Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x500] GreatMuOnline [START 12.12.2020 20:00 CET]

Melissa92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co kolejna edycja na 4 miesiące,nigdy nie przyciągniecie wiekszego grona ludzi z takimi ustawieniami,tylko zaloge ktora z Wami gra od dluzszego czasu..Czyli stala ekipa...Pomyslcie o jakims niskim expie,gdzie mozna zagoscic na lata,a nie na chwile

• Odpowiedzi 369
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
3 godziny temu, Mag44 napisał:

I co kolejna edycja na 4 miesiące,nigdy nie przyciągniecie wiekszego grona ludzi z takimi ustawieniami,tylko zaloge ktora z Wami gra od dluzszego czasu..Czyli stala ekipa...Pomyslcie o jakims niskim expie,gdzie mozna zagoscic na lata,a nie na chwile

Tak to niestety wygląda na serwerach medium jest to intensywna gra tzw. wyścig o topke ;-) Ale mam dobrą wiadomość dla Ciebie jak i reszty graczy którzy uwielbiają serwery LOW :-) W przyszłym roku ruszy GreatMuOnline LOW. Gdzieś w połowie stycznia zostanie już uruchomiona wersja beta ów serwera i pojawią się wszystkie informacja jeszcze do końca nie jesteśmy pewny jak to rozwiązemy tzn w którym kierunku iść w LOW nie do końca jesteśmy przekonaniu do limitu rr ale dyskusja o tym po nowym roku póki co przygotowujemy już jedenastą edycje :-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Zrobcie cos na wzor starego X-World,niski exp,jakies 25x.. Dobijamy do 400,staty zostaja i cofka do 250 lv i lecimy dalej... Co 6 rr nagroda w postaci wbicia jednej exe opcji w item,badz podniesienia +11 na +12 jak ktos sie boi...Jakas waluta by sie tez przydala,jak to mialo miejsce na X-World,tak zwany JOGI+13..Niestety nie naleze do osob ktore w ciagu 4 miesiecy nie odchodza od komputera tylko po to,zeby wbijac rr...I jestem wrecz pweien,ze takich osob jak ja jest duzo wiecej

Opublikowano
3 godziny temu, Mag44 napisał:

Zrobcie cos na wzor starego X-World,niski exp,jakies 25x.. Dobijamy do 400,staty zostaja i cofka do 250 lv i lecimy dalej... Co 6 rr nagroda w postaci wbicia jednej exe opcji w item,badz podniesienia +11 na +12 jak ktos sie boi...Jakas waluta by sie tez przydala,jak to mialo miejsce na X-World,tak zwany JOGI+13..Niestety nie naleze do osob ktore w ciagu 4 miesiecy nie odchodza od komputera tylko po to,zeby wbijac rr...I jestem wrecz pweien,ze takich osob jak ja jest duzo wiecej

Wiadomo każdy ma inne oczekiwania i tak naprawdę nie ma szans aby sprostać oczekiwaniom każdego gracza dlatego własnie postanowiliśmy utworzyć kolejny serwer - LOW, serwer na którym nigdy nie będzie restartu kont i każdy zawsze będzie miał szanse dzięki wolnemu progresowi ;-) (Wolny nie znaczy nudny ;-P )

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Ta kolejne klony x-w.

Ile można, rzygać się chce xD

Co do GMO, może wejdę pogadać, bo o ile gry to strata czasu - ten serwer to wielka strata czasu xD po tygodniu 15 osób.

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi

Opublikowano

Jakie kolejne klony X-worlda...A ile takich klonow jest na polskiej scenie mu? Dobrych,dodam..Nie pasuje Ci,to znajdz sobie cos co bedzie Ci odpowiadalo..

Opublikowano
8 godzin temu, pawelek243 napisał:

Ta kolejne klony x-w.

Ile można, rzygać się chce xD

Co do GMO, może wejdę pogadać, bo o ile gry to strata czasu - ten serwer to wielka strata czasu xD po tygodniu 15 osób.

