Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] Opinia Na Temat TS3Bahu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do końca to też działa w ten sposób, że jak zaatakujesz stronę to serwer też padnie. Ale tutaj nie jestem specem w tych sprawach, więc nie będę na ten temat aż tak dużo pisał. Chciałem tylko przytoczyć tutaj przykład mojego serwera i jego infrastruktury, skoro już jest rozmowa na ten temat. Posiadam serwer TeamSpeak3 publiczny, na którym raz jest 60 osób raz 90 itd. Strona internetowa mojego serwera jest hosto wana w firmie BlazingFast. Natomiast boty muzyczne oraz bot serwerowy jest ulokowany na dwóch różnych serwerach w firmie OVH, a sam TeamSpeak3 stoi na DataCenter w HosTeam. Jak można z tego wywnioskować nie opieram się na jednym serwerze od jednego hosta, lecz na paru, iż jestem światomy, że jak jeden serwer zostanie zaatakowany bądź wystąpi awaria to nadal pozostałe będą działać na ponad 99% bez problemów. Chociaż należy też pamiętać, że mogą wystąpić problemy z paroma serwerami jednocześnie tak jak to ostaniom miało miejsce w OVH, lecz takie sytuacje jak wskazują norowania zdarzają się znikomo. W obecnym tygodniu konserwuje oraz technicznie naprawiam strona i serwer, na którym jest ona ulokowana i kogo się nie spyta na TeamSpeak3 nie odczuwa się takiego update rozmawiając.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Proszę, nie róbcie kolejnej zbędnej kłótni. Jeśli będziecie dalej pisać bezsensowne posty lub odbiegające od głównej treści to temat zostanie zamknięty. 

Opublikowano
2 minuty temu, Maja.. napisał:

Proszę, nie róbcie kolejnej zbędnej kłótni. Jeśli będziecie dalej pisać bezsensowne posty lub odbiegające od głównej treści to temat zostanie zamknięty. 

Żaden post w tym temacie nie odbiega od głównego wątku a jedynie porusza wątki poboczne zwiazane z tym tematem.

Opublikowano

Maja… z całym szacunkiem, lecz tak jak wspomniał powyżej #Gremsonkowy# żaden post nie odbiega od tematu, iż każda treść ma nawiązanie do głównego źródła posta.  W każdym monadzie razie przepraszam jeśli jakiś post odbiegł od tematu.

Opublikowano

Chwilka, przypadkiem to nie jest tak ,że gdy pada zasilanie to maszyny się wyłączają co za tym idzie wszystkie serwery i uptime powinien lecieć od nowa?

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
6 minut temu, ɴoɴαмe napisał:

Chwilka, przypadkiem to nie jest tak ,że gdy pada zasilanie to maszyny się wyłączają co za tym idzie wszystkie serwery i uptime powinien lecieć od nowa?

A co uptime jest taki sam? 

Dobra lecimy. 

Podobno doszło do zalania serwerów wiec czemu nawet sam ts3bahu napisał iż wymieniony został jedynie sprzęt sieciowy i cały czas jedynie o nim jest mowa? I co niby to ma wspólnego z zasilaniem. A może nie było żadnego wycieku tylko atak sieciowy którego infrastruktura nie była w stanie obsłużyć. 

Opublikowano
Przed chwilą, #Gremsonkowy# napisał:

A co uptime jest taki sam? 

Dobra lecimy. 

Podobno doszło do zalania serwerów wiec czemu nawet sam ts3bahu napisał iż wymieniony został jedynie sprzęt sieciowy i cały czas jedynie o nim jest mowa? 

Wejdź sobie na losowy serwer z ts3bahu i zobacz że duże te uptime.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, ɴoɴαмe napisał:

Wejdź sobie na losowy serwer z ts3bahu i zobacz że duże te uptime.

Jestem obecnie na telefonie, mógłbyś wykonać ss'a? 

Opublikowano

Jest to niemożliwe bądź przekłamane. Proszę ɴoɴαмe abyś zapoznał się z paroma postami wcześniejszymi w tym temacie.

Opublikowano
2 minuty temu, #Gremsonkowy# napisał:

Ciekawe jak to wytlumacza @TS3Bahu

#DDOS #Botnet #BAHUOUT

W trzech wyrazach wytłumaczyłem za nich :D

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano
25 minut temu, GanjaTS napisał:

Jedno z większych gówien jakie mogą być nie polecam ts3bahu :).

Czemu Mati już nie siedzisz na bahu?

