrawiam 

Opublikowano

I to jest chyba moment w którym zastanawiam się nad powrotem na globala. Widzę, że ludziom chyba w dupach się przewraca od dobrobytu startujących co chwilę serwerów, bo nawet jak powstaje porządny serwer jak ten to z każdym dniem tylko ubywa graczy i finalnie i tak kończy się to tym, że kolejne osoby zamiast grać nadal to nie wiedzieć czemu znowu czekają na jakiś kolejny start, kolejnego zapowiedzianego serwera, a później wszystko zatacza koło pograją tydzień i już czekają na start kolejnego który zapowiedzieli za 3 dni. Mi się wydaje, że (tak patrząc trochę po sobie), brakuje serwera non-res na podobnych ustawieniach co tutaj co do dropu, balansu postaci, ale ze zwiększonym expem, tak, żeby w dwa dni wbić tego maxa i lecieć dalej z contentem, bo chyba społeczeństwo MU trochę się starzeje i zaczyna być nużące takie stanie afk dzień w dzień, żeby gonić się z resami i w zasadzie po tygodniu, dwóch grania nikt nic nie ma poza setem ze sklepu, albo "wypadajek", bo i tak bardziej liczy się ile resów naklepałeś, a nie to co masz na sobie, czy coś wyprałeś, ile masz kamyków etc. Z czasem odechciewa się grać, bo end-game jest daleko daleko przed każdym i w zasadzie niewiele się dzieje, mało interakcji w samej grze, graczy ubywa i znowu po serwerze.

Już gdzieś napisałem, że żałuję, że nie umiem postawić serwera i kompletnie tego nie ogarniam, bo zrobiłbym jakiś stary dobry sezon 2 bez resów, exp rzędu 500-600 z dużą ilością wypadających kamyków, sklepy ubogie do max +3 Scale i odpowiedniki, tak, że ludzie podnosiliby w LostTower części setu Red Dragona z ziemi, żeby móc sobie już podbijać go kamykami i kręcić się w pobliżu pralki. Systematyczny progres, tego dzisiaj brakuje, wszystko po łebkach, do przodu wio itd. i może się mylę i nikt na "moim" serwerze nawet by nie zagrał i padłbym na pysk tak samo jak reszta, ale jak już miałbym coś stawiać to w ten deseń 🙂

Opublikowano

Dzień dobry,

Jeszcze moje 3 grosze do dzisiejszych serwerów.

Niestety żeby pograć w MU trzeba by zrobić serwer jak na plikach 97d do 97j. Z globalowymi ustawieniami. Bez xshop, webshop, marketu tylko handel. Jest to niemożliwe, wiadomo że serwery stawia się dziś TYLKO dla kasy i nikt mi nie wmówi ("że czarne jest czarne a białe jest białe") choćby którykolwiek admin się zarzekał że kasa tylko na utrzymanie serwera. Fakt że poziom administracji jest dość różny - niestety w większości słaby. Gracze zaś nie mają tyle cierpliwości co dawniej (pewnie byli młodsi i mieli więcej czasu)

Jeśli chodzi o ten serwer to expię i piorę na nim cały "wolny" czas. Sporo rzeczy nie ustawionych które Admin poprawia ale czy zdąży zanim mu ostatni gracz zniknie? Nie jest to robota której bym się podjął (stawianie i prowadzenie serwera) Dlatego zawsze daję kredyt zaufania na początku. Byle ten początek nie trwał za długo...... Po to są testy żeby na starcie nie było "byków ani wielbłądów" chociaż wiadomo że wszystkiego się nie wyłapie. Admin mimo chęci nie ustrzegł się paru. Ale to nie znaczy że serwer na odstrzał - po poprawkach można by zacząć od początku i zostać tu na dłużej :D

