Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][Hard] new.Tamidia.pl (S2)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
14 godzin temu, Reyaver napisał:

Nie polecam ze względu na zachowanie Paradajsa.

xD kolejny pajac który daje się bić w szkole.

Jaki z tego morał? Taki że ja się zachowuje dobrze póki ktoś nie wjeżdża na moją osobę i nie obraża ;) stać i patrzeć nie mam zamiaru, a jak lubisz być orany to później będziesz pisał takie posty jak ten pan @up.

Opublikowano

Długo zwlekałem nad wypowiedzeniem się w tym żałosnym temacie, który jest prezentacją żałosnego serwera od żałosnego "twórcy metinuf", ponieważ potrafi tylko szczekać do ludzi.

Ostatecznie uznałem, iż warto się wypowiedzieć w sposób negatywny o tym barachle i czekać na jakiś (bez)wartościowy pocisk z Twojej strony, Paradajsiku. Życzę jak najgorzej Twojemu serwerowi, ponieważ taka osoba jak ty nie zasługuje na sukces.

To moja druga i ostatnia wypowiedź w tym nieśmiesznym temacie - swą opinię już wystawiłem, a że raczyłeś (jaśnie książe odpisał randomowemu pajacowi) mi odpowiedzieć w taki a nie inny sposób to poczuwam się zobowiązany do napisania drugiej - podtrzymania stanowiska oraz uzsadnienia go w oparciu o Twoją odpowiedź na mój poprzedni post. A to, że wjechałeś na mnie to akurat nie ma tutaj znaczenia, nie mam zamiaru Cię ani zwyzywać, ani się tłumaczyć, ani ripostować.

No cóż, pora skończyć tą nierówną walkę..
Zacytuję poszczególne fragmenty.

40 minut temu, ParadiseMC napisał:

xD kolejny pajac który daje się bić w szkole.

Meh. Ten wstęp to oczywiste samozaoranie oraz uzasadnienie, że 'ktoś tu' nie potrafi przyjąć opini negatywnej, na którą wcześniej sam zapracował.

To tylko pokazuje ogólny poziom serwera, którego jesteś reprezentantem. I sądzę, iż część osób potencjalnie zainteresowanych zdecyduje się na wybór innego serwera, którego główny właściciel nie jest wyszczekanym gówniarzem bez manier, który potrafi tylko wyzywać wszystkich w kółko. Dziwię się tylko, iż ludzie chcą współpracować z takim "sebixem".

Jeżeli właściciel serwera nie jest w stanie przyjąć krytyki lub odpowiedzieć na nią korzystając z argumentów, lub chociaż odpowiedzieć bez zniżania się do wyzwisk - no to coś z tym właścicielem jest nie tak. Może on nie powinien być właścicielem tylko pucybutem serwerowym, takim clownem dostarczającym rozrywki.

I nie, nikt nigdy mnie nie pobił w żadnej szkole (przedszkole, podstawówka, gimnazjum, liceum). No ale być może jakaś trauma się tam odzywa w Tobie.

Przy okazji kogo nazywasz "pajacem"? Nie jestem żadnym randomem, abyś mógł sobie od tak szczeknąć na mnie. Chciałem traktować Cię jak twórca twórcę. Ale niestety.. Twoje zachowanie niejako zmusza mnie do tego, abym traktował Cię jako wyszczekańca.

Pragnę Ci tylko poinformować, iż posiadam większe doświadczenie oraz % zadowolonych osób (korzystających z rzeczy, przy których grzebałem) aniżeli ty. Tak samo przebijam Cię datą "wejścia na rynek". A to, iż robimy w troszkę innej branży nie ma sensu, nasze branże się przenikają wzajemnie. Ty tworzysz serwery, ja fora (w dużej mierze, z tym jestem kojarzony, ale nie ograniczam się tylko do tego).

To by było na tyle, czas na morał.

40 minut temu, ParadiseMC napisał:

Jaki z tego morał?