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Jak by to wam powiedzieć chłopaczki jesteście zbyt młodzi/głupi (skreśl prawidłowe) aby to wszystko zrozumieć.  Opieracie się jedynie na informacjach z fanpage'a i nawet nie potraficie zrobić własnego "research'u".

A tłumacząc wam, nie był zalany serwer(czy szafa) lecz switch'e (https://pl.wikipedia.org/wiki/Przełącznik_sieciowy) co uniemożliwiało połączenie serwerami, co również jest powodem nieutraconego uptime'u. Wydaje mi się że tworzenie tematu tylko z tego powodu na publicznym forum jest po prostu żałosne, i jedyne jakie wnioski wsuwam to , że jedyne kontrargumenty jakie macie przeciwko host'erowi to "wpadki" ze strony provider'a  (np:Hosteam, OVH, itp.) które się wszystkim zdarzają. Więc proponuje chłopaczki zajmijcie się czymś sensownym a nie pisaniem jakiś pseudo opinii na forum.

Prosiłbym o zamknięcie tematu ze względu na fakt iż ten temat nie ma ona żadnej wartości.

Opublikowano

Miałem kilka styczności z bahu, ale wole to dla siebie zostawić, lecz ogólnie to nie polecam. Serwery które tam stoją mają tkzw Autyzm, na prawdę nie chcę nikogo wyzywać ale po samej gadce czy też po pisaniu stwierdzam niedotlenienie mózgu, przykład: in3time,psgaming,ts-max. Rozmowa z nimi na poziomie podstawówki, ciągłe wyzywanie i wywyższanie się nie znając się zupełnie na rzeczy. Nie mówię że się znam, ale oni to już przekraczają granicę granicy

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
11 minut temu, bL1@dF4[xI5)cS7} napisał:

Jak by to wam powiedzieć chłopaczki jesteście zbyt młodzi/głupi (skreśl prawidłowe) aby to wszystko zrozumieć.  Opieracie się jedynie na informacjach z fanpage'a i nawet nie potraficie zrobić własnego "research'u".

A tłumacząc wam, nie był zalany serwer(czy szafa) lecz switch'e (https://pl.wikipedia.org/wiki/Przełącznik_sieciowy) co uniemożliwiało połączenie serwerami, co również jest powodem nieutraconego uptime'u. Wydaje mi się że tworzenie tematu tylko z tego powodu na publicznym forum jest po prostu żałosne, i jedyne jakie wnioski wsuwam to , że jedyne kontrargumenty jakie macie przeciwko host'erowi to "wpadki" ze strony provider'a  (np:Hosteam, OVH, itp.) które się wszystkim zdarzają. Więc proponuje chłopaczki zajmijcie się czymś sensownym a nie pisaniem jakiś pseudo opinii na forum.

Prosiłbym o zamknięcie tematu ze względu na fakt iż ten temat nie ma ona żadnej wartości.

A powiedz mi skąd wiesz co tam było nie tak pracujesz tam czy jaki chuj?

@Edit

Dobra już wiem, coś na fanpage ts3bahu jest napisane ,że niby switche poszły XDDDD.
Słyszałem już wiele żartów na temat "switchy", jeżeli jest jakikolwiek problem z serwerem to hunter mówi ,że switche poszły.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, ɴoɴαмe napisał:

Jak dobrze wiesz Hosteam posiada nieco więcej klientów, i nie tylko Ts3Bahu ucierpiał na tego typu usterce. Przez co dobrym pomysłem jest kontakt telefoniczny i dowiedzenie się co było/jest nie tak i czy nie będzie potrzebna większa ingerencja w sprzęt. 

Opublikowano
6 minut temu, bL1@dF4[xI5)cS7} napisał:

Jeśli chodzi o twoją wypowiedź to masz rację, że jak świtch'e zawiodą to między innymi występują takie problemy jak opisałeś. Lecz zapoznaj się z paroma postami wcześniej, gdzie pisałem, że kontaktowałem się z HosTeam i tam masz szczegółowo opisane jaka informacja została mi udzielona. Co to zamknięcia tematu, iż nie ma on sensu to tutaj się z tobą nie zgodzę, iż jak na razie dyskusja nie odbiega od tematu i nie łamiemy regulaminu forum poza tym tutaj również może chcą się wypowiedzieć inne osoby.

