Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] Opinia Na Temat TS3Bahu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Państwa Bardzo Serdecznie.

Pragnąłbym poruszyć temat pewnego hostingu jakim jest Ts3Bahu. W dniu dzisiejszym wyraziłem swoją opinię, do której mam prawo na fanpage Ts3 Bahu, a dokładniej mówić odpowiedziałem na pewien komentarz osoby. Właściciel firmy napisał następujący post o treści:

„Witajcie drodzy klienci!
Przepraszamy za kłopoty z dostarczeniem usług, mamy miejsce awarii zasilania hostingu, w tej sprawie odpisała nam firma HosTeam:
Witam.
Miała miejsce awaria zasilania w DC w Warszawie – tym sposobem jedna z naszych szaf została odcięta od zasilania.
Technicy Equinixa są w trakcie usuwania awarii.
Pozdrawiam.
Czekamy cierpliwie na naprawę zasilania naszej szafy.
#Hosteam #ts3bahu #awaria.
Pozdrawiam serdecznie,
CEO Mateusz Gladosz.
TS3 Bahu LTD„

Moja wiadomość była udzielona jako komentarz pod ostatnim postem użytkownika, który jest zawarty na screenie https://imgur.com/a/sEY59. Nasuwa pytanie, dlaczego została usunięta? Dlaczego zostałem zbanowany? Na to pytanie raczej odpowiedzi od właściciela Ts3Bahu nie uzyskamy. Niestety nie posiadam screen'a wiadomości, której napisałem, lecz przedstawię jej cytat poniżej:

„Serwer zawsze posiada dwa zasilacze oraz dwa łącza internetowe na wypadek awarii pierwszego. Coś mi tutaj nie gra i wydaje mi się, że tak naprawdę mieli zbyt duży atak DDoS”.

Odpowiedz która została przeze mnie udzielona w komentarzu wyglądała tak jak powyżej. Za pierwszym razem została ona usunięta zdziwiłem się, dlaczego tak się stało. Po dodaniu jej ponownie wiadomość znów została usunięta, a mój profil na FaceBook'u został zbanowany na tym fanpage. Poruszam ten temat dla tego, iż wydaje mi się, że właściciel Ts3Bahu w tym przypadku nie chciał powiedzieć prawdy na temat awarii bądź wszelkie negatywne opinie na temat jego firmy usuwa, aby mieć tylko te pozytywne. Należy zawsze pamiętać, że żadna firma na świecie nie ma 100% pozytywnych opinii, iż każdy człowiek odbiera inne wrażenia na jej temat. Zachęcam również to wyrażania opinie na temat firmy TS3 Bahu.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

CEO Xeon.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
20 minut temu, Xeon21 napisał:

Witam, Państwa Bardzo Serdecznie.

Pragnąłbym poruszyć temat pewnego hostingu jakim jest Ts3Bahu. W dniu dzisiejszym wyraziłem swoją opinię, do której mam prawo na fanpage Ts3 Bahu, a dokładniej mówić odpowiedziałem na pewien komentarz osoby. Właściciel firmy napisał następujący post o treści:

„Witajcie drodzy klienci!
Przepraszamy za kłopoty z dostarczeniem usług, mamy miejsce awarii zasilania hostingu, w tej sprawie odpisała nam firma HosTeam:
Witam.
Miała miejsce awaria zasilania w DC w Warszawie – tym sposobem jedna z naszych szaf została odcięta od zasilania.
Technicy Equinixa są w trakcie usuwania awarii.
Pozdrawiam.
Czekamy cierpliwie na naprawę zasilania naszej szafy.
#Hosteam #ts3bahu #awaria.
Pozdrawiam serdecznie,
CEO Mateusz Gladosz.
TS3 Bahu LTD„

Moja wiadomość była udzielona jako komentarz pod ostatnim postem użytkownika, który jest zawarty na screenie https://imgur.com/a/sEY59. Nasuwa pytanie, dlaczego została usunięta? Dlaczego zostałem zbanowany? Na to pytanie raczej odpowiedzi od właściciela Ts3Bahu nie uzyskamy. Niestety nie posiadam screen'a wiadomości, której napisałem, lecz przedstawię jej cytat poniżej:

„Serwer zawsze posiada dwa zasilacze oraz dwa łącza internetowe na wypadek awarii pierwszego. Coś mi tutaj nie gra i wydaje mi się, że tak naprawdę mieli zbyt duży atak DDoS”.