Morał z tego taki, iż po akcji z "wyzwiskami w stronę Ztrolowanego" zyskałeś grono osób, które nie będą miały o Tobie pozytywnego zdania, a ty - jako iż się nie zgadzasz z tymi osobami, uważasz, że nie mają prawa mieć owych negatywnych opinii, powinni mieć pozytywne, bo Tamidia to najlepszy serwer pod słońcem - ich najzwyczajniej w świecie wyzywasz i próbujesz na siłę (przez łzy) śmiać się z tych osób - nie masz za grosz szacunku do własnej osoby, honoru także nie posiadasz.

To był drugi i ostatni post z mojej strony. Zanim zreportujesz mnie za "spam" pamiętaj, iż powstał on po to, aby ludzie mogli zapoznać się z "podsumowaniem", podsumowaniem dlaczego wystawiona przeze mnie opinia była taka, a nie inna. Miałem prawo wystawić negatywną opinię, UZASADNIŁEM JĄ, wjechałeś na mnie.

To tyle, proszę bardzo. UZASADNIENIE, dlaczego nie należy grać na serwerach tego osobnika - mentalne dziecko, wyzywające w internecie. Jako, iż w tej opinii nie dałem żadnych dowodów, no to zasadność tejże opini udowodnił sam Paradise. Wnioski wyciągnijcie sami. Ten post to zamknięcie tematu, więcej nie trzeba dodawać (no chyba, że jakieś precious skriniki z dowodami na przekręty, jeżeli takowe były, a zapewne ten osobnik byłby do tego zdolny).

Powtórzę jeszcze raz: Odpisanie na ten post będzie oznaką słabości. Nie ciągnij flaka, nie odpisuj, nie ośmieszaj się. Nie próbuj nic.

Serdecznie pozdrawiam, Olaf "Reyaver" Rozen.
Twórca forów, ich zawartości i nie tylko.

Opublikowano

Jak zacząłem czytać pierwsze parę zdań twoich wypocin to powiedziałem że dalej nie będę czytał bo już powiedziałem swoje. Ja wyzywam jak mnie wyzywają, a ty dalej chyba nie czaisz co jest 5. Więc elo.

Nikogo bez powodów nie obrażam, tylko tych bezmyślnych pachołków jak ty, nie masz nawet swojego zdania człowieku tylko korzystasz z zdania kogoś.

Opublikowano

Jeżeli porówna się "Tamidę 2" do istniejącej "Tamidii 1" zmiany są niewielkie. Najbardziej zmienia się item shop. Do tej pory gdy kupiłeś jakiś kostium czy peta za złotówki, miałeś go na zawsze. Teraz po wprowadzeniu S2, itemy będą dostępne tylko przez określony czas - Pety na 60 dni, fryzury na 30 dni i nie rekompensuje tego fakt, że będą tańsze o kilka zł. Serwer musi się utrzymać, ale teraz widać główny powód wprowadzenia s2 - brak złotówek.

Admin zapewnia, że na obu serwerach będzie mnóstwo graczy. Tymczasem zanosi się, że ogromną większość społeczności s2 będą stanowić obecni i byli gracze z s1. Serwer właściwie nie ma reklamy, więc kto nowy ma tam trafić? Nowa Tamidia nie ma nic atrakcyjnego do zaoferowania, nic czego nie byłoby gdzie indziej, a startujący s2 skutecznie zniszczy istniejący s1. Od momentu ogłoszenia s2 mnóstwo graczy kończy grę na s1 i sprzedaje eq, a ceny wszystkiego spadają na łeb na szyję. Wprowadzenie s2 rozcieńczyło społeczność serwera i zamiast jednego w miarę obleganego, będą teraz dwa, ale za to puste.

