Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lvlup.pro opinie

Lemovski

Pytanie

Opublikowano

Witam prosze o opinie hostingu lvlup.pro, kolega zachwala sobie tę firmę miał u nich vps i niby było dobrze domene ma tam wykupioną od roku i nie narzeka.

Mam zamiar postawić tam wykupić hosting www i domene by postawić tam forum, i tu nasuwa sie pytanie dlaczego tak tanio?  Z jednej strony to + a z drugiej coś mi się tu nie zgadza szczegulnie jeśli zaczynam się zastanawiać czemu tak tanio najdroższa oferta hostingu www kosztuje u nich 15 zł nie chce mi się wierzyć że jest to w 100% bezproblemowy hosting. Jak myślicie?  Nie rozumiem na czym u nich to wszystko polega ceny są tak niskie że nie chce mi sie w to wierzyć. Przecież regułą cena=jakość u nich nie idzie w parze. Korzystał ktoś może? Ma jakieś opinie?  Polecacie czy raczej szkoda pieniędzy? 

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hosting nie najgorszy ale zgodzę się support często zawodzi. Miałem sprawę że dostałem "zepsutego kvm" i z hostingiem wyjaśniałem to kilka dni (Oni ciągle sądzili że to ja coś źle robię.) aż chyba po tygodniu przeprosili mnie i mi to ogarneli...

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Trochę źle się wyraziłem nie chodzi o ot że ilość ramu i vcpu jest mniejsza tylko oto że ta sama ilość jest współdzielona, a hostingi droższe dają ci to odizolowane w 100%. W tych tanich hostingach nie jest to tak super odizolowane jak pisze kolega wyżej. A często nie jest wcale odizolowane albo tylko częściowo co oznacza że w jednym kontenerze jest kilka stron różnych osób.

Opublikowano

Ja tego hostingu nie polecę tylko z jednego powodu - support, zdarza się że na odpowiedź czeka się ponad 48h co dla mnie dyskwalifikuje z miejsca taki hosting. Jeżeli Ci to nie przeszkadza to możesz śmiało kupować.

Opublikowano

Ciężko powiedzieć coś złego, ale również ciężko powiedzieć coś dobrego.

Jakościowo same w sobie usługi są dobre - ciężko żeby nie były, w końcu to reseller ovh. Natomiast pod znakiem zapytania pozostaje ich oferta - praktycznie każdy hosting www jest współdzielony, także tym bym się raczej nie sugerował, jednakże przeglądając ich ofertę moją uwagę przykuła zakładka "prędkość", że niby poza ilością domen/subdomen, baz danych, transferu, kont ftp i email tną jeszcze na wydajności?

Z drugiej strony to tylko 15 złotych, więc nic nie szkodzi na przeszkodzie, aby sprawdzić taki hosting.

Osobiście polecam Ci ich serwery VPS, bo jako jedna z niewielu ofert zawiera w sobie możliwość instalacji własnego .iso, dodatkowo stosunek jakości do ceny jest odpowiedni. Serwer za 29 złotych miesięcznie pozwoli Ci utrzymać twoje forum ze sporym zapasem mocy - w porównaniu do takiego hostingu. Poza tym biorąc takiego VPS'a na dłużej bardzo łatwo można umówić się na jakiś fajny rabacik.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie od droższych hostingów różni się ilością ram'u jaką ma przyznany apache albo nginx. Co za tym idzie obsługa mniejszej ilości jednoczesnych zapytań. A i to jest hosting współdzielony jeżeli inna strona będzie obciążała serwer to serwer nie odpowie też na zapytanie z twojej domeny (co nie jest raczej częste). Po prostu jeżeli na forum będzie za dużo ludzi to strona może przestać im odpowiadać wszystko zależy od skryptu forum jaki wykorzystasz, niektóre skrypty generują więcej zapytań niektóre mniej. Myślę że na małe forum wystarczy. Jeżeli to dla ciebie zabawka to pomyśl nad kupieniem w nazwa.pl za grosze czyli pewnie jakieś 12zł serwera na rok (w promocji) parametry jak za te pieniądze są bardzo dobre (w porównaniu do tych z lvlup kosmiczne). Nie musisz przedłużać bo przedłużenie to zwykle kilkaset złotych ale rok się pobawisz jeżeli będziesz potrzebował dalej czegoś wydajnego to już poszukasz na OVH i się przeniesiesz.

