Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż PC i kupno konsoli

Gość KeJJeJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planuje sprzedaz PC oraz kupno konsoli Xbox One lub Ps4.

Prosillbym o pomoc w wyborze konsoli (o wymienienie zalet oraz wad) do dyspozycji bede mial okolo 2000 zl.

PS. Jesli ktos uzywal obu konsol prosilbym o opisanie doswiadczen (komfort, roznorodnosc oraz dostepnosc gier, itp.).

Gdyby ktos mial ochote wymienic kilka gier wartych uwagi, bylbym wdzieczny.

Z gory dziekuje.

Opublikowano

Mam PS4 Pro, natomiast z One X też korzystałem i powiem tak, dużych różnic nie ma, może na konsoli od Microsoftu jest trochę lepsza grafika, natomiast nie na tyle żeby wpływało to na komfort gry. Ja osobiście wybrałem PS4 głównie ze względu na pada (+ gdy kupowałem było trochę tańsze od One X). Generalnie najlepiej pojechać sobie do sklepu i pograć na obu i samemu wybrać, co do gier się nie wypowiem bo w gruncie rzeczy gram dość rzadko, a jeśli już to tylko we flagowe tytuły, które wychodzą zarówno na Ps jak i Xbox.

Opublikowano

Odpowiedz sobie sam na kilka pytań.

Będziesz grał po necie sam czy chcesz pograć ze swoimi znajomymi z "reala" - +1 do jakiejś konsoli co ma większość znajomych.

Przejrzyj sobie listę gier ekskluzywnych - +1 do jakiejś tam konsoli, która według Ciebie posiada lepsze exy. Jeśli masz wybierać konsolę pod gry multiplatformowe, to w takim przypadku obojętnie jaką konsole sobie kupisz. Z drugiej strony.... Xbox i tytuły ekskluzywne, to śmiech na sali gdyż większość i tak ląduje na PC ;)

Chwyć oba pady w rękę - +1 do komfortu gry. Nic tak nie wpienia jak źle leżący pad w dłoniach. Oczywiście są specjalne adaptery żeby przykładowo podłączyć pada X do konsoli Y, ale cena adapterów przekracza praktycznie dwukrotnie cenę pada.

Wady i zalety - chyba największą zaletą konsoli od MS nad Sony jest odtwarzacz 4k i nic więcej. Obie konsole nie różnią się praktycznie niczym innym, na obu sobie pograsz w gry, przejrzysz internet, obejrzysz filmy na płytach BR, posłuchasz muzyki. Obie konsole posiadają aplikacje YT, Twitch, Netflix, HBO GO itp. także są domowym kombajnem rozrywkowym dla całej rodziny.

Jeśli chodzi o dostępność gier, tutaj nie ma żadnych problemów. No chyba, że jesteś jakimś wielkim fanem gier z kraju kwitnącej wiśni, to mogą być problemy z dostępnością gier w naszym kraju lub będą one dosyć drogie. Choć też na przestrzeni lat widzę, że sytuacja z lekka się poprawia i przykładowo na allegro można doszukać się jakiś perełek, których na próżno szukać po jakiś marketach.

Gry - obowiązkowo tytuły ekskluzywne np. Uncharted 4, Spider-man, God of War, Bloodborne, Infamous: Second Son, Horizon Zero Dawn czy The Last of Us Remastered jeśli chodzi o konsolę PS4.

Natomiast jeśli chodzi o konsolę MS, to podobało mi się Sunset Overdrive i Gears of War 4. Oczywiście nie twierdzę, że konsola MS ma tylko dwa fajne tytuły, ale reszta fajnych gier jest dostępna na PC także nie ma mowy tutaj już o ekskluzywności.

Z multiplatformowych gierek na obecną chwilę rządzi chyba Red Dead Redemption 2, które gorąco polecam.

819531478353821175209.gif

Opublikowano
26 minut temu, tripipi napisał:

Odpowiedz sobie sam na kilka pytań.

Będziesz grał po necie sam czy chcesz pograć ze swoimi znajomymi z "reala" - +1 do jakiejś konsoli co ma większość znajomych.

Przejrzyj sobie listę gier ekskluzywnych - +1 do jakiejś tam konsoli, która według Ciebie posiada lepsze exy. Jeśli masz wybierać konsolę pod gry multiplatformowe, to w takim przypadku obojętnie jaką konsole sobie kupisz. Z drugiej strony.... Xbox i tytuły ekskluzywne, to śmiech na sali gdyż większość i tak ląduje na PC ;)

Chwyć oba pady w rękę - +1 do komfortu gry. Nic tak nie wpienia jak źle leżący pad w dłoniach. Oczywiście są specjalne adaptery żeby przykładowo podłączyć pada X do konsoli Y, ale cena adapterów przekracza praktycznie dwukrotnie cenę pada.

Wady i zalety - chyba największą zaletą konsoli od MS nad Sony jest odtwarzacz 4k i nic więcej. Obie konsole nie różnią się praktycznie niczym innym, na obu sobie pograsz w gry, przejrzysz internet, obejrzysz filmy na płytach BR, posłuchasz muzyki. Obie konsole posiadają aplikacje YT, Twitch, Netflix, HBO GO itp. także są domowym kombajnem rozrywkowym dla całej rodziny.

Jeśli chodzi o dostępność gier, tutaj nie ma żadnych problemów. No chyba, że jesteś jakimś wielkim fanem gier z kraju kwitnącej wiśni, to mogą być problemy z dostępnością gier w naszym kraju lub będą one dosyć drogie. Choć też na przestrzeni lat widzę, że sytuacja z lekka się poprawia i przykładowo na allegro można doszukać się jakiś perełek, których na próżno szukać po jakiś marketach.

Gry - obowiązkowo tytuły ekskluzywne np. Uncharted 4, Spider-man, God of War, Bloodborne, Infamous: Second Son, Horizon Zero Dawn czy The Last of Us Remastered jeśli chodzi o konsolę PS4.

Natomiast jeśli chodzi o konsolę MS, to podobało mi się Sunset Overdrive i Gears of War 4. Oczywiście nie twierdzę, że konsola MS ma tylko dwa fajne tytuły, ale reszta fajnych gier jest dostępna na PC także nie ma mowy tutaj już o ekskluzywności.

Z multiplatformowych gierek na obecną chwilę rządzi chyba Red Dead Redemption 2, które gorąco polecam.

Slicznie dziękuje i chyba skuszę się na Xbox One X ze względu na gry w które chciałem grać na PC (na Uncharted itp. mi chyba nie zależy), ale niestety PC nie miał odpowiedniej mocy (między innymi Sea of Thieves) i ze względu na to ze kiedyś posiadałem Xbox 360.

Jeszcze raz dziękuje i temat idzie do zamknięcia.

• Aive zmienił(a) tytuł na Sprzedaż PC i kupno konsoli
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...