Nie polecam zaczynać tam gry z jeszcze jednego powodu. Administracja prezentuje niski poziom, mają problemy z terminowym włączeniem/wyłączeniem eventu czy pilnowaniem porządku podczas jego trwania. Admin ma do pomocy tylko kilku GM, którzy niezbyt często pojawiają się w grze. Nie byli w stanie ogarnąć jednego serwera, a co dopiero, gdy będą dwa! Dodatkowym problemem jest fakt, że admin jest bardzo młodym człowiekiem, a jego opryskliwe zachowanie, nieomylność przekonań oraz ignorowanie/kasowanie nieprzychylnych ale podkreślam merytorycznych opinii graczy o jego serwerze, nie przysparza mu zwolenników. Najczęściej powtarzaną frazą przez admina jest - "Nie podoba Ci się to idź stąd i nie graj na tym serwerze". W takiej atmosferze rzeczywiście niezbyt przyjemnie się gra.

Jeżeli ktoś koniecznie chce spróbować tam gry, zniechęcał nie będę, bo przez pierwszy miesiąc faktycznie może być na s2 większy ruch, ale w dłuższej perspektywie gra tam raczej nie ma przyszłości.

Opublikowano

Nie polecam faworka na serwie bany za nic :-) wrzuć na kanal filmy z twoją wypowiedzią co do bana KSIONRZE wtedy każdy będzie mógł zobaczyć jaki dzban robi ten serwer xD.

Opublikowano
3 godziny temu, Eripe. napisał:

Nie polecam faworka na serwie bany za nic :-) wrzuć na kanal filmy z twoją wypowiedzią co do bana KSIONRZE wtedy każdy będzie mógł zobaczyć jaki dzban robi ten serwer xD.

Poczytaj trochę regulaminy prywatnych serwerów a nie tylko komentujesz i plujesz jadem bez nie wiedzy, każdy admin ma prawo dać bana do wyjaśnienia na każdym serwerze, to że ksionrze dostał bana i powstała drama pokazuje tylko jak mocna była tamidia że ktoś chciał się na niej wybić ;] poza tym ten pachołek miał bana tymczasowego a zrobił sobie z tego show, więc ban został permamentny za szkodzenie serwerowi, nie zamierzam się po raz etny wypowiadać na ten temat ponieważ sprawa została zamknięta miesiące temu, tak jak ty powinineś sprawę sam zbadać jak słuchać się innych pachołków z internetu, bo swoim komentowaniem bez-myślnym pokazujesz tylko jak bardzo posłusznym chłopcem jesteś i jak bardzo dajesz sobą manipulować.

Opublikowano

Czemu Itemshop nie jest już na stałe? To jest gigantyczny cios dla graczy, wiele osób zrezygnuje z gry bo szukają harda na dłuzszy czas ( 99 nie wbija sie miesiąc) a tutaj ładują 150zł w IS , kupuja wszystko a sie okazuje ze po 30 dniach kostium znika a po 60 dniach pecik znika... bardzo duuuuuża lipa. To zmusza do kolejnego załadowania w IS a nikt tego nie zrobi tylko sprzeda konto i tyle w temacie. kolejna sprawa to niepotrzebnie dodane 4 strony w eq. 2 strony nadawały stary klimat dobrego harda.. wielkich zmian oprócz tego IS'a względem s1 nie widzę a ze na s1 są gracze  to wolicie wystartować z s2. Lepszą opcją byłoby zadbanie o starych graczy niż startować z kolejnym serwerem tak aby dobić ten pierwszy... wszystko wychodzi na to ze jest jeden cel czyli pieniadze. nikt normalny majac graczy na serwerze nie stawia kolejnego identycznego w mniej niż rok czasu. Sorry Paradise, chcialem pograc ale jest jak jest. moja opinia 6/10. mam nadzieje ze odpowiesz na to co napisalem w normalny sposób i mnie nie zwyzywasz gdyz ja o tobie jakiegos bluzga nie walnąłem. 

Opublikowano

Powiem wam, że po względem technicznym Tamidia dobrze działa. Ja pamiętam może ze dwie takie większe awarie, które dosyć szybko były naprawione, tak więc admin ma łeb do robienia tego pod względem technicznym, problemem jest natomiast on sam.

