Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.06.2018 o 22:34, ανєχυ napisał:

Darmowy hosting nigdy nie dorówna płatnym serwisom.

Jesteśmy w Polsce, tu nie mam nic za darmo a, gdy jest to zawsze jest w tym jakiś "haczyk".

Zgadzam się. Jeszcze nic darmowego z usług internetowych nie było dobre, chyba że ktoś jest skąpcem lub minimalistą. Odnosi się to nie tylko do Polski, wszędzie tak jest

Dnia 23.08.2019 o 23:04, Ficzeq napisał:

No, z tego co wiem, hosting polega na tym, że serwery są współdzielone, tylko na serwerach dedykowanych masz 100% zasobów. Nie wiem czy te specyfikacje są prawdziwe, ale przynajmniej tak zapewnia właściciel. Posiadam serwer na ich hostingu, mam ok. 10 pluginów i kilka skryptów. Praktycznie cały czas mam 19.9TPS+ przy 5 osobach online. Myślę, że ten hosting jest idealny na jakieś serwery testowe.

Hosting polega na tym, że kupujesz miejsce na www, e-mail, MySQL, FTP, SSH, przestrzeń dyskową, serwer DNS + panele użytkownika i co tam jeszcze mogą mieć w ofercie. Nie musisz tym administrować. Nie wiem dlaczego tutaj nazywa się wszystko hostingiem. VPS to odzielna usluga. Po prostu program na fizycznej maszynie, który wirtualizuje zasoby tego serwera jak CPU, RAM, SSD z dostępem przez SSH i wybranym distro os przez użytkownika. Mając fizyczny serwer np. z 6 rdzeniamu CPU i 32GB RAM, można stworzyć na nim VPS przydzielając mu 2 rdzenie i 4GB RAM + inne rzeczy. Dobre rozwiązanie dla mniejszych serwerów Minecraft. Jak kolega napisał jest jeszcze dedyk, który daje nam wszystkie zasoby do dyspozycji, Dzierżawiona maszyna inaczej gdzieś tam kolokowana i ma swoją cenę. Dobre na duże serwery, które mają na siebie zarabiać przynajmniej.

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ponad 50 osub tylko na aternosie ale aternos jest strasznie irytujący może ma fajny panel użytkownika ale trzeba czegoć 2 godzina aż serwer zacznie działać

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 14.06.2018 o 19:34, ModziQ napisał:

Witajcie,

Postanowiłem zrobić "testowy" serwer na około 30-50 graczy. Jakie są wymagania tego hostingu?

• W pełni darmowy (Darmowe serwery zarabiają na reklamach jak coś C:)
  • 20 - 50 slotów
  • Działające pluginy
  • Ważność "na zawsze"

Proszę nie pisać o aternosie.

Dzięki za każdą odpowiedź

Może być również zagraniczny hosting, aby był dobry i miał takie wymagania jak u góry + Jak najmniej lagów

Takie info: Aternos ma lepsze serwery i krótszą kolejkę a pluginy jak nie ma to można proponować ale muszą być bardziej popularne.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Według mnie najlepszy i darmowy hosting serwerów to luna hosting ale niestety jest haczyk, jest na to okres próbny, robisz konto logujesz się na nie i klikasz niebieski przycisk "Dashboard" . Fajnie że przynajmniej serwer jest ciągle aktywny

Edytowane przez ZenekOrlenek