Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] Opinia Na Temat TS3Bahu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to wypowiedzi RobertUnder.

„Jestem ciekaw czy ten serwer naprawdę ma takie parametry chciałbym zobaczyć fakturę za to, niech zakryje dane i ceny, ale niech pokaże co tak właściwie ma kupione czy faktycznie ma te prą elo filtry…”.

Postaram się zdobyć w miarę możliwości tego typu informacje na jakich serwerach dokładnie jest oparta infrastruktura jeśli się dowiem czegoś to udostępnię tego typu dane nie odbiegające również od tematu.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
4 minuty temu, ɴoɴαмe napisał:

Jak dobrze wiesz, tylko ts3bahu miało jakieś problemy.
Nie słyszałem ,żeby ktoś inny prócz bahu miał problemy.

1 minutę temu, Xeon21 napisał:

Jest tutaj sporo racji. Iż dużo serwerów firmy Net-Speak również stoi na HosTeam i jakoś tam prawie wcale nie są odnotowywane żadne awarie tego typu tak samo firma MultiGaming hostie niektóre swoje serwery na HosTeam i tam również rzadkością są tego typu awarie.

Cytat

Net-Speak również stoi na HosTeam i jakoś tam prawie wcale nie są odnotowywane żadne awarie

Czy uważasz że host'er zechcę o tym mówić publicznie, że jego serwery padły ? Wydaje mi się że ktoś po prostu się o to postarał aby tak informacja "nie wypłynęła".

I nie tylko ts3bahu miał problem, ponieważ sam posiadam 2 serwery dedykowane i niestety jeden z moich serwerów również miał problemy.

Opublikowano
3 minuty temu, muchomor321 napisał:

66.png

Nie skomentuje.

A co do tej awarii również 1/2 lokalizacje w hosteam openvz miały problemy, mam z kilka serwerów tam i waw10 był off. Znajomy też tam ma i również serwer miał off ;d ale inne bez problemowo działały 

Należy zaznaczyć, że jest prawdopodobieństwo, że wasze serwery znajdowały się w tej samej szafie co serwer TS3Bahu. Iż w każdej szafie jest parę serwerów, a nie tylko jeden.

Opublikowano
1 minutę temu, bL1@dF4[xI5)cS7} napisał:

I nie tylko ts3bahu miał problem, ponieważ sam posiadam 2 serwery dedykowane i niestety jeden z moich serwerów również miał problemy.

To nie mogłeś powiedzieć w tamtym poście bo twoje wypowiedzi to jest tak jak pierdolenie kotka za pomocą młotka. W skrócie coś tu kręcisz.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
9 minut temu, RobertUnder napisał:

Na nowym hostingu stoję od 2 grudnia :)

Na bahu było to 6 miesięcy od 15 maja do 1 grudnia. 

Multigaming to tez nie najlepszy wybór lecz na pewno lepszy od ts3bahu.

Opublikowano
5 minut temu, bL1@dF4[xI5)cS7} napisał:

Czy uważasz że host'er zechcę o tym mówić publicznie, że jego serwery padły ? Wydaje mi się że ktoś po prostu się o to postarał aby tak informacja "nie wypłynęła".

Jeśli chodzi o twoją wypowiedź. Chciałbym tutaj zaznaczyć, że większość firm hostingowych oraz korporacji gdy dochodzi do takich informacji podaje konkretne tego przyczyny do obiegu publicznego. Przykładem jest firma OVH. Doszło tam ostatnio nawet dwukrotnie do podobnych sytuacji i CEO owej firmy bez problemu udostępnił prawdziwą przyczynę co się stało i dlaczego. Więc tutaj się nie zgodzę, że holster nie będzie chciał o tym mówić, iż każda szanująca się firma podaje tego typu informacje, aby klienci wiedzieli na czym stoją i co tak naprawdę się dzieje.

4 minuty temu, #Gremsonkowy# napisał:

Multigaming to tez nie najlepszy wybór lecz na pewno lepszy od ts3bahu.

W tym przypadku może i masz rację, lecz tutaj nie będę się wypowiadał na ten temat, iż nie korzystałem już dawno z usług firmy MultiGaming, więc nie jestem wstanie wyrazić opinii na ten temat. Co prawda MultiGaming jest też dosyć szanowaną firmą przez większość. Należy pamiętać jedną podstawową rzecz, iż każdy ma prawo do własnych decyzji. Może RobertUnder odpowiada infrastruktura tego hostingu, więc jak wspominałem wyżej na ten temat nie wyrażę opinie raczej.

Opublikowano
2 minuty temu, Xeon21 napisał:

Więc tutaj się nie zgodzę, że holster nie będzie chciał o tym mówić, iż każda szanująca się firma podaje tego typu informacje, aby klienci wiedzieli na czym stoją i co tak naprawdę się dzieje.

Ale mówimy o host'erze czy o provider'rze ? Bo mam wrażenia że mylisz pojęcia.