Ktoś tutaj wyżej proponuje reklamę dla Tamidii S2, tak naprawdę to bardziej niż nad reklamą przydałoby się popracować nad Public relations ekipy serwera. Admin nie musi być osobom w białej koszuli i pod krawatem, ale jednak jakiś przyzwoity poziom prezentować powinien. Wtedy zdobywa szacunek graczy, a oni ufają, że projekt będzie się rozwijał i trwał długo. Tymczasem jak pisałem wcześniej, plucie jadem admina na ludzi którzy wskazywali mankamenty Tamidii przyniosło skutek odwrotny do zamierzonego. Wielu graczy obeznanych w temacie zrezygnowało przez to z gry, gdy zauważyli, że z rozmowa z adminem wygląda jak rozmowa z rozkapryszonym gimnazjalistom.

Sprawa gracza KSIONRZE. Jeżeli ktoś nie wie o co chodzi krótko przedstawię sedno. Gracz ten otrzymał bana za korzystanie z haków. Tymczasem grał uczciwie i poprosił o dowód na jakiej podstawie został zbanowany, a że dowodu nie było ban został unieważniony. Wtedy posypał się hejt na administrację Tamidii, że nie dorosła ona do kierowania serwerem i banują graczy nie mając żadnych dowodów. Oczywiście admin uniósł się dumą, ponownie zbanował gracza KSIONRZE tym razem za szkodzenie serwerowi, cokolwiek to znaczy. Gdzie był błąd i problem? Wystarczyło przeprosić niesłusznie zbanowanego gracza, nawet dać mu jakąś rekompensatę z IS. Wtedy mimo błędu reputacja Tamidii nie ucierpiałaby, wręcz przeciwnie, środowisko zauważyłoby, że rządzą tam ludzie którzy umieją się przyznać do błędu i błąd naprawić.

Teraz powstaje Tamidia 2, skażona tym co działo się na pierwszym serwerze. Administracja z którą trudno porozmawiać, mało nowości w grze i dodatkowo drogi Item Shop. Jak ma to odnieść sukces?

Opublikowano

Będę pluł na brudasów ile mi się podoba ;] a ty mnie nie będziesz ustawiał, reprezentuje sobą taki poziom jaki chce a mianowicie nie będę sobie dawał pluć w kasze osobom które nie mają swoich myśli i swojego zdania tylko jak zombie łażą za innych zdaniem bez jakichkolwiek myśli. Powiedziałem już raz szacunek za szacunek, dalej tego nie rozumiesz? jeśli ty dajesz sobie pluć w kasze i stoisz przy tym z czystymi rękoma to nie wiesz kim jesteś? zwykłą piz*****ą ;]

ja jestem normalnym chłopakiem z miasta który ma talent do robienia serwerów i przy tym zostanę i nie będę się ubierał w krawat i patrzył jak ktoś mi pluje w twarz bo ty tak chcesz.

Opublikowano

Powiem ci tak. stajesz sie mądrzejszym dopiero wtedy kiedy mądrze i z kultura odpowiadasz na czyjes wyzwiska w twoją strone, im sie znudzi . ale dalej nie odpowiedziales na postawowe pytania dot. prezentacji i serwera napisane up

Opublikowano

Grając 3 miesiące na tamidia s1 przeżyłem nawet przyjemnie spędzony czas. Miałem perspektywy , plany na przyjemnie spędzony czas. Dzisiaj moje plany popsuł ot nagle permanentny ban za rzekome podejrzenie  bota grając uczciwie. Nie została mi przedstawiona żadna informacja , żaden dowód .  Administracje online to było tam spotkać rzadkość ale jezeli to ma tak wyglądać że ich nie ma a staty banów trzeba nadrobic to szczerze nie polecam s2 jako iz administracja ma humory a sypne sobie banicje od tak. Cieszę się że nie zainwestowałem w to ani zł więc nie mam czego żałować. Szkoda tylko mojego czasu i nadziei.  Czas będzie chyba zrobic kolejne konto i leciec na jakiejs paczuszcze cheatów bo uczciwa gra nie poplaca na tm serwerze....

