Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minetest - darmowy, otwarty źródłowy klon Minecrata

maxis27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No jest to klon minecrfta ale słaby klon, nie ma możliwości biegania, gui też pozostawia wiele do życzenia, fizyka jest no.. Nie skomentuje. Nie wiem ile to już działa i jak się rozwija ale wygląda strasznie źle

Opublikowano

Czysty Minetest może nie ma wszystkich rzeczy od razu. Ale jest dużo modów np. na sprint, zmieniających gui. Co złego jest w fizyce?
Aktualna wersja wyszła 10 czerwca 2018 roku, w produkcji jest wersja 5.0 która wprowadzi sporo nowości i usprawnień.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie podobają mi się takie klony Minecrafta, występuje wiele błędów, takie klony gier są złą odmianą oryginalnej gry i potrafi naprawdę zmienić zarobki producenta. Masakra...

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano

Sens jest taki że to projekt open source i każdy może wprowadzać zmiany w kodzie, a także jest pisany w C++ co za tym idzie działa na starszym sprzęcie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajna inicjatywa,, ale tak jak zazwyczaj z otwartymi jest raczej dla zapaleńców :p

Słyszałem o tym i pewnie jak podszkolę się to spróbuje i w tym się pobawić ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Minetest to ubogi klon Minecraft, gdyby ktoś z tego tematu przynajmniej w 50% rozumiał programowanie to zrozumiałby że ten klon to na szybko zrobiony zareklamowany jedynie otwartością kodu źródłowego, bardzo bardzo słaby Minecraft.

Gdy ktoś chciałby już realnie pobawić się jakimś klonem Minecraft to http://voxeljs.com/ jest najlepszym klonem Minecraft. Jest otwarty, jest pisany w JavaScript, wiele projektów, niedługo będzie wprowadzony multiplayer (choć już jest skrypt od jakiegoś gracza z voxel.js)

edit: dodając voxel.js jest bardziej dopracowany :)

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Opublikowano
Dnia 4.11.2018 o 12:18, Yadomi napisał:

"takie klony gier są złą odmianą oryginalnej gry i potrafi naprawdę zmienić zarobki producenta"

Wait what? xDD

• dawidex335 zmienił(a) tytuł na Minetest - darmowy, otwarty źródłowy klon Minecrata
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...