Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gry na androida

Syliez449

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałbym się nauczyć tworzyć gry na platformę Android, przejrzałem masę ofert tzw. "Bootcampów", ale nie jestem do końca przekonany co do nich, jedne trwają pół roku inne zaledwie 5 tygodni, jedne 3-4tys. inne nawet 6 tys. Nie chciałbym wybrać byle czego, możliwe, że jest tańsza i bardziej opłacalna metoda, kursy online, czy cokolwiek. Chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat bootcampow w polsce i również, może znajdzie się ktoś kto nauczył się w inny sposób tworzyć gry na android i się ze mną podzieli. Również się boję, że zapłacę te kilka tys. i nauczę się tworzyć aplikację... A ja konkretnie chciałbym żeby to były gry. Jeśli moje rozumowanie jest błędne i macie dla mnie wskazówki, rady, cokolwiek. Chętnie wysłucham również krytyki

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bootcamp to jest fajny, gdy już jakieś podstawy posiadasz. W przeciwnym wypadku moim skromnym zdaniem to tylko wyrzucenie pieniędzy, bo sam nie znasz mechanik i będziesz zamiast wymieniać doświadczenie, to je zdobywać na bazie kogoś innego, a to może doprowadzić do zmniejszenia twoich perspektyw.

Jak poznasz własne sposoby rozwiązywania pewnych założeń projektowych, to warto jest skonfrontować z innymi właśnie na bootcamp, a tak to tylko robisz to samo co na poradnikach.

Na start zalecam np.: poradniki dla Unity, niski koszt wejścia (zerowy, brak potrzeby wiedzy). Poznasz podstawowe mechaniki, opracujesz własne rozwiązania, a potem bootcamp będzie dopiero fajnym pomysłem, bo wpadniesz na innych ludzi, poznasz ich pogląd na rozwiązywanie problemów, skonfrontujesz ze swoimi i może wypracujesz nowe, lepsze?

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Możesz wybrać się na jakiś game jam. Przy okazji eventów takich, jak nadchodzący PGA często prowadzone są ciekawe warsztaty, które są w cenie biletu. Koła naukowe takie, jak Plygon, Poznańska Gildia Graczy mogą oferować bardzo dużo za cenę piwa.

Co do bootcampów, to z pewnością zależy od konkretnego. Co jest w ich agendzie?

Podstaw możesz nauczyć się sam, internet jest pełen wiedzy.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...