Dziękuje pozdrawiam

Opublikowano

po co startujesz z drugim takim samym serwerem, skoro pierwszy dalej stoi? co z tego, że mówisz, że ten będzie stał 5 lat, skoro w międzyczasie wyjdzie jeszcze s3, s4 i s5?

tenor.gif

Opublikowano

Bardzo łatwo to wyjaśnić dlaczego powstaje druga Tamidia. Błędem (z punktu widzenia admina, a nie gracza) pierwszego serwera był fakt, że wiele itemów kupionych z IS było na stałe. Wyobraź sobie, zaczynasz grę, początkowo nic nie kupujesz za złotówki, bo nie wiesz ile ten serwer postoi, czy będzie na nim dużo graczy i czy będzie się fajnie grało. Po jakimś czasie, postanawiasz, że pograsz tutaj dłużej. Aby grało się łatwiej i przyjemniej kupujesz sobie z Item Shop dwa pety (exp i pvp), jakiś kostium, fryzurę z bonem PVP i masz to na stałe. Po co potem inwestować więcej złotówek w grę skoro rękawice i pierścienie EXPa na Tamidii dropią w ilościach hurtowych, a nic innego ciekawego nie ma W Item Shop do kupienia. Teraz aby serwer na siebie zarobił, musi być stały dopływ nowych graczy, którzy coś będą kupować za realną kasę, bo starzy już wszystko mają.

To właśnie stało się na S1. Administracja nie dbała wystarczająco o reklamę, wierzono, że wystarczy robić co weekend eventy i już zawsze będzie dobrze. Tymczasem serwer bardzo szybko dojrzał. Jest na nim wielu doświadczonych graczy z rozwiniętymi postaciami, a nowi perspektywiczni gracze nie dopływają no i projekt przestał się finansowo kalkulować. Można to było fajnie zaobserwować po cenach itemów do biologa. Początkowo drogie były zęby orka, potem one potaniały, a drogie były księgi klątw, potem i one potaniały, a drożały pamiątki po demonie i matowe lody. Serwer dojrzewał w oczach. Dziś na Tamidii ząb orka jest śmieciowym ulepszaczem co świadczy, że niewielu jest tam nowych graczy którzy potrzebowali by ten item dla biologa.

Teraz powstaje Tamidia 2 która ma być pozbawiona tej choroby. Tutaj wszystko co kupisz za złotówki ma limit czasowy, więc aby być TOP musisz być gotowy na ciągłe wydawanie kasy. Teraz projekt powinien się już finansowo kalkulować o ile znajdą się chętni by tam grać. Moim zdaniem nie będzie już takich tłumów jak na pierwszej Tamidii, bo nie ma żadnych nowości i ciekawostek które przyciągałyby do tego serwera. Bardzo szybko trzeba będzie zrobić fuzję o ile wcześniej S1 się nie posypie, bo już teraz, przed startem S2. gracze S1 widzą, że serwer pustoszeje z dnia na dzień. Część chce zacząć od nowa na S2 więc wszystko sprzedaje, a Ci którym szkoda zgromadzonego eq na S1 będą powoli kończyć grę, bo gra w małym gronie, gdy sklepów i graczy jest trzy razy mniej niż kiedyś nie należy do przyjemnych.

Opublikowano

Up@

No nie do końca... Po pierwsze każdy chce się rozwijać, więc chcemy i my, a błędy na S1 mają zostać także naprawione i mają być aktualizacje w sierpniu które wprowadzą większość z S2 na S1 i na S1 mamy zamiar wprowadzić też 105 niebawem nowe dungi i nowe mapy także nie robimy nowego serwera bo popełniliśmy błędy tylko dlatego że chcemy się rozwijać, jak widać ja jestem youtuberem skończyłem serię już na S1 i nagrałem naprawdę dużo odcinków.

