Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Można też zrobić funkcję:

- oparte o API: YT i twitch

- "odwiedziny" na danym kanale np. Odwiedziło nas już XX osób.  (ilość wejść na serwer zapisane w bazie danych) i przy okazji do baneru można to dać ,

- data na danym kanale i zegar na 4 spacery,

- można dodać kanał w np. strefie pomocy gdzie będzie zdejmowana każda możliwa ranga "klanowa" jeżeli wiesz co mam na myśli.

PS: To tylko propozycję :) Też chciałem kiedyś bota napisać, ale jestem jeszcze zbyt mało zaawansowany jeżeli zabraknie "co tu jeszcze dodać" chętnie dam propozycję :p

PS2: Znalazłem chyba błąd jestem na tym testowym serwerze ts3 i jak zmienię cała nazwę kanału numer naprawia się ale nazwa brzmi "19.Kanał Wolny" a kanał nie jest wolny, ale nwn może to tak ma być :)

Edytowane przez seryjny7331
  • Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszystkie propozycję są zapisywane, dziękujemy.

Jeżeli chodzi o kanały prywatne - nie jest to jakiś poważny błąd aczkolwiek to zmienimy, aby pobierało nick właściciela kanału

lubie-to-png.png

Opublikowano (edytowane)

Bot bardzo dobry jak na darmówkę, rozbudowany tylko moja kochana nazwa :/ 

Edytowane przez GoldeneK
Opublikowano

Jest możliwość dodania funkcji która umożliwaiałą by zabranie wybranej rangi poprzez dodanie innej rangi ? Np jak dam komuś rangę "Zarejestrowany" to zabierze mu rangę "zweryfikowany" ?

banner1.gif

Opublikowano
Dnia 21.04.2018 o 23:39, Canecorso napisał:

Witam, chciałbym wam zaprezentować nowego bota pod serwery TeamSpeak o nazwie GBot.

Jest to wersja darmowa i takiej się aktualnie trzymamy..... może kiedyś wyjdzie wersja premium.

Oficjalny teamspeak projektu: GoldProject.eu

Lista Funkcji:

» connectMessage  -  wysyła prywatną wiadomość powitalną po wejściu na serwer.

» Ddos Information - wysyła prywatną wiadomość gdy ping oraz packet lost będą większe niż ustawione w configu.

» Admins Online - Generuje listę Administratorów online.

»  help center - Po wejściu Użytkownika na dany kanał, Administrator zostanie powiadomiony.

» admin List - Funkcja służąca do generowania listy administracji.

» admin Status On Channel - Funkcja służaca do wypisywania statusy administratora na kanale.

»  channel Group - Funkcja służąca do nadawania rangi na danym kanale.

» auto Register - Nadawanie rangi po określonym czasie.

» get static - zbieranie statystyk dotyczących zużycia każdej instancji bota.

» static channel - Wpisuję w kanał zużycie ramu przez daną instancję bota.

» Server Name - Funkcja służąca wpisywania ilości użytkowników w nazwę serwera.

» Multi Function - W nazwę kanału wpisuję:

- Ilość botów Query

- Użytkowników Online

- Ping

- Utracone pakiety

» RecordOnline - Funkcja służąca do zapisywania największej ilości użytkowników online i tworzenie opisu na kanale.

» New User Today - Funkcją służąca do tworzenia listy nowych użytkowników na serwerze

»  Client Levels - System poziomów - nadaję odpowiednią rangę za spędzony czas na serwerze oraz odpowiednią ilość połączeń

» Top Statistic - Zbiera statystyki TOP

» Top Generator - Tworzy  w opisie kanału Top statystyki:

- TOP Połączeń

- TOP Najdłuższych połączeń

- TOP Spędzonego czasu na serwerze

- TOP AFK

» Public Monitor - System pilnowania kanałów publicznych - Gdy kanały publiczne są zajęte bot stworzy  dodatkowe, a gdy się zwolnią zostaną usunięte.

