Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Opinia o LVLUP.PRO

Domix_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio szukałem opinii o firmie  Śląsk Data Center i często napotykałem się z samymi minusami. 

Trafiłem jednak na hosting LVLUP. PRO. Chciałbym zapytać was czy polecacie ten hosting pod stawianie botów muzycznych i czy jest on jednocześnie bezpieczny.

Pozdrawiam.

• Aive zmienił(a) tytuł na [Szukam opinii] Opinia o LVLUP.PRO
Opublikowano

Dzięki za radę odnośnie kupna serwera w OVH pod boty muzyczne.

Napisałeś też:

„Dla mnie LVLUP niestety nie istnieje, przez ich małe oszustwa oraz niestabilne maszyny.”.

Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tych oszustw? Ponieważ przyznam, że mnie bardzo to zdziwiło.

Opublikowano

LVLUP to ok hosting pod warunkiem, że nie oczekujesz szybkiego supportu, osobiście gdy korzystałem to nie miałem, żadnych problemów, natomiast znam osoby, które na odpowiedź na ticketa czekały ponad 48h.

Opublikowano

Założyłem tam konto napisałem do nich ticketa i rzeczywiście czekam już ponad 28 godzin na odpowiedź od Supportu. Co do szybkiego kontaktu z Supportem w jakiś sposób na pewno jest to ważne, ale bardziej patrzę pod kątem tego, aby serwer był wydajny, niezawodny oraz bezpieczny.

Opublikowano

LVLUP bazuje na infrastrukturze OVH, więc jeśli chodzi o niezawodność to awarie tam zdarzają się bardzo rzadko - jednak jeśli już się zdarzą (tak jak kilkanaście miesięcy temu), to LVLUP nie może nic zrobić poza czekaniem, aż OVH rozwiąże problem. Co do bezpieczeństwa to raczej o większych lukach po stronie samego LVLUPa nie słyszałem. Wydajność zależy oczywiście od tego na jaki serwer VPS się zdecydujesz.

Opublikowano

Jeśli chodzi o serwer to przyznam, że bardzo interesuje mnie ich oferta VPS KVM PL jeśli masz jakieś opinie co do tej oferty to z chęcią wysłucham.

Powyżej użytkownik @Yaesthy napisał o jakiś oszustach z strony LVLUP.

Czy wiadomo ci również coś na ten temat?

Opublikowano

Powiem tak, niestety obecna oferta LVLUP nie jest zbyt konkurencyjna i moim zdaniem lepszym wyborem będzie VPS bezpośrednio z OVH (https://www.ovh.pl/vps/vps-ssd.xml) w niższej cenie otrzymasz lepsze parametry. Jeśli jednak zależy Ci konkretnie na LVLUP to KVM PL jest okej wyborem, jednak weź pod uwagę to co napisałem wcześniej.

O żadnych oszustwach ze strony LVLUP nie słyszałem.

Opublikowano
Dnia 1.11.2018 o 13:34, carbonx napisał:

nie jest zbyt konkurencyjna i moim zdaniem lepszym wyborem będzie VPS bezpośrednio z OVH

> vps ssd z ovh
> lepsze parametry
XD.

Firma jak najbardziej zaufana. Fakt, z czasem oczekiwania na odpowiedź kiedyś był problem, ale odkąd jest Aylin w obsłudze, jest bardzo dobrze.
A jak narzekacie na czas oczekiwania na odpowiedź, to idźcie sobie do OVH, to się przekonacie, ile tam trwa czas odpowiedzi. Zdania są co prawda podzielone, jednak za większość problemów z VPS tak na prawdę odpowiedzialny jest klient. Zresztą polecam przeczytać regulamin usług.
Na wiele problemów odpowiedzi znajdzie się również na oficjalnym forum lvlup, a jeśli nikt wcześniej tego problemu nie miał - nic nie stoi na przeszkodzie, aby założyć tam konto i napisać temat. Społeczność jest całkiem spora i staramy się pomóc każdemu jeśli tylko wiemy jak :)
Dodam też że jestem klientem prawie 2 lata i poważny problem z usługą VPS KVM miałem tylko raz.

Dnia 1.11.2018 o 13:11, Domix_ napisał:

Dla mnie LVLUP niestety nie istnieje, przez ich małe oszustwa oraz niestabilne maszyny.

Pochwal się, jakie to są oszustwa :) Niestabilne maszyny? A jakiś dowód? ;] 

bannergif.gif

Opublikowano

Ja też mogę polecić lvlup'a. Posiadam tam VPS i nie miałem większych problemów (głównie te, które sam sobie zgotowałem :/).

banner.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Yaesthy napisał:

(Co się dziwić po Tobie, typowym Minecraftowcowi, dla was to VPS z titanaxe są nawet dobre).

nie pogrążaj się ;)
Mam pytanie, jakiego VPSa miałeś? OpenVZ czy KVM?

1 godzinę temu, Yaesthy napisał:

Jak mam Ci polecić już coś naprawdę dobrego to zakup VPS z Hosteam, tutaj akurat on zjada samego LVLUP'a jak i OVH (Chodzi o VPS).

https://hosteam.pl/pl/vps

To coś nawet nie podaje pełnej specyfikacji VPS (tak samo jak webh) i Ty to jeszcze polecasz xD

bannergif.gif

Opublikowano

nie wiem, od dawna mam boty na lvlup i nigdy z nimi nie mialem problemu, i jak se czytam co Wy piszecie to możliwe że mam szczęście lub @Yaesthy akurat miał pecha z tym hostingiem :)

Opublikowano

Czytam wszystkie posty do tej pory napisane i widzę, że zadania są bardzo podzielone na temat LVLUP.Pro.

@Yaesthy jak widzisz temat wątku dotyczy LVLUP.Pro, a z tego, co patrzę to jak na daną chwilę podajesz inne firmy np. HosTeam, choć dyskusja wokół nich się w ogóle nie toczy.

Aby trochę naprostować sytuację powiem tak. Lokalizację jaką bym chciał dla swojego serwera jest to Polska. Osobiście nie preferuje innych z racji tego, iż jeśli tworzę swoje projektu oparte na Polskich infrastrukturach to nie chciałbym, aby wszelkiego rodzaju serwery były rozproszone po całym świecie.

Jeśli już mamy poruszać temat innych hostingów to prosiłbym w takim razie o podawanie firm z lokalizacjami Polskimi.

Opublikowano
6 godzin temu, Yaesthy napisał:

mi już szkoda czasu żeby tłumaczyć tutaj. 

bo nie przedstawiłeś żadnego argumentu ;) po prostu ktoś Ci za dobrze płaci za psucie reputacji hostingu jakimiś frazesami i tyle

8 godzin temu, Yaesthy napisał:

Trzy miesiące - OpenVZ

bugi w OVZ są normalne, toż to syf na przestarzałym kernelu, dodam że ta oferta została wycofana nie bez powodu

Jestem ciekawy jakie bugi na lvlup są, bo ja nie spotkałem się z żadnym niewyjaśnionym przez obsługę z uzasadnieniem błędem.

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...