Opublikowano

Oczywiście masz racje po ta są testy zęby jak najbardziej dopracować serwer ... wszystkie poprawi zgłoszone przez testerow zostały rozważone i poprawione . A jeśli chodzi o niedociągnięcia które zostały staram się poprawiać na bieżąco . A jeśli chodzi o tak zwane Donate na utrzymanie serwer , to jeśli chodzi o mnie to opłaciłem serwer oraz licencie na pliki 6m-c do przodu . A resztę zbieram na lepsze pliki zęby rozwijać serwer a nie co tydzień wypuszczać nowy serwer i zmianie nazwę . Przez takich ludzi własnie którzy tak robią , serwerom  z polski jest się ciężko wybić . Ale spokojnie z mojej strony mogę tylko obiecać ze serwer będzie online i nie mam zamiaru jutro czy za tydzień startować na nowa pod innym szyldem 

Opublikowano

Ja nie mam do Ciebie pretensji o donate, takie czasy po prostu i nie powiedziałem że odchodzę bo w sumie serwer da się lubić mimo pewnych usterek Widzę też że robisz poprawki. Zobaczę jak będzie dalej posprawdzam inne eventy tylko zrobię parę resów więcej i wtedy się okaże. Tylko proszę nie przenoś odpowiedzialności za błędy na testerów bo to Ty masz dopilnować tak czy inaczej żeby ich było jak najmniej i to jeszcze przed otwarciem serwera. Cieszę się że będzie stał conajmniej te 6 miechów tylko jak zadziałać żeby nie stał pusty..... 😄

Opublikowano
46 minut temu, buras44 napisał:

lepiej grać samemu jak z takimi kołkami, Analne przygłupy z ws i 

https://zapodaj.net/17bb0eb51ee89.png.html

Wiesz co, przyganiał kocioł garnkowi - szkoda, że nie wrzuciłeś screena ze swoim wyzywaniem np gracza Xena od "kurew" po tym jak raz (!) cię ubił. A widzę, że w wyzywaniem lecisz dalej, no cóż... Może w Twych kręgach to norma - niestety nie wszędzie tak jest. Tak, czy inaczej proponuję wyjąć kija z miejsca gdzie słońce nie dochodzi - ułatwia to życie 🙂 

W każdym razie - jeśli ktoś chce sobie spokojnie spędzić czas na grze, to można polecić ten serwer.

Opublikowano
1 godzinę temu, negligence napisał:

Wiesz co, przyganiał kocioł garnkowi - szkoda, że nie wrzuciłeś screena ze swoim wyzywaniem np gracza Xena od "kurew" po tym jak raz (!) cię ubił. A widzę, że w wyzywaniem lecisz dalej, no cóż... Może w Twych kręgach to norma - niestety nie wszędzie tak jest. Tak, czy inaczej proponuję wyjąć kija z miejsca gdzie słońce nie dochodzi - ułatwia to życie 🙂 

W każdym razie - jeśli ktoś chce sobie spokojnie spędzić czas na grze, to można polecić ten serwer.

no akurat nie zrobiłem ale prawda , tak mówiłem.. jak ktoś przychodzi i mnie ubija na afku któryś raz z rzędu to jest dla mnie kurwą.

(ps nawet nie przejmował spota , tylko ubijał żeby ubijać.. to tak dla mnie takie zachowanie jest kurewskie i trzeba nazywać rzeczy po imieniu, ) ps a pozatym skąd wiesz zę ''ubił mnie raz'' ? ? ? nie wiesz albo to ty jestes xena wiec jak nie wiesz to nie mów i nie rzucaj tu super frazesami ala kocioł i garnek.. jak mi ktoś nadepnie na odcisk to potrafię być nie przyjemny ale nie zarzucisz mi ze robiłem jakieś bydło.. nie wchodziłem na serwer i nie rzucałem tekstów do wszystkich '' ej kurwy , albo jebac was '' itd zresztą co ja się będę produkować.. wyjebane, essa

https://zapodaj.net/6593b3e0336f4.png.html

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...