Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekierowanie na inną stronę za pomocą rekordów DNS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Potrzebne mi są rekordy DNS mojej domeny, lecz ona korzysta z przekierowania takie w panelu nazwa.pl

Czy mogę ją przekierować za pomocą rekordów DNS?

Dodam, że próbowałem spingować domenę przez cmd i wpisać tam adres IP, lecz nic to nie daje. Wywala błąd: "DNS Validation Error (Code: 1004): Content for A record is invalid. Must be a valid IPv4 address (Code: 9005)".

Opublikowano

Nie do końca rozumiem, co chcesz osiągnąć bo Twoja wypowiedź absolutnie nie trzyma się kupy. Jeśli chcesz przekierować domenę na posiadany adres IP to po prostu dodajesz/edytujesz rekord A i tyle, natomiast jeśli chcesz osiągnąć coś innego to postaraj się to lepiej wytłumaczyć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chodzi o DNSy - przekierowania nie zrobisz. DNS jedynie może zrobić wskazania za pomocą rekordów.

Jeśli chodzi o nazwa - uciekaj im szybciej tym lepiej.

Jednak jest tam coś takiego jak zaawansowana konfiguracja DNS i tam możesz ustawić rekord A dla serwera (podajesz tam IP) i po okresie propagacji (ok 24h) sprawdź, czy już kieruje tak jak chcesz.

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...