15 osób po tygodniu? Chyba pomyliłeś serwery ;-) Owszem frekwencja z czasem spada ale tutaj przesadziłeś. Z naszej strony staramy się i robimy wszystko by urozmaicić grę i zatrzymać graczy na dłużej jak wiadomo to gracze tworzą społeczeństwo i na siłę się tego niedokona.. Odnośnie starty czasu - nikt Cię nie zmusza być tracił go własnie na GMO tak czy inaczej będzie nam niezmiernie miło spotkać Cię na serwerze ;-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano
2 godziny temu, GreatMu napisał:

15 osób po tygodniu? Chyba pomyliłeś serwery ;-) Owszem frekwencja z czasem spada ale tutaj przesadziłeś. Z naszej strony staramy się i robimy wszystko by urozmaicić grę i zatrzymać graczy na dłużej jak wiadomo to gracze tworzą społeczeństwo i na siłę się tego niedokona.. Odnośnie starty czasu - nikt Cię nie zmusza być tracił go własnie na GMO tak czy inaczej będzie nam niezmiernie miło spotkać Cię na serwerze ;-)

No dobra, 50 'osób' z czego 50% na 2acc, a 25% na 3 i więcej :) Nie pierwsza taka edycja, ale ta przebiła poprzednie w prędkości odchodzenia graczy.

Na siłę nikogo nie zatrzymasz, ale gram teraz sobie na serwerze S2, max 10rr, a cały czas coś się dzieje, handel, PvP, czasem event od admina i jakoś ludzie nie odchodzą po paru dniach gry (serwer stoi ze 2/3 miesiące).

Ale skoro wiecie lepiej i pchacie w ten klient jakieś 'ficzery' jak Apple do iPhonów typu paski życia nad głową zamiast zająć się słabą optymalizacją klienta to miejcie dalej takie edycje z tyloma graczami.

Balans PvP, niby cały czas działane - NIBY.

Wcześniej edycja miała się nie zacząć bez zbalansowania wszystkiego. Na forum wisiały te wpisy o stestowanych postaciach (przy wszystkich 0% progresu testów) po czym za 2 tygodnie otwarcie - pełen profesjonalizm.

Na 2 edycjach temu, nie grając od ponad miesiąca wszedłem sobie i zobaczyłem 1 harpagana ode mnie z gildi :D BK miliard resów, set Hyon 13 FO itp. itd. ja SM w anubisie na 9-11, ja 1GR 100rr, on FS miał już dawno. WYNIK? 10:1 duel dla mnie tylko dlatego, że się zwiesiłem XD To jest właśnie balans PvP w waszym wykonaniu :)

Powodzenia jutro!

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek243 napisał:

No dobra, 50 'osób' z czego 50% na 2acc, a 25% na 3 i więcej :) Nie pierwsza taka edycja, ale ta przebiła poprzednie w prędkości odchodzenia graczy.

Na siłę nikogo nie zatrzymasz, ale gram teraz sobie na serwerze S2, max 10rr, a cały czas coś się dzieje, handel, PvP, czasem event od admina i jakoś ludzie nie odchodzą po paru dniach gry (serwer stoi ze 2/3 miesiące).

Ale skoro wiecie lepiej i pchacie w ten klient jakieś 'ficzery' jak Apple do iPhonów typu paski życia nad głową zamiast zająć się słabą optymalizacją klienta to miejcie dalej takie edycje z tyloma graczami.

Balans PvP, niby cały czas działane - NIBY.

Wcześniej edycja miała się nie zacząć bez zbalansowania wszystkiego. Na forum wisiały te wpisy o stestowanych postaciach (przy wszystkich 0% progresu testów) po czym za 2 tygodnie otwarcie - pełen profesjonalizm.

Na 2 edycjach temu, nie grając od ponad miesiąca wszedłem sobie i zobaczyłem 1 harpagana ode mnie z gildi :D BK miliard resów, set Hyon 13 FO itp. itd. ja SM w anubisie na 9-11, ja 1GR 100rr, on FS miał już dawno. WYNIK? 10:1 duel dla mnie tylko dlatego, że się zwiesiłem XD To jest właśnie balans PvP w waszym wykonaniu :)

Powodzenia jutro!

Nie do konca rozumiem co chcesz tym osiągnąć :-) Balans był dopracowywany przez długi czas i myślę że aktualnie jest bardzo dobrze rozwiązany, każda klasa ma swój potencjał wystarczy go umiejętnie wykorzystać. Optymalizacja klienta? Jest zoptymalizowany jedyne co można jeszcze dodać to możliwość wyłączania efektów i interfejsów. Rozumiem że jesteś tylko graczem i tak naprawdę nie zdajesz sobie sprawy z tego jaką wiedzą trzeba dysponować aby rozwijać w ten sposób serwer - i słusznie powinna Cie obchodzić tylko gra i przyjemność z niej aczkolwiek proszę o choć odrobinę zrozumienia bo my naprawdę wkładamy w to co robimy całe serce. To twoje zdanie i szanuje je i nie zmuszam na siłę do gry tym samym miej na uwadzę że serwer obrał już pewien kierunek i się go trzymamy.

