Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS CS:GO

karolg987

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Kupiłem jakiś czas temu laptopa z takimi parametrami:

Intel® Core™ i7 7gen 7700HQ

RAM  8 GB

nVidia® GeForce GTX1050 + Intel HD Graphics 630

Windows 10

I na takim sprzęcie mam koło 140-150 fps, a gram na niskich ustawieniach. Nie jest to trochę za mało? Uruchamiam cs go z kartą GTX1050. Może mi ktoś powiedzieć co mogę jeszcze zrobić żeby poprawić liczbę fps?

Pozdrawiam

Opublikowano

Są to dobre fpsy pod taką konfigurację, wystarczy parę filmów na yt zobaczyć.

No może Ci brakuje, ale to i tak nie zmieni Twojej płynności.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano
Dnia 9.11.2018 o 07:32, Tremo napisał:

Są to dobre fpsy pod taką konfigurację, wystarczy parę filmów na yt zobaczyć.

No może Ci brakuje, ale to i tak nie zmieni Twojej płynności.

Kolega na identycznym sprzęcie np na mirage ma 240fps więc wiesz :P

Dnia 8.11.2018 o 14:40, xxerorxx napisał:

Ustaw wysoką wydajność w sprzęt i dźwięk --> opcje zasilania..

Ustawione już to miałem, dalej to samo.

Opublikowano

Identycznym? To znaczy, że ma takiego samego laptopa, czy co? Modelik lapka by się przydał...

Windows 10 Home zapewne? Jak na każdej 10 - wywalasz crapware i preappki MS i 90% super programów dostarczonych przez producenta laptopa, ogarniasz do minimum autostart programów, wywalasz swojego antywirusa w wersji free, bo i tak w razie W w niczym Cie nie uchroni, a zakładam, że nie ściągasz z warezów i nie wchodzisz na podejrzane strony, więc Defender mimo, ze muł, to nadal mniejszy i szybszy od Avasta np. W ogóle korzystanie dzisiaj z antywirusa to jakiś ciemnogród. Potem ogarniasz usługi programem Easy Services Optimizer jak kompletnie się nie znasz na rzeczy, to ustawiasz opcję Safe, prosty skuteczny program. Blokujesz też telemetrie jakimś ShutUp10 albo innym podobnym programem. Później wystarczy w ustawieniach Windows wyłączyć pasek gry - muł straszny. A na koniec wyłączyć ściąganie sterowników z Windows Update, ściągnąć DDU i najnowszą instalkę sterów NVIDII, wyłączyć na chwilę kartę sieciową, odinstalować stery NVIDII przez DDU, zainstalować tylko sterownik graficzny bez debilnych nview, 3d i innych experienców, a na koniec włączyć kartę sieciową.

Opublikowano

Mam podobne specyfikacje, grafa i ram ten sam tylko procek gorszy i wyciągam około 100 fpsów na niskich. Możliwe, że 150 FPS to dla GTX 1050 maksimum, choć brzmi to śmiesznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...