Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer zużywa za dużo ramu

Parrykj13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Mam problem z serwerem na hostingu Titanaxe, a mianowicie po odpaleniu serera zużywa on około 1,5Gb ramu, po około 6 godzinach jeżeli nikt nie wchodzi na serwer dalek pobiera 1,5Gb. Jeżeli na serwer wejdzie kilka osób to po 2 godzinach serwer zaczyna zużywać coraz więcej ramu dochodząc do 7Gb czyli limitu i się restartuje. Proszę o pomoc. 

• Vindow zmienił(a) tytuł na Serwer zużywa za dużo ramu
Opublikowano

Sam start na tym hostingu zjada 1.1gb :p

Sam hosting jest słaby. Korzystałem z niego przez ponad pół roku i wiem co mówię ;)

Również miałem ten sam problem - Serwer 12gb zjadał 90% zasobów w 1-3h. 

Jednak do zmiany hostingu pchnęła mnie pewna sytuacja mianowicie:

Liczne ataki na mój serwer (padał od razu) kontaktowałem się z supportem i przenosili serwer na inną maszynę. Przy 5 zmianie uszkodziła się baza danych przez co byłem zmuszony tworzyć nową edycje...

A jedyne słowa od supportu "Problem leży po Pańskiej stronie". Pomińmy fakt, że na jednej maszynie jest 40 serwerów xD

Aktualnie korzystam z usług liveserver i jestem zadowolony...

Opublikowano

Możliwe że słaby hosting, planowałem się przenieść na VPS i uznałem że te 8Gb to minimum, ale mało gdzie oferują taką ilość, a jeżeli już to jest bardzo droga. Polecacie jakiś VPS i ile ramu potrzeba na serwer około 50 osób i 40 pluginów jakoś i easyhc. Odnośnie serwera na titanie to mam podać logi i listę pluginów? 

Dnia 18.12.2018 o 10:57, damianq20 napisał:

Opublikowano
6 godzin temu, Parrykj13 napisał:

Możliwe że słaby hosting, planowałem się przenieść na VPS i uznałem że te 8Gb to minimum, ale mało gdzie oferują taką ilość, a jeżeli już to jest bardzo droga. Polecacie jakiś VPS i ile ramu potrzeba na serwer około 50 osób i 40 pluginów jakoś i easyhc. Odnośnie serwera na titanie to mam podać logi i listę pluginów? 

Polecam Ci hosting lvlup, te 8 gb powinno być akurat. Jeśli posiadasz 40 pluginów i każdy zapisuje sobie coś do pamięci to mamy odpowiedź - swoją drogą kto tylu pluginów na easyhc używa. Tak, podaj logi, pluginy i te timingi co pisałem nie zaszkodzi.

sygn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...