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Ja grałem na jednej edycji i grało się w miarę fajnie. Ale byłem na l4 dwa tygodnie. Jak dla mnie największym minusem jest fakt, że serwer jest tylko dla ludzi którzy siedzą przy kompie non stop. 

Opublikowano
10 minut temu, obcy26lbn napisał:

Ja grałem na jednej edycji i grało się w miarę fajnie. Ale byłem na l4 dwa tygodnie. Jak dla mnie największym minusem jest fakt, że serwer jest tylko dla ludzi którzy siedzą przy kompie non stop. 

Tak właśnie to wygląda na serwerach Medium, ale spokojnie ;-) Tak jak pisałem wyżej po nowym roku pojawi się nowy serwer GreatMuOnline - LOW, oczywiscie medium pozostanie bez zmian :-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Co do tego ze SM zamiata wszystko,to sie zgodze,nie wiem jak teraz,ale 2 edycje temu kiedy mozna bylo kupic magiczne kamienie za plny,zrobilem sobie set fo...Tak z ciekawosci,dodam,ze gralem BK... No i musze powiedziec,ze SM,z jakims zwyklym  setem zjadl mnie w duelu 10-0

Opublikowano
2 godziny temu, Mag44 napisał:

Co do tego ze SM zamiata wszystko,to sie zgodze,nie wiem jak teraz,ale 2 edycje temu kiedy mozna bylo kupic magiczne kamienie za plny,zrobilem sobie set fo...Tak z ciekawosci,dodam,ze gralem BK... No i musze powiedziec,ze SM,z jakims zwyklym  setem zjadl mnie w duelu 10-0

Tak wszystko się zgadza w jednej edycji SM był OP ale w trakcie edycji zostało to już zmienione. :-) Zapraszam na TestServer w celu weryfikacji ;-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Today at 19:00 11th edition will start dont forget!
Recent changes before the start:

1. Items changes:

• Fixed Jewel of Option (Now shown 75% successrate and correct description)

• Increase drop of Silver and Gold Medal (+10%)

• Increase Jewel of Life successfull rate from 60% to 70%

• Custom jewels drop in events like BC has ben replaced with Box of Award (Chance to get this Box is lowered from this edition custom jewels will be rare)

• Decrease Jewel of Wing drop rate in Devil Square (50% lower)

2. Map changes: 

• Moved 2 tantalos spots from Tarkan2 (warp) to 40/139 and 87/172 (Shown on the minimap)

• Added two new spots in Aida (Blue Golems: 157/233 and 127/233)

• Added new spot in lorencia (Spiders: 175/147 shown on the minimap)

3. Shop changes: 
    • Removed items required for blood castle and devil square from shops.

4. New events:

• Online lottery (Be online and win a random jewel)

• Quiz event (Answer the question correctly and get 10 Wcoin (P))

• Team vs Team (PvP event every saturday at 20:00)

• Other changes were announced in previous news.

Other changes were announced in previous news.

tarkan.png

aida.png

Opublikowano
19 godzin temu, GreatMu napisał:

Nie do konca rozumiem co chcesz tym osiągnąć :-) Balans był dopracowywany przez długi czas i myślę że aktualnie jest bardzo dobrze rozwiązany, każda klasa ma swój potencjał wystarczy go umiejętnie wykorzystać. Optymalizacja klienta? Jest zoptymalizowany jedyne co można jeszcze dodać to możliwość wyłączania efektów i interfejsów. Rozumiem że jesteś tylko graczem i tak naprawdę nie zdajesz sobie sprawy z tego jaką wiedzą trzeba dysponować aby rozwijać w ten sposób serwer - i słusznie powinna Cie obchodzić tylko gra i przyjemność z niej aczkolwiek proszę o choć odrobinę zrozumienia bo my naprawdę wkładamy w to co robimy całe serce. To twoje zdanie i szanuje je i nie zmuszam na siłę do gry tym samym miej na uwadzę że serwer obrał już pewien kierunek i się go trzymamy.