6 minut temu, ɴoɴαмe napisał:

Jeśli chodzi o twoją odpowiedź w odniesieniu do posta bL1@dF4[xI5)cS7} masz sporo racji. Jeśli tam kolego nie pracujesz to niby skąd masz tego typu informacje jak również nie z różnych portali społecznościowych.

9 minut temu, muchomor321 napisał:

Miałem kilka styczności z bahu, ale wole to dla siebie zostawić, lecz ogólnie to nie polecam. Serwery które tam stoją mają tkzw Autyzm, na prawdę nie chcę nikogo wyzywać ale po samej gadce czy też po pisaniu stwierdzam niedotlenienie mózgu, przykład: in3time,psgaming,ts-max. Rozmowa z nimi na poziomie podstawówki, ciągłe wyzywanie i wywyższanie się nie znając się zupełnie na rzeczy. Nie mówię że się znam, ale oni to już przekraczają granicę granicy

Tutaj mogę powiedzieć, że po części również masz sporo racji. Należy pamiętać, że każdy ma prawo do własnych opinie, więc twoja również moim zdaniem jest trafna.

Opublikowano
14 minut temu, muchomor321 napisał:

Wypraszam sobie ale mój In3Time nie stoi na bahu a tym bardziej " Rozmowa z nimi na poziomie podstawówki, ciągłe wyzywanie i wywyższanie się nie znając się zupełnie na rzeczy" w tym przypadku chyba sam masz "niedotlenienie mózgu" :) Albo trafiłeś na jakiegoś z moich adminów starych, bo obecnie ekipa liczy 2 osoby więc wątpię, że ktoś się wywyższa itp.....

Gdyby nie to, że miałem sponsorowany serwer nie stałbym tam... Ciągłe przerwy z stabilnym działaniu serwer cały czas coś ta jego szafa była wadliwa i sam switch z 5 razy padł.... a teraz niby nowa maszyna pewnie też w nowej szafie i co powtórka z rozrywki? 

Jestem ciekaw czy ten serwer naprawdę ma takie parametry chciałbym zobaczyć fakturę za to, niech zakryje dane i ceny ale niech pokaże co tak właściwie ma kupione czy faktycznie ma te pro elo filtry... 

Nawet chodzą słuchy że na nowy serwer pożyczył od swoich klientów ile w tym prawdy to nie wiem ale osoba która faktycznie pożyczyła mu pieniądze teraz chciała ich zwrot ale dostanie dopiero w styczniu bo teraz "Hunterepl" ma wydatki świąteczne. 

Opublikowano
5 minut temu, bL1@dF4[xI5)cS7} napisał:

Jak dobrze wiesz Hosteam posiada nieco więcej klientów, i nie tylko Ts3Bahu ucierpiał na tego typu usterce. Przez co dobrym pomysłem jest kontakt telefoniczny i dowiedzenie się co było/jest nie tak i czy nie będzie potrzebna większa ingerencja w sprzęt. 

Jak dobrze wiesz, tylko ts3bahu miało jakieś problemy.
Nie słyszałem ,żeby ktoś inny prócz bahu miał problemy.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano

Co jak co, ale hosting zmieniliście 5 godzin temu. A staliście na nim przez rok więc WTF, nie mówię o tym że ta sytuacja była dzisiaj czy wczoraj

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

Opublikowano
1 minutę temu, ɴoɴαмe napisał:

Jak dobrze wiesz, tylko ts3bahu miało jakieś problemy.
Nie słyszałem ,żeby ktoś inny prócz bahu miał problemy.

Jest tutaj sporo racji. Iż dużo serwerów firmy Net-Speak również stoi na HosTeam i jakoś tam prawie wcale nie są odnotowywane żadne awarie tego typu tak samo firma MultiGaming hostie niektóre swoje serwery na HosTeam i tam również rzadkością są tego typu awarie.

Opublikowano
1 minutę temu, muchomor321 napisał:

Co jak co, ale hosting zmieniliście 5 godzin temu. A staliście na nim przez rok więc WTF, nie mówię o tym że ta sytuacja była dzisiaj czy wczoraj

Na nowym hostingu stoję od 2 grudnia :)

Na bahu było to 6 miesięcy od 15 maja do 1 grudnia. 

Opublikowano

66.png

Nie skomentuje.

A co do tej awarii również 1/2 lokalizacje w hosteam openvz miały problemy, mam z kilka serwerów tam i waw10 był off. Znajomy też tam ma i również serwer miał off ;d ale lokalizacje czy dedyki, nie wiem jak oni tam to dzielą działały bez problemowo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...