Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie

odziemoo23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wyłączyć :v Ustawić sobie limity po prostu i starać się ich trzymać. Zająć się haftowaniem rysowaniem, pisaniem powieści, czymkolwiek tylko nie komputrem.

Opublikowano
2 minuty temu, Marchwj napisał:

znajdź inne zajęcie, to że jesteś tego świadomy to już połowa sukcesu ;p

mam piłkę nożną do tego ale teraz się dość szybko ciemno robi :D

Opublikowano

Hala sportowa w Twojej okolicy ;) wynajęcie takiej hali żeby pograć to bardzo małe koszty. Zbierzesz kumpli i charatnąć w gałe aż miło :)

Opublikowano
Przed chwilą, el capo napisał:

Hala sportowa w Twojej okolicy ;) wynajęcie takiej hali żeby pograć to bardzo małe koszty. Zbierzesz kumpli i charatnąć w gałe aż miło :)

nie wpadłem na to :D

Opublikowano

Dobre na wszystko są ćwiczenia. Polecam kalistenikę, ale mogą być nawet i ćwiczenia rozciągające. Jest pewna sprawa - siedzieć na komputerze tyle akurat możesz w ciągu dnia, bylebyś wykorzystywał moc internetu i spędzał czas produktywnie siedząc na komputerze, tzn. uczył się nowych rzeczy, a nie grał w gry lub oglądał "słodkie kotki". :) 

Opublikowano

Idz do pracy, która z Ciebie wyciągnie siły i chęci żeby przed nim siedzieć. W moim przypadku pomogło (nie koniecznie chciałem), ale jednak teraz znaleźć chęci pograć to graniczy z cudem, nie wspominająć o czyms pożytecznym.

Opublikowano
15 godzin temu, Dum3l20 napisał:

Idz do pracy, która z Ciebie wyciągnie siły i chęci żeby przed nim siedzieć. W moim przypadku pomogło (nie koniecznie chciałem), ale jednak teraz znaleźć chęci pograć to graniczy z cudem, nie wspominająć o czyms pożytecznym.

Jeszcze chodzę do gimnazjum więc z pracą tak ciężko raczej :D

Opublikowano
4 godziny temu, odziemoo23 napisał:

Jeszcze chodzę do gimnazjum więc z pracą tak ciężko raczej :D

To tak jak wyżej pisali. Przekuj ten czas w coś pożytecznego. Ja tak zjebałem swoje najlepsze czasy na naukę języków, czy grafiki komputerowej i teraz nad wyraz ciężko jest znaleźć na to chwilę. Korzystaj, rozwijaj się. Informatyka jeszcze długi czas będzie na topie i będzie z niej można wyciągnąć bardzo fajną kasę. Doświadczenia też nikt Ci nie weźmie, a przekujesz ten czas niby zmarnowany w spożytkowany dobrze. Oczywiście bez przesady. Pograć też można, ale nie żeby było to ciągle i w sumie na siłe ;)

Opublikowano

Najlepiej właśnie zająć się czymś co cię zmęczy i nie będziesz miał chęci aby przesiadywać na komputerze. :D

Lubisz piłkę nożną. No to dobry pomysł aby wraz z kumplami organizować sobie treningi i sparingi. 

Powodzenia ! :)

837341413742376668518.png

Opublikowano
15 godzin temu, Smiguss napisał:

Najlepiej właśnie zająć się czymś co cię zmęczy i nie będziesz miał chęci aby przesiadywać na komputerze. :D

Lubisz piłkę nożną. No to dobry pomysł aby wraz z kumplami organizować sobie treningi i sparingi. 

Powodzenia ! :)

Jestem już zapisany do akademii :D

Opublikowano

Nie tyle co zapełnij sobie czymś innym czas, ale znajdź sobie hobby, coś typu gra na gitarze, czytanie książek, długie spacery wieczorne, nie wiem co cię tam interesuje. Jak znajdziesz coś, co bardziej cię zachęci od komputera, to dalej nie powinno być problemu.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ja bym to przerobił na pieniądz. Dużo siedziałem na kompie i zacząłem się uczyć programować i teraz jestem programistą więc co kto lubi, ale trzeba mieć chociaż trochę oleju w głowie bo jak siedzisz na kompie po 7h i tylko na nim grasz to już możesz sobie odpuścić naukę programowania :D

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

załóż tinderka i jeździj do dupeczek

ogarnij fl'a albo albetona i zacznij robić muzykę, może przynajmniej zaczniesz coś hajsu skoro tyle siedzisz.

1357577137-U262310.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...