Tak, optymalizacja.
Gra na 2 acc to tragedia. Gra na 1 acc chodzi jakby chciała, a nie mogła (nie mówcie o zmianie kompa, bo konkurencyjne serwery S6 chodzą bez zająknięcia).

Tak, balans był dopracowywany, ale dopracowany nie został.

Obchodzi mnie tylko gra, dokładnie, ja jestem graczem, wy adminami, ja gram, wy dajecie graczom możliwość DOBREJ zabawy.

Co chce tym osiągnąć? Lubie sobie pograć czasem i na takich ustawieniach, ale wiedząc, że za chwilę będzie grać 10 osób nie chce mi się nawet tego ściągać.

Więc chcę osiągnąć to żebyście wyciągnęli wnioski z opinii, czasem to robicie, ale na opak (przykład: wywalić jwl of exc i lvl żeby pralka była funkcjonalna, a nie tylko farmić BC. Rezultat? Wywalone jwl z item shop [zostawione 2 tiery], a reszta z BC).

Ogólnie fajny serwer jak ktoś chce pograć ze 2 dni, dla kogoś kto lubi socket itemy nie bardzo - nim zrobisz socketowy item (mowa o full socket, nie tylko +15) to będziesz grać sam.

PS. Tak mi się przypomniało, Imperial Staff full socket jest gorszy niż GVS.

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek243 napisał:

Tak, optymalizacja.
Gra na 2 acc to tragedia. Gra na 1 acc chodzi jakby chciała, a nie mogła (nie mówcie o zmianie kompa, bo konkurencyjne serwery S6 chodzą bez zająknięcia).

Tak, balans był dopracowywany, ale dopracowany nie został.

Obchodzi mnie tylko gra, dokładnie, ja jestem graczem, wy adminami, ja gram, wy dajecie graczom możliwość DOBREJ zabawy.

Co chce tym osiągnąć? Lubie sobie pograć czasem i na takich ustawieniach, ale wiedząc, że za chwilę będzie grać 10 osób nie chce mi się nawet tego ściągać.

Więc chcę osiągnąć to żebyście wyciągnęli wnioski z opinii, czasem to robicie, ale na opak (przykład: wywalić jwl of exc i lvl żeby pralka była funkcjonalna, a nie tylko farmić BC. Rezultat? Wywalone jwl z item shop [zostawione 2 tiery], a reszta z BC).

Ogólnie fajny serwer jak ktoś chce pograć ze 2 dni, dla kogoś kto lubi socket itemy nie bardzo - nim zrobisz socketowy item (mowa o full socket, nie tylko +15) to będziesz grać sam.

PS. Tak mi się przypomniało, Imperial Staff full socket jest gorszy niż GVS.

A więc tak jeżeli chodzi o klient to nie wiem jaki masz sprzęt aczkolwiek na moim starym 9 letnim laptopie klient chodzi bez problemu i może to kwestia optymalizacji Twojego komputera a nie klienta ;-) Jeszcze pytanko korzystasz z kamery w kliencie? W tej edycji pralka będzie funkcjonalna bo kamienie typu level i excellent będą od tej edycji bardzo rzadkie szansa na drop Box of Award (Teraz z tego boxa będą dropić nowe kamienie) wynosi raptem 5%.
"Ogólnie fajny serwer jak ktoś chce pograć ze 2dni.." Nigdy po dwóch dniach frekwencja nie spadała wręcz przeciwnie więc naprawdę proszę nie wypisuj takich głupot ;-) Nie wiem na jakiej edycji zakończyłeś grę na GreatMu ale myślę że powinieneś nieco nadrobić przed każdą kolejną wypowiedzią :-) Tak czy inaczej serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy.

51 minut temu, szot1304 napisał:

Wbije na start, zobaczymy co to będzie :) 

Zapraszamy serdecznie. :-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano
Dnia 21.12.2018 o 17:07, GreatMu napisał:

Nie wiem na jakiej edycji zakończyłeś grę na GreatMu ale myślę że powinieneś nieco nadrobić przed każdą kolejną wypowiedzią :-

Na tej.

A więc tak jeżeli chodzi o klient to nie wiem jaki masz sprzęt aczkolwiek na moim starym 9 letnim laptopie klient chodzi bez problemu i może to kwestia optymalizacji Twojego komputera a nie klienta ;-)

To nie tylko moje zdanie.