Odpowiedz która została przeze mnie udzielona w komentarzu wyglądała tak jak powyżej. Za pierwszym razem została ona usunięta zdziwiłem się, dlaczego tak się stało. Po dodaniu jej ponownie wiadomość znów została usunięta, a mój profil na FaceBook'u został zbanowany na tym fanpage. Poruszam ten temat dla tego, iż wydaje mi się, że właściciel Ts3Bahu w tym przypadku nie chciał powiedzieć prawdy na temat awarii bądź wszelkie negatywne opinie na temat jego firmy usuwa, aby mieć tylko te pozytywne. Należy zawsze pamiętać, że żadna firma na świecie nie ma 100% pozytywnych opinii, iż każdy człowiek odbiera inne wrażenia na jej temat. Zachęcam również to wyrażania opinie na temat firmy TS3 Bahu.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

CEO Xeon.

Ts-Wolf.Net.

Co tu się dziwić skoro caly czas gada, pisze o tej swojej ochronie to wiadomo ze jak ktoś zgasi to sie publicznie nie przyzna tylko bedzie jakiś kit o zasilaczach wciskal. Ale cóż jacy ludzie taka firma. 

Opublikowano

Zdzwoniłem przed chwilą do HosTeam. Co prawda pan powiedział, że była awaria szafy z serwerami dedykowanymi, lecz na tym serwerze były tylko przechowywane usługi typu Hosting. Nie wydaje ci się to trochę dziwne #Gremsonkowy#? Bo mi się osobiście wydaje, że jeśli byłaby awaria serwera to prawdopodobieństwo, że akurat padnie szafa, na której stoi TS3Bahu jest małe. Może poczekajmy jeszcze na wypowiedzi TS3Bahu jestem bardzo ciekawy ich wypowiedzi na ten temat tutaj.

CEO Xeon.

Opublikowano
44 minuty temu, Xeon21 napisał:

Zdzwoniłem przed chwilą do HosTeam. Co prawda pan powiedział, że była awaria szafy z serwerami dedykowanymi, lecz na tym serwerze były tylko przechowywane usługi typu Hosting. Nie wydaje ci się to trochę dziwne #Gremsonkowy#? Bo mi się osobiście wydaje, że jeśli byłaby awaria serwera to prawdopodobieństwo, że akurat padnie szafa, na której stoi TS3Bahu jest małe. Może poczekajmy jeszcze na wypowiedzi TS3Bahu jestem bardzo ciekawy ich wypowiedzi na ten temat tutaj.

CEO Xeon.

Ts-Wolf.Net.

Jeśli padło zasilanie to czemu cały hs nie padł trochę dziwne ze pada zasilanie tak jak napisałeś tylko w szafie w której stoją serwery ts3bahu dodatkowo ja się pytam gdzie są UPSy i generatory które powinny zapewnić zasilanie. 

Teraz nowe infoposzło ze im serwery zalalo ajcje.

Opublikowano

Powiem tak.

"Edit2: Przerwanie redundantnego zasilania szafy spowodował wyciek wody, taką informację przekazano nam, prawdopodobnie w ciągu godziny zostanie wszystko naprawione. 15:30"

Z dokumentacji BHP wynika, że, w miejscu którym występują usługi w postaci serwerów, urządzeń elektronicznych itd. nie powinno byś dostępu do jakichkolwiek cieczy itd. rzeczy. Więc co? Jakaś pani Wiesia wylała kawę jak sprzątała? Czy przez przypadek jak myła podłogę to kabel zamoczyła? Przecież to nawet nie wydaje się realne, że woda nalała miejsce akurat z tą szafą, gdzie nie powinna mieć dostępu.

Opublikowano
17 minut temu, Xeon21 napisał:

Powiem tak. Z dokumentacji BHP wynika, że, w miejscu którym występują usługi w postaci serwerów, urządzeń elektronicznych nie powinno byś dostępu do jakichkolwiek cieczy itd. rzeczy. Więc co? Jakaś pani Wiesia wylała kawę jak sprzątała? Czy przez przypadek jak myła podłogę to kabel zamoczyła? Przecież to nawet nie wydaje się realne, że woda nalała miejsce akurat z tą szafą, gdzie nie powinna mieć dostępu.

Chlodzenie cieczą może byc jak najbardziej ale ja sie pytam jakim ch*jem się rozszczelnilo i to jeszcze akurat w tej szafie. 

