Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zachowaniem kupującego na FB

Polska000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dziwny przypadek z pewna osoba.. wystawilem na Facebooku grę na sprzedaż po dość fajnej cenie..  sprzedalem ja w piątek rano. Dostałem pieniądze na konto po godzinie 15 .. juz miałem isc na pocztę wyslac nagle dostaje super ofertę za ta grę.  Zastanawiam się co w tej sytuacji zrobić.. postanowiłem że napiszę do właściciela gry ze zwrócę mu pieniądze..( wykonam przelew)  a przyjmę dobra ofertę od nowego gościa.  Zgodził się nie robił problemów.. godzina 19 a on pyta się gdzie sa jego pieniądze.. przecież jak wykonam przelew po godzinie 15 to  nie będzie tego samego dnia tylko w następnym dniu roboczym a w Tym przypadku we wtorek ponieważ w poniedziałek jest święto...Nie umiał zrozumieć.. wyzywal mnie od złodzieji i posunal się za daleko pisząc do moich znajomych ze jestem oszustem i ukradlem mu pieniądze.. co.w tej sytuacji zrobić? Nie pozwole żeby ktoś mnie bezpodstawnie oczernial i.pisał głupoty do moich znajomych.... gościu zamiast mózgu ma chyba co innego

Opublikowano
3 minuty temu, carbonx napisał:

Wyślij mu potwierdzenie przelewu. 

Podpinam odpowiedź. W tej sytuacji jedyne co chyba możesz zrobić to właśnie wysłać mu potwierdzenie przelewu.  Jeśli mu je wyślesz to powinien się uspokoić i być spokojniejszy, w przeciwnym razie dalej będzie oczerniał twoją osobę i nie zaradzisz temu.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z zachowaniem kupującego na FB
Opublikowano

Mieć wywalone ? Jeżeli przelew został wysłany bez żadnych zabezpieczeń przez firmy 3 to równie dobrze mógłbyś go owalić i nie miałby szans na odzyskanie poza własnie narzekaniem twoim znajomym.

Jeżeli aż tak się boisz o reputację na dzielni, to napisz na tablicy jakieś wyjaśnienie czy coś, zaś jemu potwierdzenie wyślij i każ się właśnie uspokoić.

Opublikowano

Możesz zgłosić go na policję za zniesławienie i straty moralne, jeśli takie wystąpiły, na przykład problemy z uzyskaniem pracy. 

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 21.04.2019 o 22:37, Polska000 napisał:

Witam. Mam dziwny przypadek z pewna osoba.. wystawilem na Facebooku grę na sprzedaż po dość fajnej cenie..  sprzedalem ja w piątek rano. Dostałem pieniądze na konto po godzinie 15 .. juz miałem isc na pocztę wyslac nagle dostaje super ofertę za ta grę.  Zastanawiam się co w tej sytuacji zrobić.. postanowiłem że napiszę do właściciela gry ze zwrócę mu pieniądze..( wykonam przelew)  a przyjmę dobra ofertę od nowego gościa.  Zgodził się nie robił problemów.. godzina 19 a on pyta się gdzie sa jego pieniądze.. przecież jak wykonam przelew po godzinie 15 to  nie będzie tego samego dnia tylko w następnym dniu roboczym a w Tym przypadku we wtorek ponieważ w poniedziałek jest święto...Nie umiał zrozumieć.. wyzywal mnie od złodzieji i posunal się za daleko pisząc do moich znajomych ze jestem oszustem i ukradlem mu pieniądze.. co.w tej sytuacji zrobić? Nie pozwole żeby ktoś mnie bezpodstawnie oczernial i.pisał głupoty do moich znajomych.... gościu zamiast mózgu ma chyba co innego

dla mnie jesteś robakiem co truje dupę ludziom po skończonej transakcji bez powodu totalnie, bo ani się nie pomyliłeś ani koleś Cię nie wystawił

no i generalnie jesteś oszust dla mnie, możesz mnie pozwać 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...