Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Do realizacji]"Naprawa"/poprawienie Głównego Bloku Profilowego.

Gość

Maciej (musiałem wpisać nazwę ankiety, więc nazwałem ją "Maciej" - mi się podoba).  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersja lepsza?

• Pierwsza - tytuł obok nicku, ranga pod nickiem.
    • Druga - tytuł pod nickiem, ranga obok nicku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Propozycję tą składałem pierwotnie Makinowi na PW (na Discordzie) i stwierdził, że musi pomyśleć.
Wiem jak wygląda myślenie u niego (widziałem strimy na Twitch.TV), więc zrobiłem dwie koncepcje.

Wybierzcie, która bardziej Wam odpowiada!

~~

Na MPCforum profile wyglądają tak:

unknown.png

Skrin mojego profilu, ponieważ mam niedobór fejmu. Całość wygląda na lekko zbugowaną i robioną w pośpiechu, sam (our) Lord stwierdził, że trzeba to poprawić.

"Normalnie" (ustawienia domyślne) wygląda to tak:
unknown.png

Profil głównego admina jednego z topowych polskich forów o IPB i ICS. Widać estetykę, wszystko jest ładnie poukładane.

Podoba mi się obecność tytułów (Wam pewnie też), więc moje propozycje połączą "normalny wygląd" i dodanie tytułów.

Dlaczego "propozycje"? A no dlatego, że możliwe są 2 rozwiązania tego niedociągnięcia:

1. Tytuł obok nicku (minuta roboty)
unknown.png
Kwadrat z tytułem może mieć większą przezroczystość (mniejsze opacity) aby się mniej wyróżniał.

2. Tytuł pod nickiem (więcej pracy dla techników)
unknown.png
Można całkowicie usunąć ten czarny kwadrat lub jw. zwiększyć przezroczystość.

Opublikowano
7 godzin temu, Marchwj napisał:

Najlepiej to w miejsce 'wygrane w rankingu' dać tytuł i reszta jak w pierwszej propozycji :v

Jak już to przesunąć wszystko to w prawo i żeby całość (pod nickiem się zaczynają te "statystyki") zaczynała się od "Tytuł & Grupa" albo sama grupa, albo sam tytuł. Chociaż według mnie lepiej wyglądała by grupa w "statystykach", a tytuł obok/pod nickiem (bardziej obok).

Opublikowano
6 godzin temu, KlauS. napisał:

Dla mnie to w ogóle te czarne tło wygląda brzydko, nie ma lepszej opcji? 

Zawsze jest opcja, ale jakie byś chciał mieć kolory tych teł? 

Opublikowano
14 godzin temu, Reygras napisał:

Zawsze jest opcja, ale jakie byś chciał mieć kolory tych teł? 

image.png
Dałbym to na przykład tutaj i po prostu usunął tło, tak jak mają to informacje w prawej części.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...