Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jakim programie stworzyć mape do gry ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do gry tworze mapę ale nie wiem w jakim programie mam Unity i Blender .Unity jest mało rozbudowany (albo nie umiem z niego korzystać) nie wiem jak w nim stworzyć zwykłe pomieszczenie wszystkie poradniki jakie widziałem to tworzenie terenu na powierzchni nawet nie wiem jak nałożyć inną teksturę na ścianie niż na podłodze. Nie wiem w jakich można jeszcze robić mapę mam program Blender wiem że można w nim robić modele mapę chyba też lub przynajmniej zwykłe pomieszczenia ale nic mi dokładnie nie wiadomo.

Proszę o szybką odpowiedź bo mam sporo roboty.

Opublikowano

To może tak - wszystko zależy właśnie od tego co chcesz zbudować - jeżeli ma to być prosty teren lub własnie nieskomplikowane pomieszczenia to możesz to robić bezpośrednio w Unity, natomiast gdybyś chciał tworzyć już np. modele postaci to tego oczywiście w Unity nie próbuj robić. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tworzenie mapy to cholernie obszerny temat. 

Pierw sprecyzuj, czy chodzi o zwykłą mapę, czy coś, co będzie już w samej grze. Jeśli chodzi Ci o grę, to ma być to 2d, czy 3d? Jaka ma być skala tej mapy. Czy ma być to jeden obszar, czy raczej kilka mniejszych. Za mało nam mówisz, abyśmy mogli Ci pomóc.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...