W tej edycji pralka będzie funkcjonalna bo kamienie typu level i excellent będą od tej edycji bardzo rzadkie

To po co w ogóle te kamienie? I tak nikt nie będzie prał tylko dłużej farmił kamień.

Opublikowano
Dnia 23.12.2018 o 20:05, pawelek243 napisał:

Na tej.

To nie tylko moje zdanie.

To po co w ogóle te kamienie? I tak nikt nie będzie prał tylko dłużej farmił kamień.

Kamienie to drobne urozmaicenie gameplay i nadanie sensu eventom które były tak naprawdę zapomniane i mało uczęszczane przez graczy, aktualnie częstotliwość dropu kamienia jest bardzo niska.. Każda edycja to krok do przodu - ku lepszemu z każdej edycji staramy się wyciągać wnioski i działać. Myślę że kamienie to coś co nas wyróżniało od początku. Chciałbym aby inny gracze również się wypowiedzieli na temat ów kamieni :-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano
15 minut temu, GreatMu napisał:

Chciałbym aby inny gracze również się wypowiedzieli na temat ów kamieni :-)

Gracze odchodzą zamiast się wypowiedzieć.

16 minut temu, GreatMu napisał:

Kamienie to drobne urozmaicenie gameplay i nadanie sensu eventom które były tak naprawdę zapomniane i mało uczęszczane przez graczy

Robisz jako nagrodę np. boki w zależności od poziomu BC.

17 minut temu, GreatMu napisał:

aktualnie częstotliwość dropu kamienia jest bardzo niska

Dlatego sety będzie się dłużej robić, nikt nic nie będzie prać - prócz wingów.

Sety FO są lipne, dajesz max 2 opcje i gracz musi wybierać jaką chce postać, do tego musi go zdobyć.

Teraz wystarczy wydropić nonexc i powrzucać w niego kamienie.

Serwer jest fajny do zabawy, ale gracze i tak się nie bawią tylko gonią za resami, przez parę edycji co grałem o duela trzeba było się prosić ze względów:

1. Brak balansu PvP gdzie vs SM nie opłacało się ludziom iść.

2. RESY RESY RESY

Ja rozumiem, że każda edycja to krok do przodu, ale czy w dobrą stronę to nie wiem (słyszałem, że teraz nawet radio wbudowaliście - po co?).

Zamiast odchudzić klienta wrzucacie masę niepotrzebnych rzeczy.

Opublikowano
3 minuty temu, pawelek243 napisał:

Gracze odchodzą zamiast się wypowiedzieć.

Robisz jako nagrodę np. boki w zależności od poziomu BC.

Dlatego sety będzie się dłużej robić, nikt nic nie będzie prać - prócz wingów.

Sety FO są lipne, dajesz max 2 opcje i gracz musi wybierać jaką chce postać, do tego musi go zdobyć.

Teraz wystarczy wydropić nonexc i powrzucać w niego kamienie.

Serwer jest fajny do zabawy, ale gracze i tak się nie bawią tylko gonią za resami, przez parę edycji co grałem o duela trzeba było się prosić ze względów:

1. Brak balansu PvP gdzie vs SM nie opłacało się ludziom iść.

2. RESY RESY RESY

Ja rozumiem, że każda edycja to krok do przodu, ale czy w dobrą stronę to nie wiem (słyszałem, że teraz nawet radio wbudowaliście - po co?).

Zamiast odchudzić klienta wrzucacie masę niepotrzebnych rzeczy.

Pracujemy już nad tym aby gracz mógł wybrać z czego chce korzystac w kliencie a z czego nie :-)

Bez nazwy-5.png

Opublikowano
Przed chwilą, GreatMu napisał:

Pracujemy już nad tym aby gracz mógł wybrać z czego chce korzystac w kliencie a z czego nie :-)

Dajcie do downloadu 2 klienty, jeden przeładowany dziadostwem i jeden do gry, problem z głowy.

Opublikowano

Here are the rewards that he received after reaching grand resets

rewards.png

To receive the prize please contact us in game or fanpage/forum.

Opublikowano
Dnia 5.01.2019 o 18:30, Mag44 napisał:

Jak prace nad serwerem low?

Mieliśmy troszkę do zrobienia przy aktualnej edycji  ale w tym miesiącu zostanie otwarty beta server low który będzie dopracowywany na "live" ;-) Niedługo  więcej informacji odnośnie serwera low.

Bez nazwy-5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...