Opublikowano

Pakiet Pro ma do dyspozycji prawie 4 wątki CPU.
Czy to duża cena za takie parametry? Zależy jak na to patrzeć. Ja osobiście wybieram bardzo opłacalne komponenty więc faktycznie inne oferty mogą czasami wypadać blado gdy firmy nie potrafią tak dobrze zarządzać zasobami jak ja.
Zerkając na inne firmy, często uciekają się one do kruczków typu tani zakup, drugie przedłużenie (szczególnie przy domenach).
W lvlup.pro te ceny co masz na stronie to tyle zapłacisz, żadnych haczyków, umów czy złośliwości. Bardzo zależało mi na tym gdy tworzyłem ofertę aby była przejrzysta bo sam chciałem taki hosting, nie bardzo było więc zrobiłem.
Jeśli nie jesteś przekonany, możesz utworzyć ticket jeśli jeszcze nie korzystałeś z hostingu WWW w lvlup a przydzielę konto testowe, sam sprawdzisz czy Ci odpowiada. Można też zawsze zakupić na miesiąc, nie musisz od razu na rok.

Praktycznie każdy hosting WWW na rynku jest współdzielony gdyż jest to zdecydowanie bardziej opłacalne, w sumie zarówno dla hostingu jak i klienta.
Podam to na przykładzie DirectAdmina którego używam zakładając że jego licencja jest za darmo (a nie jest).
Jest tak głównie ze względu na licencjonowanie narzędzi, przykładowo sam CloudLinux który przydziela zasoby i daje wiele wersji PHP do wyboru to $14 a łatwy w użyciu generator stron site.pro $9.95 więc macie ponad 80zł/msc za same licencje. Nie opłacałoby się wam płacić te 80zł + koszt hostingu czyli pi razy drzwi około 100zł/msc skoro można to rozłożyć na więcej osób i osiągnąć cenę około 10zł.

Macie pewność że hosting nie jest współdzielony tylko jeśli postawicie to sami na VPS ale jeśli chcecie mieć to samo co na hostingu współdzielonym to wtedy tanio nie jest jak wspomniałem wyżej.

On 3/27/2018 at 11:26 PM, QerDark said:

Prawdopodobnie od droższych hostingów różni się ilością ram'u jaką ma przyznany apache albo nginx. Co za tym idzie obsługa mniejszej ilości jednoczesnych zapytań. A i to jest hosting współdzielony jeżeli inna strona będzie obciążała serwer to serwer nie odpowie też na zapytanie z twojej domeny (co nie jest raczej częste). Po prostu jeżeli na forum będzie za dużo ludzi to strona może przestać im odpowiadać wszystko zależy od skryptu forum jaki wykorzystasz, niektóre skrypty generują więcej zapytań niektóre mniej.

Tylko w ostatnim zdaniu masz w większości rację.
W przypadku hostingu WWW opartego o CloudLinux, a tak tu jest, każdy pakiet ma swoje przydzielone zasoby CPU, RAM, IO.
Mocno upraszczając, każdy proces który zostaje wykonany na zlecenie użytkownika hostingu (np wejście na stronę), jest wykonywany w jego własnym kontenerze czyli odpowiednikiem VPS OpenVZ. To właśnie powoduje że jeśli inna strona innego klienta będzie obciążała serwer to NIE wpłynie na Twoją stronę, jest to główny powód dlaczego korzystam z CloudLinux i od kilku lat mogę powiedzieć że izolacja w nim zawarta świetnie się sprawdza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...