» Channel Guard - Tworzenie wolnych kanałów prywatnych oraz pilnuję ich numerację..

» Get Private Channel -  Nadawanie kanałów prywatnych przez wejście na odpowiedni kanał.

» Guild Ranks - nadawanie rangi gildyjnej po wejściu na kanał, oraz przerzucenie Cię na główny kanał

» Guild Online - Wyświetlanie osób z gildii, oraz czas od kiedy jest  online / offline.

» Other Country - Wyświetla na kanale osoby z innych krajów

» banner interaktywny - User Online / Admin Online / aktualną godzinę

Instalacja:

1. Ściągamy gbot'a z github'a.

To jest ukryta treść, proszę

2.Wypakowujemy bot'a

3. Uzupełniamy config

4. Wrzucamy plik SQL do bazy danych

5. Przechodzimy do folderu z botem i nadajemy permisje

6. Przechodzimy do folderu z botem i go odpalamy za pomocą komendy

Wszelkie problemy, błędy i propozycję proszę pisać tutaj lub na pw do @Canecorso & @Gold122

Telegram @MiszczCanecorso & @Gold122

UPDATE 28.04.2018

VERSION: 2.0

Lista zmian:

• Poprawiono  - funkcję New User Today.
  • Poprawiono - Funkcję Help Center - dodano URL do nicku, który oczekuję na pomoc, oraz w wiadomości bot wysyła Ci listę dostępnych Administratorów.
  • Poprawiono - Funkcję Rekord Online
  • Poprawiono - Admin Online - dodano czas oraz kanał na jakim się znajduje
  • Dokończono - Private Channel - Wpisywanie daty w topic kanałów prywatnych, usuwanie starych kanałów, dodanie opisu w kanał (kto jest właścicielem kanału, oraz datę utworzenia)
  • Dodano - Funkcję Guild Ranks - nadawanie rangi gildyjnej po wejściu na kanał, oraz przerzucenie Cię na główny kanał
  • Dodano - Funkcję Guild Online - Wyświetlanie osób z gildii, oraz czas od kiedy jest  online / offline.
  • Dodano - Funkcję Other Country - Wyświetla na kanale osoby z innych krajów
  • Dodano - Funkcję bannera interaktywnego - User Online / Admin Online / aktualną godzinę
  • I inne drobne poprawki

Siema mam problem ponieważ Gboty jak sie uruchomią to wchodzą na około 3 sek i wychodzą z ts3. Wszystko jest dobrze ustawione hasło query , ip , port oraz baza mysql prosze o szybka pomoc bo bocik jest zajebisty i chciałbym z niego korzystać ale nie moge przez to :(.

Opublikowano

Witajcie!

Miałem ostatnio problem z botem. Uruchamiał się prawidłowo, jednak w logach pokazywało się, że nie może odnaleźć rang z podanymi ID. Sprawdziłem, są to wzystkie rangi administracyjne. Idąc dalej włączyłem bota prze komendę 

Sprawdziłem co tam się dzieje. Pokazał kolka błędów, odnosiły się do linijki:

Po wejściu w programy trzecie do obsługi serwerów dowiedziałem się, że to nie może być błąd w configu, ponieważ boty wcale nie pojawiały się na serwerze.

Dowiedziałem się od @Canecorso, że powinienem dodać ip querry do whitelist. Polecam wtedy jeszcze poczekać 5 minut przed uruchomieniem bota oraz dla pewności zrestartować serwer jeśli jest taka możliwość.
Po zrobieniu tego nic nie pomogło (ale i tak trzeba to zrobić :v )

Mój bot stoi na innym vps, praktycznie specjalnie pod niego. Należało jednak dodać jeszcze IP tego vps do IPtables na serwerze gdzie stoi TS3.

(Oczywiście w miejscu X należy wstawić IP serwera na którym jest gbot.