Opublikowano

Jak widzę pewna grupa osób naal porusza temat ts3bahu bez końca coś się stanie od razu temat na forach. Nie widzę w tym sensu, bo to że wy napiszecie sobie temat zrobicie gówno burzę nic wam nie da, jeżeli klijent ma zaufanie do hostera to tam zostanie. W każdym hostingu zdarzają się problemy ostatnio ovh nie dodało polskich portów i jakoś z tego gówno burzy nie robiliście. Co do bahu opinie są podzielone. Więc moim zdaniem takie pisanie że się dzwoniło też nic nie da bo nie każda firma musi powiedzieć (opisać) co dokładnie się wydarzyło.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wypowiedź D0M1N0. Tutaj zgodzę się z tobą, że jeśli występują problemy w firmie OVH to bardzo mało osób robi z tego powodu problemy. Lecz należy też zaznaczyć, że owa firma OVH podaje prawdziwe przyczyny awarii, a co do TS3 Bahu jest to nie do końca prawda. Tak jak wspominałem w paru postach powyżej TS3 Bahu napisało, że HosTeam miał problem z zasilaczem, iż było to spowodowane wyciekiem wody. Jak wspomniałem we wcześniejszych postach po skontaktowaniu się z wyżej wymieniona firma nic techniką nie było wiadomo o żadnym wycieku wody. W takim razie w taki sposób można to wyjaśnić?

Natomiast co to wypowiedzi użytkownika GanjaTS.

12 godzin temu, GanjaTS napisał:

Chyba coś Bahu klienci pouciekają jebać to ścierwo niech pan Hunterpl lepiej hajsiki zwróci ;)

Zgodzę się z tobą, że nie da się tego już ukryć, że klienci uciekają z hurtowania usług na TS3 Bahu, iż jest to coraz bardziej widoczne. Lecz napisałeś „lepiej hajsiki zwróci:)” każdy by chciał odzyskać pieniądze za karygodne traktowanie klientów przez tę firmę. Natomiast jest to mało prawdopodobne z dwóch przyczyn. Jedna z nich jest taka, że ta firma jest zarejestrowana w Wielkiej Brytanii, więc obowiązuje je inne prawo komercyjne niż w Polsce. Druga przyczyna jest taka, że zgodnie z prawem Polskim każdy ma prawo do zrezygnowania z usługi w przeciągu 14 dni od jej zakupu oraz może się ubiegać o zwrot wszelkich kosztów bez podania przyczyny.

Prawda jest taka, że jak wspomniał D0M1N0 „jeśli klient ma zaufanie do hostingu to tam zostanie”. Jak najbardziej zgodzę się co do tego, lecz jedyne co mogą osoby poszkodowane zrobić to przestrzec innych oraz próbować, aby aktualni klienci przejrzeli na oczy.

Opublikowano

Ja bym z chęcią przeszedł na voice vps bo się bardziej opłaca, ale brak możliwości wgrania własnej bazy z użytkownikami albo robienie kopii zapasowej np przy zmianie maszyny mnie odpycha ;d szkoda że np na multigaming tego nie można ;d nawet dałbym 30 złoty jeżeli byłoby to co napisałem, ale niestety. Serwery TeamSpeak są takie że trudno im zaufać, na każdym kroku chcą cię wych*jać dlatego pewnie jest to nie dozwolone 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
1 godzinę temu, muchomor321 napisał:

Ja bym z chęcią przeszedł na voice vps bo się bardziej opłaca, ale brak możliwości wgrania własnej bazy z użytkownikami albo robienie kopii zapasowej np przy zmianie maszyny mnie odpycha ;d szkoda że np na multigaming tego nie można ;d nawet dałbym 30 złoty jeżeli byłoby to co napisałem, ale niestety. Serwery TeamSpeak są takie że trudno im zaufać, na każdym kroku chcą cię wych*jać dlatego pewnie jest to nie dozwolone 

Z tego co wiem, na MultiGaming możesz sobie wgrać własną kopię serwera, stoję teraz na vvpsie i w programie YatQA możesz wykonać takie operacje.

Opublikowano

W yatqe nie przeniesie się użytkowników, jedynie rangi i kanały bo już próbowałem. Użytkownikom trzeba od nowa nadawać rangi i połączenia się im resetują co odpada ;d

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
4 godziny temu, muchomor321 napisał:

1 godzinę temu, muchomor321 napisał:

W yatqe nie przeniesie się użytkowników, jedynie rangi i kanały bo już próbowałem. Użytkownikom trzeba od nowa nadawać rangi i połączenia się im resetują co odpada ;d

Na MultiGaming, masz kopie zapasowe jak i wgranie własnej bazy. Jakoś jak ja wgrywałem bazę to nic nie usuwało użytkownikom tylko zmieniło ID rang, więc głupot nie gadaj. ;) 

Jest to jak na razie jeden z lepszych hosterów pod serwery TeamSpeak 3.

Co do TS3Chlebaku, jak najbardziej nie polecam. Właściciel jeden wielki oszuscik :D Przydałby się zwrot pieniążków.

• Maja.. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...