A jak już reklamować logo to chcemy reklamować siebie a nie innych za darmo.

Opublikowano

Rozumiem potrzebę rozwoju, każdy kto coś tworzy chciałby aby to było coraz lepsze. Nie rozumiem jednak dlaczego potrzebny jest do tego drugi serwer i zaczynanie praktycznie od początku. Na S1 jest przecież masę rzeczy które można udoskonalić i dodać, choć to i tak dobry serwer. Chcesz dodać 105 lvl na S1, więc po co tworzyć S2? Odpowiesz: "A bo niektórzy wolą klasyka i nie chcą grać na serwerze, gdzie jest 105 lvl". Takie podejście jest mitem! Nikt nie odejdzie z serwera tylko dlatego, że zostały dodane nowe mapy, bossy i 105 poziom. Ja rozumiem, że ktoś może odejść z serwera po wprowadzaniu szarf, alchemii, albo jakiś kosmicznych udziwnień, ale nie przez to, że wprowadzono 105 poziom...

Pomyśl, ile na przykład nowych misji można by wprowadzić na S1. Całą masę, na każdy poziom mogłyby być ze trzy i to by się ludziom podobało, mieliby co robić. To też jest rozwój. Nie lepiej było dbać o to co już jest niż tworzyć coś nowego co będzie konkurowało (tak, właśnie, tak - KONKUROWAŁO) z tym co powstało wcześniej? Podzieliłeś społeczność która Ci zaufała i teraz nikt nie będzie zadowolony, ani ci co zostali na pustym S1, ani ci którzy zaczną na S2, bo trudno się spodziewać by ten serwer odniósł taki sukces jak S1. Dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki. Jeżeli ktoś grał na starej Tamidii to nowa Tamidia znudzi mu się bardzo, bardzo szybko, bo tam nie ma nic nowego i każdy wie co i jak ma robić. Po miesiącu gry większość graczy, która po raz kolejny nie dostała się do "topki serwera", będzie domagać się nowej Tamidii.

Opublikowano

@up

No to niestety się mylisz ;) tworzę serwery od wielu lat jak i gram w tą grę od 2008r i wiem kiedy gracze odchodzą kiedy przychodzą.

Dlaczego potrzebny do tego jest drugi serwer? - Idz spytaj Metin2.pl dlaczego im jest potrzebne 12 serwerów, jak ci dadzą odpowiedz to i ja ci dam długą i wyczerpującą odpowiedz.

Jak to nikt nie odejdzie po dodaniu 105? ODEJDZIE! może i przyjdą nowi ale to nie będą ci sami ludzie... To że ty tak sądzisz nie znaczy że inni wiele osób lubi tylko klasyki, jak np. ja.

Nudzi mi się rozmowa z niektórymi tutaj, może w końcu jakieś pytania na temat gry? ;)

Opublikowano

Polecam serwerek na s1 fajnie się pykało na s2 też wbije, spina jakaś tam była ale da się wybaczyć. Ciekawe czy s2 wyjdzie i nie będzie bugów :P 

Opublikowano

@ParadiseMC  Masa osób ci pisze w komentarzach pod zapowiedzią s2 aby rzeczy z IS były na stałe , oraz tutaj na forum , oraz na forum serwera a wy nie reagujecie.. naprawde szkoda bo full is to jest koszt 125-150+ zł wiec naprawde nie mało jesli sam pet kosztuj 37zl. ludzie chcieliby na stałe ale rozumiem ze serwer chce zarobić no ale kurde bez przesady. wszystko na 60dni to minimum.. nikt nie bedzie ładował 150zł co miesiąc bo niektorzy za mieszkanie 300-400zl placa .. bez przesady , mam nadzieje ze pomyslisz i cos z tym zrobisz bo to zniecheca wiele osób :) dz 

Opublikowano

@Up przeczytaj moją wypowiedz na forum tamidii w dziale Problemy z Item-Shop, drugi raz mi się ci tego nie chce tłumaczyć tutaj... nie lubię się też powtarzać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...