Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Książka do nauki c++

skefir

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, liarek123 napisał:

Opinie są podzielone,  ja odradzam C++ od Stephena Prata opinią znajomego, sporo błędów pojawia się w tej pozycji.

Teraz najlepsze do nauki jest Beginning C++ 17 a jak ktoś to przerobi to Professional C++ 4th edition i się ogarnie dobrze core języka

RAsfepN.png
Opublikowano

Kilka lat temu zakupiłem książkę Jerzego Grębosza pod tytułem Symfonia C++ standard. Z czystym sumieniem mogę Ci ją polecić ze względu na to, że znalazł doskonałe podejście do czytelnika oraz podzielił się swoimi doświadczeniami jako programista z kilkunastoletnim stażem. 

Opublikowano
Dnia 6.12.2018 o 23:32, YuckFou napisał:

Kilka lat temu zakupiłem książkę Jerzego Grębosza pod tytułem Symfonia C++ standard. Z czystym sumieniem mogę Ci ją polecić ze względu na to, że znalazł doskonałe podejście do czytelnika oraz podzielił się swoimi doświadczeniami jako programista z kilkunastoletnim stażem. 

Symfonia C++ to jedna z najgorszych książek do C++. Przerabia bardzo mały zakres materiału, prezentuje dziwny styl programowania i jest przestarzała

RAsfepN.png
Opublikowano

Szkoła programowania Praty, coś tam omawia z c++11 ale jako podstawy super.

Opublikowano
22 godziny temu, Osama napisał:

Teraz najlepsze do nauki jest Beginning C++ 17 a jak ktoś to przerobi to Professional C++ 4th edition i się ogarnie dobrze core języka

A sprawdzałeś może te notatki z https://books.goalkicker.com/ jeśli chodzi o c++? Ja niestety naukę C++ zakończyłem na technikum i więcej go dotykać nie miałem zamiaru :)

giphy.gif

Opublikowano
12 godzin temu, Osama napisał:

Symfonia C++ to jedna z najgorszych książek do C++. Przerabia bardzo mały zakres materiału, prezentuje dziwny styl programowania i jest przestarzała

Opinie są podzielone,  ja odradzam C++ od Stephena Prata opinią znajomego, sporo błędów pojawia się w tej pozycji.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...