Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Postanowiłem zrobić "testowy" serwer na około 30-50 graczy. Jakie są wymagania tego hostingu?

• W pełni darmowy (Darmowe serwery zarabiają na reklamach jak coś C:)
  • 20 - 50 slotów
  • Działające pluginy
  • Ważność "na zawsze"

Proszę nie pisać o aternosie.

Dzięki za każdą odpowiedź

Może być również zagraniczny hosting, aby był dobry i miał takie wymagania jak u góry + Jak najmniej lagów

Opublikowano

Server.pro inne hostingu zazwyczaj  daja  godziny serwer minecraft

"Ważność "na zawsze"" Tak jak napisalem na gorze zazwyczaj hostingu darmowe daja tylko pare godzin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sądzę że nie ma lepszej opcji niż zapłacenie tych symbolicznych 15 złotych na ten serwer na miesiąc.

Dobre ceny ma strona Pukawka.pl, i taki serwer możesz kupić za wyżej wymienioną kwotą.

Zawsze możesz spróbować hostować serwer z komputera, największym plusem tego sposobu jest to że wszystkie pliki serwerowe masz pod ręką.

Mam nadzieję że pomogłem. ^^

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 15.07.2018 o 12:50, Vertonowsky napisał:

Polecam hosting

To jest ukryta treść, proszę
, ale nie mam pewności czy darmowa wersja udźwignie aż 30-50 graczy. 

I symboliczne 5 zł na start serwera xD dodatku żeby mieć więcej slotów trzeba zapłacić przez SMS, bodajże 16 jest na start, a za 4.98 zł masz 64 sloty xD.

2LaT.gif

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 14.06.2018 o 19:34, ModziQ napisał:

Witajcie,

Postanowiłem zrobić "testowy" serwer na około 30-50 graczy. Jakie są wymagania tego hostingu?

• 20 - 50 slotów
  • Działające pluginy
  • Ważność "na zawsze"

Może być również zagraniczny hosting, aby był dobry i miał takie wymagania jak u góry + Jak najmniej lagów

Moim zdaniem, najlepiej, hostandplay.pl      TESTOWY SERWER, Może na 2dni, ale wyjdzie ci 4.. (Działające pluginy, wszystko, Sloty bez limitu!)

Opublikowano (edytowane)

Nie znajdziesz hostingu za free z taką specyfikacją. Niestety trzeba zapłacić za serwer. No cóż, nic nie ma za darmo...

Edytowane przez dada513
Opublikowano
18 minut temu, dada513 napisał:

Nie znajdziesz hostingu za free z taką specyfikacją. Niestety trzeba zapłacić za serwer. No cóż, nic nie ma za darmo...

Znajdzie :)

Za jakiś czas wystartuje mój projekt hostingu, który będzie oferował mocne darmowe serwery.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GrabsonPL napisał:

Znajdzie :)

Za jakiś czas wystartuje mój projekt hostingu, który będzie oferował mocne darmowe serwery.

Jak tak to znajdzie.

Edytowane przez dada513
Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.06.2018 o 19:34, ModziQ napisał:

Witajcie,

• 20 - 50 slotów
  • Działające pluginy
  • Ważność "na zawsze"

No chyba cie... pacz :

Jak nie chce ci sie szukac :

ATERNOS XD 

bez-limitu.tv

Minecraft.net - tak tam sa darmowe serwy

Edytowane przez ChceBycNoobem100
  • Marosking zmienił(a) tytuł na Darmowy hosting serwerów Minecraft - jaki wybrać?
Opublikowano

Zakładam że jesteś dzieckiem, które chodzi jeszcze do gimnazjum ew. podstawówki. Polecę ci szczerze hosting normalny płatny np. pukawka daje ci nieograniczone sloty, ram itp. za  24zł/mc i nie jest to wygórowana cena ^^ 

Licznik Postów: 20|40|60|80|100|150|200|250|300|350|400|450|500+

Opublikowano

Posłuchaj. Nie stworzysz dobrego serwera za FREE. Na serwer trzeba mieć budżet. Nie ma sensu szukanie serwerów za darmo.

Dnia 24.03.2019 o 13:40, HaszKu napisał:

Zakładam że jesteś dzieckiem, które chodzi jeszcze do gimnazjum ew. podstawówki. Polecę ci szczerze hosting normalny płatny np. pukawka daje ci nieograniczone sloty, ram itp. za  24zł/mc i nie jest to wygórowana cena ^^ 

@HaszKu a ty co tak agresywnie?

Opublikowano

@dada513

gdybym chciał być agresywny to bym go zwyzywał ^^

Opublikowano
Dnia 24.03.2019 o 13:40, HaszKu napisał:

on chce pzetestowac czy sie oplaca mniec serw

Opublikowano
Dnia 30.03.2019 o 14:21, ChceBycNoobem100 napisał:

on chce pzetestowac czy sie oplaca mniec serw

a więc 24 zł to idealna cena zresztą może wziąć testowy za darmo na 2h

Opublikowano
4 godziny temu, GrabsonPL napisał:

Wytrzyma, poczekaj jeszcze kilka miesięcy :p

Aż tyle? Coś mi się nie wydaje, ale zobaczymy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nadal poszukujesz jakiegoś darmowego hostingu, to polecam http://falixnodes.host. Oferują darmowe serwery na zawsze i wydaje mi się, że uciągną nawet 20 slotów z wieloma pluginami. Na starcie dostajesz możliwość stworzenia 3 serwerów, otrzymujesz 3GB RAM'u i 1 rdzeń procesora Intel(R) Core(TM) i9-9900K (Free01) lub AMD EPYC 7551P (Free02). Posiadają serwer discord (https://discord.gg/thSfg9T), tam możesz zgarnąć dodatkowe GB za dołączanie do innych serwerów. Mam nadzieję, że komuś pomogłem tym wpisem ?

Edytowane przez Ficzeq
Opublikowano

3gb RAMu nie uciągnie nawet 10 graczy i 10 pluginów na wersji 1.14. Po drugie, wątpię, że oferują taki procesor lecz jest to możliwe w dwóch przypadkach: właściciel hostingu jest milionerem lub na jednym komputerze stoi 30 serwerów.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

3gb RAMu nie uciągnie nawet 10 graczy i 10 pluginów na wersji 1.14

Może na wersji 1.14 może być faktycznie problem, lecz jeśli zainstaluje się papera na np. 1.12, myślę, że 3GB RAM'u będzie w stanie uciągnąć te 20 osób (jak dołączysz na serwer, który znajduje się na ich discordzie, dostajesz dodatkowy 1GB RAM)

Cytat

Po drugie, wątpię, że oferują taki procesor lecz jest to możliwe w dwóch przypadkach: właściciel hostingu jest milionerem lub na jednym komputerze stoi 30 serwerów.

No, z tego co wiem, hosting polega na tym, że serwery są współdzielone, tylko na serwerach dedykowanych masz 100% zasobów. Nie wiem czy te specyfikacje są prawdziwe, ale przynajmniej tak zapewnia właściciel. Posiadam serwer na ich hostingu, mam ok. 10 pluginów i kilka skryptów. Praktycznie cały czas mam 19.9TPS+ przy 5 osobach online. Myślę, że ten hosting jest idealny na jakieś serwery testowe.

Edytowane przez Ficzeq