Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do wymagającej pracy

carbonx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? - Nie jest to moje najważniejsze kryterium, aczkolwiek zależy mi na relacji cena - jakość, nie jestem człowiekiem, który lubi dopłacać kilkaset złotych za to, że coś ma większą cyferkę (dla formalności powiedzmy, że górna granica to ok. 7-8 tys.)

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? - Grudzień/Styczeń

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? - GTX 980 4GB, i-7 4790 3.6 GHz, 16 GB DDR3, monitor to 27 calowy Acer Full HD, natomiast będę kupował drugie taki sam (lub podobny)

Do czego ma służyć komputer? - Praca (duża ilość programów na raz w tym PhotoShop, Chrome oraz nonstop emulator Androida), poza tym okazjonalnie jakieś gierki (raczej nowsze tytuły)

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? - Nie, chyba że ktoś ma do zaproponowania jakiś fajny monitor 4K w rozsądnej cenie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? - Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? - Nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? - Nie

Czy części mogą być używane? - Nie

Opublikowano

Monitor ma być wliczony w cenę? Napisz dwa tygodnie przed zakupem teraz to trochę nie ma sensu. Chyba że kupujesz na początku grudnia.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Gajwer

Nie, budżet jest na sam komputer. Co do daty to napisałem grudzień/styczeń pod kątem tego, że mi się nie spieszy, ale zakupu mogę dokonać już na początku grudnia

Opublikowano

https://www.x-kom.pl/lista/n1rkcsar8 Jednostka oparta na i7 8700 i rtx 2080 które zagwarantują bardzo dużą wydajność. Cały zestaw będzie cichy dzięki wydajnemu chłodzeniu.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

W monitorach nie siedzę lecz szukałbym z matrycą IPS/PLS ewentualnie VA.
TN jest typowo do gier.

Opublikowano

Jeśli szuka dość taniego i dobrego monitora w 4k to tylko na matrycy tn.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kaori. napisał:

Jeśli szuka dość taniego i dobrego monitora w 4k to tylko na matrycy tn.

Pytanie - czy pomiędzy IPS, a TN jest jakaś bardzo znacząca różnica, a przynajmniej taka za którą warto dopłacić? 

Opublikowano

Przy Twojej pracy tym bardziej z grafiką różnica jest kolosalna.

Opublikowano
25 minut temu, Gajwer napisał:

Przy Twojej pracy tym bardziej z grafiką różnica jest kolosalna.

@Gajwer A czy w takim razie w kwocie powiedzmy 2000-2500 PLN dałoby się znaleźć coś sensownego?

Opublikowano

IPS to lepsze kolory i większe konty widzenia. Moim zdaniem warto dopłacić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...