Niby logiczne, ale myślałem, że zrobiłem to już kiedyś, ponieważ bot stoi u mnie już od dawna w takiej konfiguracji :v.  

Mam nadzieję, że zaoszczędzę komuś cenny czas w poszukiwaniu rozwiązania :v 

CPU: i7 5820k GPU: Asus GTX 660 RAM: G.Skill Ripjavs 4 16Gb MOBO: Gigabyte x99 Gaming 5P CASE: FD Define XL

Klawiatura: Sharkoon SkillerMech SGK1 Mysz: Razer Naga 2012 Headset: Sennheiser HD558 Mikrofon: Novox NC-1 Monitor: Syncmaster TA350

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Po włączeniu bota wchodzi on i wychodzi.

<20:30:50> "[PokeBot] serveradmin from 127.0.0.1:58846" połączono z kanałem "[cspacer]✖✖ Poczekalnia ✖✖"
<20:30:51> "[PokeBot] serveradmin from 127.0.0.1:58846" rozłączono (deselected virtualserver)

Po wpisaniu "php core.php -i 1" w konsoli wyskakuje mi to:

:> SUCCESS: Poprawnie połączono z serwerem
        :> SUCCESS: Poprawnie ustawiono nazwe na BOT 1
        :> ERROR: ErrorID: 770 | Message: already member of channel
Wie ktoś jak to naprawić?

Edytowane przez GinekologPiotrus
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Osobiście polecam tego bota jak i jego twórce. Mieliśmy problem z ogarnięciem tego ale to przez wyłącznie Naszą niewiedzę a Gold Nam pomógł ze wszystkim bez problemu. Jak najbardziej polecam ♥

Pozdrawiamy 
#Kierownik Esmeralda# i PandaMix :17_heart_eyes:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Okrojony xBot standard 0.4.4 :)
Edit: xBot przynajmniej w wersji standard nie dorasta Gbotowi do pięt :)

Edytowane przez Slodzik
Opublikowano
4 minuty temu, Slodzik napisał:

Okrojony xBot standard 0.4.4 :)

Wstaw jakieś dowody.

Opublikowano

:> SUCCESS: Poprawnie ustawiono nazwe na [ GBot ] ChannelManager
    :> SUCCESS: Poprawnie wszedlem na kanal o id 461
PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to undefined function imagecreatefrompng() in /home/ts3/Gbot-master/functions/Third/bannerGenerator.php:22
Stack trace:
#0 /home/ts3/Gbot-master/core.php(97): bannerGenerator->start(NULL, Object(ts3admin), Array, Object(gbot), Array, 'bannerGenerator', '3')
#1 {main}
  thrown in /home/ts3/Gbot-master/functions/Third/bannerGenerator.php on line 22

Opublikowano (edytowane)

Bot chanel menager nie działa ( wszystko dobrze skonfigurowałem ) /  Czy xbot w wersji standard jest legalny za free ?

Edytowane przez xdresiaq
Opublikowano
Dnia 1/25/2019 o 06:55, jahcub napisał:

Sorki za odkopanie wątku, ale mam taki problem, że boty automatycznie wychodzą mi z serwera... czy muszę wymusić wpisywanie komend

co minutę czy macie inne pomysły? 

Przez screena odpalasz?

wielkosc

Opublikowano
Dnia 25.01.2019 o 06:55, jahcub napisał:

Sorki za odkopanie wątku, ale mam taki problem, że boty automatycznie wychodzą mi z serwera... czy muszę wymusić wpisywanie komend

co minutę czy macie inne pomysły? 

Co ile czasu boty wychodzą?

Jak wygląda obciążenie maszyny na której stoją?

Jak wychodzą jest connection lost czy disconnect?

Opublikowano
9 godzin temu, wyjebka napisał:

wszsytko dobrze ustawilem i nie chcą boty wejsc na serwer 

Nie mam podglądu do pliku startowego.

Wpisz:

php plik_startowy 

I pokaż mi wynik