Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z poprawnym połączaniem sklepu z serwerem Minecraft - Enderchest

Rekomendowane odpowiedzi

• Biter. zmienił(a) tytuł na ItemShop nie łączy się z serwerem
Opublikowano

Wątpie żeby wina leżała po twojej stronie... Tym bardziej, że przerywa połączenie na gametrucker :)

Jednak możesz spróbować usunąć pluginy które zostały dodane jak jeszcze sklep działał normalnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Jarramore napisał:

Wątpie żeby wina leżała po twojej stronie... Tym bardziej, że przerywa połączenie na gametrucker :)

Jednak możesz spróbować usunąć pluginy które zostały dodane jak jeszcze sklep działał normalnie.

No właśnie problem polega na tym że ten błąd występuję już od dłuższego czasu :( nie pamiętam który plugin mógłby coś takiego powodować, i gdy usuneliśmy około 2-3 pluginy to sklep serwera działał jak było troszkę więcej graczy bo chyba ~20-22 (a wcześniej wywalało go już przy 16)

Opublikowano
35 minut temu, adex123 napisał:

No właśnie problem polega na tym że ten błąd występuję już od dłuższego czasu :( nie pamiętam który plugin mógłby coś takiego powodować, i gdy usuneliśmy około 2-3 pluginy to sklep serwera działał jak było troszkę więcej graczy bo chyba ~20-22 (a wcześniej wywalało go już przy 16)

Mogę prosić o dane serwera na PW? adres ip oraz port query. Zobaczymy co wypluje gdy nawiążę próbę połączenia z nim .

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z poprawnym połączaniem sklepu z serwerem Minecraft - Enderchest
Opublikowano
16 godzin temu, Nightmare' napisał:

Mogę prosić o dane serwera na PW? adres ip oraz port query. Zobaczymy co wypluje gdy nawiążę próbę połączenia z nim .

Wysłałem na PW :)

Opublikowano

Myślę, że na etapie takich problemów warto rozważyć zmianę hostingu. Enderchest od zawsze był problematyczny, zresztą jego oferta w porównaniu z innymi jest śmieszna. Jedynym plusem wydaje się być biuro obsługi klienta, które w miarę pomaga, możesz też się do nich zwrócić jeżeli pan Koszmar nic nie poradzi :24_stuck_out_tongue:

Opublikowano
20 godzin temu, Vindow napisał:

Myślę, że na etapie takich problemów warto rozważyć zmianę hostingu. Enderchest od zawsze był problematyczny, zresztą jego oferta w porównaniu z innymi jest śmieszna. Jedynym plusem wydaje się być biuro obsługi klienta, które w miarę pomaga, możesz też się do nich zwrócić jeżeli pan Koszmar nic nie poradzi :24_stuck_out_tongue:

Problem polega na tym że zgromadziło sie na hostingu EC zbyt dużo pieniedzy z serwera aby zmiana hostingu miała jakiś sens :(  Może zmiana maszyny na nową by coś dała? Bo serwer stoi cały czas na starym pakiecie i starej maszynie która ma już ze 3-4 lata

Opublikowano
35 minut temu, Yadomi napisał:

Ja na twoim miejscu napisałbym do Supportu.

Pisałem nawet kilka razy, ale oni mają klientów w dupie i "NIE ODPOWIADAJĄ ZA KONFIGURACJE SERWERÓW" i gadaja jakieś głupoty że to jest po stronie jakigoś pluginu który blokuje query

Opublikowano
36 minut temu, adex123 napisał:

Pisałem nawet kilka razy, ale oni mają klientów w dupie i "NIE ODPOWIADAJĄ ZA KONFIGURACJE SERWERÓW" i gadaja jakieś głupoty że to jest po stronie jakigoś pluginu który blokuje query

Typowo, ale czego można się było spodziewać. Poproś o lepszy serwer do testów, bo chyba jest taka opcja - przenieś pluginy i sprawdź jak to działa.
Jeżeli wszystko będzie okej to myślę, że warto zainwestować w maszynę - jeżeli nie, to zmiana hostingu imo, bo to po ich stronie coś.

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...