Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Panel www pod VPS

LujekV2

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań..

1. Czy za zainstalowanie Direct Admin'a nulled mogą zdjąć serwer VPS bez zgłoszenia ze strony JBMC Software ? (Użytek prywatny)

2. Jeśli zdejmują to jaki darmowy panel polecacie? CyberPanel czy inny? 

3. Jeśli nie czepiają się to czy taki DA jest bezpieczny? 

Jeśli temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie.

dupa

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Odpowiem w ten sposób - korzystanie z nielegalnego oprogramowania na serwerach jest podstawą do ich zablokowania przez firmę hostującą. Kto może stwierdzić, że korzystasz z nielegalnego oprogramowania? W większości przypadków tylko jego wydawca, ale jak wiadomo szansa na znalezienie przez nich serwera korzystającego z nielegalnej wersji ich programu jest znikoma. 

2. Zależy od funkcji, których potrzebujesz.

3. Zdecydowana większość cracków/nulledów posiada luki, nawet jeśli nie wynikają one z celowego ich pozostawienia przez osobę udostępniającą to w większości są to stare i nieatualizowane wersje, w których wcześniej wykryto podatności. 

Opublikowano
5 minut temu, carbonx napisał:

1. Odpowiem w ten sposób - korzystanie z nielegalnego oprogramowania na serwerach jest podstawą do ich zablokowania przez firmę hostującą. Kto może stwierdzić, że korzystasz z nielegalnego oprogramowania? W większości przypadków tylko jego wydawca, ale jak wiadomo szansa na znalezienie przez nich serwera korzystającego z nielegalnej wersji ich programu jest znikoma. 

2. Zależy od funkcji, których potrzebujesz.

3. Zdecydowana większość cracków/nulledów posiada luki, nawet jeśli nie wynikają one z celowego ich pozostawienia przez osobę udostępniającą to w większości są to stare i nieatualizowane wersje, w których wcześniej wykryto podatności. 

Dobrze, to wolę korzystać z bezpiecznego i legalnego oprogramowania. Tylko jaki panel jest najlepszy? potrzebuję tylko najważniejszych funkcji serwera WWW apache/nginx, mysql, zarządzanie domenami i inne takie bardzo podstawowe rzeczy.

dupa

Opublikowano

To z takich prostych i przyjemnych paneli z podstawową funkcjonalnością mogę zaproponować VestaCP, a jeśli potrzebowałbyś jednak kombajnu z toną funkcji to tu jedynym wyborem jest Virtualmin. 

Opublikowano
2 minuty temu, carbonx napisał:

To z takich prostych i przyjemnych paneli z podstawową funkcjonalnością mogę zaproponować VestaCP, a jeśli potrzebowałbyś jednak kombajnu z toną funkcji to tu jedynym wyborem jest Virtualmin. 

No dobrze to ostatnie pytanie VestaCP czy CyberPanel ? czy nie miałeś okazji korzystać z CP? 

dupa

Opublikowano

Z CP nie korzystałem dlatego nie chciałbym się o nim wypowiadać, jeśli chodzi o Veste to jak najbardziej miałem z nią styczność i pracowało się na niej dość przyjemnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...