Opublikowano

Owszem chłodzenie cieszą jest stosowane przy takich serwerach między innymi. Ale tak jak wspomniałeś powyżej jest to nie możliwe, że akurat ta szafa została uszkodzona.

Opublikowano
Przed chwilą, Xeon21 napisał:

Owszem chłodzenie cieszą jest stosowane przy takich serwerach między innymi. Ale tak jak wspomniałeś powyżej jest to nie możliwe, że akurat ta szafa została uszkodzona.

Nie tylko bardziej chodzi tu o fakt iż takowe chłodzenie nie powinno się rozszczelnic (jedyny realny moment kiedy moglaby sie wydarzyć taka sytuacja to testowe uruchomienia po montażu) lecz jeśli chłodzenie juz trochę działa i do tej pory było szczelne to niby w jaki sposób doszło do jego rozszczelnienia i to jeszcze niby przez brak zasilania.

Opublikowano

Ten hosting to kpina i cyrk na kółkach - tak zawsze było i widocznie dalej jest. Dalej podtrzymuję że nie działa zgodnie z Brytyjskim prawem, gdyż nie ma konkretnej informacji o pracownikach - chyba że i tu coś się zmieniło, to przepraszam, ale wątpię.

Tak czy siak, porównywalne to do mintshosta - może pod boty muzyczne, nic wiążącego z taką firmą bym nie utożsamiał :) 

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano
Przed chwilą, Pantoflarzek napisał:

Ten hosting to kpina i cyrk na kółkach - tak zawsze było i widocznie dalej jest. Dalej podtrzymuję że nie działa zgodnie z Brytyjskim prawem, gdyż nie ma konkretnej informacji o pracownikach - chyba że i tu coś się zmieniło, to przepraszam, ale wątpię.

Tak czy siak, porównywalne to do mintshosta - może pod boty muzyczne, nic wiążącego z taką firmą bym nie utożsamiał :) 

Oni nie oferują vps wiec nawet pod music boty się nie nadają.

Opublikowano

Osobiście powiem ci tak. Tutaj nie chodzi o sam HosTeam czy tego typu rzeczy, ale o podejście właściciela to dalej gospodarki oraz infrastruktury tego Hostingu.

Opublikowano
1 minutę temu, Xeon21 napisał:

Osobiście powiem ci tak. Tutaj nie chodzi o sam HosTeam czy tego typu rzeczy, ale o podejście właściciela to dalej gospodarki oraz infrastruktury tego Hostingu.

Powiem tak poważny hosting nigdy nie powinien być uzależniony od 1 DC. 

Opublikowano
1 minutę temu, Konkol00 napisał:

https://pastebin.com/DP14M9EG - tylko to tu zostawię ;) Jak zdobywać klientów #TS3BAHU
Serdecznie nie polecam jedyną rzecz jaką ta firma dobrze wykonuje jest okłamywanie klientów :)

dlaczego napisałeś o nim a niema ciebie co pisałeś?

Opublikowano

To też prawda. Jeśli założyłbym w tej chwili firmę i zaczął hostować serwery TeamSpeak3 itd. To przede wszystkim kupiłbym 2 serwery w HosTeam oraz jeden Games na OVH w razie jakiejkolwiek awarii tam tych. I nie umieszczam wszystkiego na jednym serwery tylko TeamSpeak'i klientów stawiał raz na tym raz na tym serwery oraz pytał z jakiej firmy wolą tak jak robi to przykładowo Net-Speak. Sam Net-Speak wykonuje co prawda update itd. i musi resetować infrastrukturę, ale zdarza się to raz na rok bądź na parę miesięcy. A tutaj występowało to, co parę dni nawet.

Opublikowano

Kpina to jest promowanie usługi "Serwer Dedykowany Teamspeak 3", który tak naprawdę jest tylko serwerem glosowym!

Czy to ma jakieś znaczenie w nazwie "serwer dedykowany"? Nie kupujemy całego dedyka, lecz wynajmujemy zasoby pod aplikację.

Można to nazwać Voice VPS, ale ta usługa nawet nie posiada panelu do zarządzania nim.

Rolę gra tutaj makreting, który pozwala właścicielowi na zminimalizowanie kosztów prowadzenia hostingu, gdyż wszystkie te "serwery dedykowane teamspeak3" stoją na jednej maszynie. Sądzę, że jest to ten sam dedyk co strona www.

