Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Długi staż, a słaba gra. Co robić?

Vindow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, tutaj Vindow.

Piszę bo mam dosyć dziwny problem. W CS:GO gram od 2-3 lat, przegrałem co najmniej 600 godzin. Rok temu trochę za daleko się posunąłem, bo desperacko zakupiłem konto CSGO z Gold Nova II. Dlaczego? Jakoś tak spodobał mi się csowy Overwatch, a co ważniejsze - szpan wśród kolegów. Rzeczywistość jednak jest taka, że szybko spadłem do silvera. To tak jakby Counter Strike nie był dla mnie.

Problem mam taki, że jestem noobem. Co dziwne, czasami przychodzi dobra passa i nagle jestem na samej górze w tabie, lecz ona szybko mija, niestety. Jakoś nie ciągną mnie te mapy treningowe, te ćwiczenia na pamięć mięśniową tylko mnie irytują. Ostatnio każdy ranked kończy się kickiem, na uproszczonych ginę w pierwszych 20 sekundach.

Powinienem grać na tych treningowych na siłę? Pomimo irytacji strzelać w te czerwone kropeczki? Może odpuścić sobie CSa? Macie jakieś inne rady?

Pzdr

Opublikowano

Graj deathmatch, najlepiej na tych serwerach od valve ct vs tt, poniewaz sa latwiejsze od tych gdzie grasz kazdy na kazdego. Staraj sie trzymac celownik na glowie oraz graj 4fun a skill sam przyjdzie. Rowniez mialem taki etap w csgo, ze nie potrafilem grac. Wtedy wlasnie zaczalem pogrywac dm'y (glownie gralem z ak oraz m4 i staralem sie trzymac zawsze celownik na glowie az to stanie sie normalnie dla mnie). Czasami nawet staralem sie dawac tylko one tapy (bez robienia 'spreja') zeby nauczyc sie celowania.

Opublikowano

Okej, spróbuję częściej odwiedzać deadmatche, osobiście nie przepadam za szprejowaniem bo jakoś mi ono nie idzie. Dzięki za radę.

Opublikowano

Te mapy na pamięciówki to jedno wielkie dno ;) Wbicie przeze mnie globala od silvera 2, zajęło mi 200 meczy rankingowych + w międzyczasie dużo gier na serwerach typu 1 vs 1. Te serwery na prawdę sporo mnie nauczyły gry. Nauczyły mnie jak może postąpić przeciwnik, jak strzelać do niego z odległości a jak z bliska - naprawdę polecam. Do tego dochodzi fakt, że bez dobrej myszki laserowej nic nie zdziałasz, klawiatura może być najtańsza. Podstawą jest myszka + wygodna podkładka. Tak naprawdę wszystko siedzi w głowie, jeśli naprawdę będziesz się starał i próbował być lepszym w końcu to osiągniesz, tylko nie możesz się poddawać ;) Spróbuj również wchodzić na DM przed meczami, można fajnie się rozgrzać, nawet te 5-10 min da sporo już w rundzie pistoletowej niżeli byłbyś bez rozgrzewki.

graphic.png

• Tremo zmienił(a) tytuł na Długi staż, a słaba gra. Co robić?
Opublikowano
Dnia 5.09.2018 o 20:34, Vindow napisał:

Hej, tutaj Vindow.

Piszę bo mam dosyć dziwny problem. W CS:GO gram od 2-3 lat, przegrałem co najmniej 600 godzin. Rok temu trochę za daleko się posunąłem, bo desperacko zakupiłem konto CSGO z Gold Nova II. Dlaczego? Jakoś tak spodobał mi się csowy Overwatch, a co ważniejsze - szpan wśród kolegów. Rzeczywistość jednak jest taka, że szybko spadłem do silvera. To tak jakby Counter Strike nie był dla mnie.

Problem mam taki, że jestem noobem. Co dziwne, czasami przychodzi dobra passa i nagle jestem na samej górze w tabie, lecz ona szybko mija, niestety. Jakoś nie ciągną mnie te mapy treningowe, te ćwiczenia na pamięć mięśniową tylko mnie irytują. Ostatnio każdy ranked kończy się kickiem, na uproszczonych ginę w pierwszych 20 sekundach.

Powinienem grać na tych treningowych na siłę? Pomimo irytacji strzelać w te czerwone kropeczki? Może odpuścić sobie CSa? Macie jakieś inne rady?

Pzdr

Ogólnie to spadasz bo się zniechęcasz po przez przegrywanie. Do gier póki co powinieneś sobie znaleźć chociaż 1-2 osoby aby mieć gwarancje, że nie zostaniesz wyrzucony.
Jak wspomniano wyżej do tej gry powinieneś mieć w miarę dobrą myszkę oraz podkładkę. Upewnij się też, czy nie grasz na zbyt dużym dpi czy sensitivity. Sprawdź też czy rozdzielczość jest dla ciebie odpowiednia, czy liczba fps nie spada poniżej 60, czy ping i loss nie utrudniają ci gry. 
Kolejna rzecz to pamiętaj, aby być w tym lepszy musisz po prostu grać i grać, jedni przy 1200 godzinach wbijają orła a inni przy 2000 godzinach nadal mają g4.
Możesz też pooglądać profesjonalne mecze i uczyć się czegoś nowego od nich.

Opublikowano
Dnia 5.09.2018 o 20:34, Vindow napisał:

Hej, tutaj Vindow.

Pzdr

600 godzin to jest nic - osobiście widziałem graczy po 2k godzin co siedzieli w goldzie i lamili.

Wpierw przejrzyj ustawienia, dostosuj je pod swój styl - tak żeby tobie było wygodnie. W ustawieniach z ważniejszych rzeczy to na pewno grafika (chyba nikt nie lubi grać na 20 fps) oraz czułość myszki. W trakcie gry staraj się skupić na dźwięku (na rangach silver/gold to są praktycznie darmowe fragi), wystarczy że usłyszysz tuptanie i nawet nie musisz ruszać się z miejsca - wręcz przeciwnie - stoisz już wcelowany. 

Przed każdą grą rankingową idź na 10-15 minut na dm'a... Co 2 dni rób sobie mapy treningowe, trenuj aima, koordynację ręka-oko itd. 

Nie mogę Ci dużo wyjaśnić, robię jako rankbooster i ja już mam swój styl gry, który pozwala mi siedzieć w Supreme (3k godzin przegranych na głównym koncie, około 1,5k godzin na kontach boostowanych). Polecam Ci grać minimum w duo, a jeżeli masz słabe nerwy to polecam odinstalować grę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...