Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer minecraft sam sie wyłącza, ciężko się połączyć

oki43

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z moim serwerem minecraft. Serwer postawiony na enderchescie, od początku nie współpracował. Na wersji 1.12.2 ciężko było mi się z nim połączyć na nowo (gdy odpalałem minecrafta i łączyłem się z moim serwerem, to połączenie trwało długo, aż ostatecznie nie mogłem wejść, dopiero po kilku ponownych próbach i odświeżeniach udawało się dołączyć na serwer). Teraz po kilku zmianach m.in. na wersję 1.8.X (przy współpracy z pluginem ViaVersions - by serwer działał na każdą wersję) problem nadal się powtarza, a nawet jest gorzej, serwer sam się wyłącza. Przykład: "Gram sobie", buduje coś na mapie, konfiguruje pluginy... wychodzę na 10 minut z serwera i nie da się wejść, patrzę w na panelu, widzę że serwer jest włączony, a w konsoli każdy plugin się restartuje tak jakbym zrobił restart serwera, choć nie zrobiłem. Inna sytuacja: Dziś rano próbuję wejść na serwer i nie da się. Patrzę w panelu w serwer jest wyłączony (poprzedniego dnia był włączony, a restart jest ustawiony na godzinę 3:00)

Wgrane jest około 20 pluginów, nie mam pojęcia co robić, proszę o pomoc!

• Marosking zmienił(a) tytuł na Serwer minecraft sam sie wyłącza, ciężko się połączyć
Opublikowano

Miałem ten sam problem na endercheście, wyszedłem i serwer padał... kilka minut z 0 na liczniku graczy to samo.. Enderchest jakoś "hibernuje" te  serwery, tak mi się przynajmniej wydaje.
Zmieniłem hosting chociaż nie wiem czy był to dobry pomysł.

8aVvxa2.png

Opublikowano
5 godzin temu, Kubix03 napisał:

Miałem ten sam problem na endercheście, wyszedłem i serwer padał... kilka minut z 0 na liczniku graczy to samo.. Enderchest jakoś "hibernuje" te  serwery, tak mi się przynajmniej wydaje.
Zmieniłem hosting chociaż nie wiem czy był to dobry pomysł.

W sumie możliwe, bo zawsze gdy jest 0 to tak sie dzieje

Opublikowano

Spróbuj wyczyścić ftp z pluginów i zacznij na nowo pełną konfigurację, ewentualnie zmień wersję (paczkę na endercheście). Jak to nie pomoże rozważ zmianę hostingu.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano
Dnia 25.12.2018 o 21:33, oki43 napisał:

Niestety dostęp do logów zablokowany przez enderchest :( "Trzeba kupić pakiet proffesional by mieć dostęp"

AHA? XD! zeby miec dostep do logow trzeba zakupic jakis inny pakiet?XD wez zmien lepiej ten hosting bo to nie jest profesjonalne podejscie do kleinta.. ;-;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...