Wykorzystał okazję jak wchodziły wszystkie ataki na hosteam, net-speak etc. i stworzył tą ofertę by ruchać was na hajs.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano
4 minuty temu, √єєση napisał:

dlaczego napisałeś o nim a niema ciebie co pisałeś?

Bo ja mówiłem on pisał ;)
Jak on to określił zbyt późna godzina na rozmowy miałem to nawet
nagrane ale nie wiem gdzie to się zapodziało ;)

1. 23:28:08 "Szczot3k": o 23 gadac
  2. 23:28:12 "Szczot3k": mlody za mna spi

Jeszcze raz nie polecam ;)

Opublikowano

Jeśli chodzi o twoją wypowiedź VMW-are akurat tutaj pewnego razu z kolegą sprawdzaliśmy to i okazało się, że o dziwo nie jest to ten sam dedyk tylko inny.

Opublikowano
1 minutę temu, Xeon21 napisał:

Jeśli chodzi o twoją wypowiedź VMW-are akurat tutaj pewnego razu z kolegą sprawdzaliśmy to i okazało się, że o dziwo nie jest to ten sam dedyk tylko inny.

Oświeć mnie jak to sprawdzileś :D

Opublikowano
2 minuty temu, Konkol00 napisał:

Bo ja mówiłem on pisał ;)
Jak on to określił zbyt późna godzina na rozmowy miałem to nawet
nagrane ale nie wiem gdzie to się zapodziało ;)

Jeszcze raz nie polecam ;)

To niezle rzeczy ci proponowali:

23:33:53 "Szczot3k": jak chcesz to z hunterem mozesz kontakt analny zalapac nawet

pedofilia i pedalstwem zajerzdza,  osoby tak piszace pokazują jaki na prawdę jest ten hosting a raczej ludzie go tworzący. 

Opublikowano

Konsol00 tutaj akurat wydaje się to zrozumiałe, iż też bym osobiście nie rozmawiał jak by małe dziecko spało za mną, ponieważ jest to rzecz normalna. Lecz przytoczę znowu przykład Net-Speak'a posiadają oni system zgłoszeniowy i w dowolnych godzinach jeśli tylko nie mają nawału pracy odpisują od razu. Moim zdaniem to nie byłby też problem, aby TS3 Bahu, skoro jest już niby taką dużą firmą utworzył coś takiego i gdy nie może udzielić supportu poprzez rozmowę odpisałby.

Opublikowano

To marketing szeptany, pewno firma ma politykę "polecisz więcej = mniej płacisz".

Opublikowano
1 minutę temu, VMWare napisał:

Kpina to jest promowanie usługi "Serwer Dedykowany Teamspeak 3", który tak naprawdę jest tylko serwerem glosowym!

Czy to ma jakieś znaczenie w nazwie "serwer dedykowany"? Nie kupujemy całego dedyka, lecz wynajmujemy zasoby pod aplikację.

Można to nazwać Voice VPS, ale ta usługa nawet nie posiada panelu do zarządzania nim.

Rolę gra tutaj makreting, który pozwala właścicielowi na zminimalizowanie kosztów prowadzenia hostingu, gdyż wszystkie te "serwery dedykowane teamspeak3" stoją na jednej maszynie. Sądzę, że jest to ten sam dedyk co strona www.

Marketing taki że łazi i prosi ludzi o przejście - srutututu i maniana.

Dziwi mnie że tak poważna firma jak Hosteam utożsamia się z taką firmą jak bahu - nie wiem po kij im to potrzebne, robią więcej syfu i patoli niż to warte, takie moje zdanie.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano
3 minuty temu, VMWare napisał:

Oświeć mnie jak to sprawdzileś :D

Właśnie przed chwilą się dowiedziałem, że jest to już ten sam serwer dedykowany. Więc przepraszam za pomyłkę bardzo może zostało to zmienione. Jeszcze raz przepraszam.

Opublikowano
2 minuty temu, Xeon21 napisał:

Właśnie przed chwilą się dowiedziałem, że jest to już ten sam serwer dedykowany. Więc przepraszam za pomyłkę bardzo może zostało to zmienione. Jeszcze raz przepraszam.

Jeżeli w 100% stoi to wszystko na jednym serwerze dedykowanym, to dziwie się że tego jeszcze nikt na warstwie 7 nie bombarduje :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...