Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hearthstone - P2W?

PatrykExTrEmE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@PatrykExTrEmEHeroes of the Storm to chyba jedyna gra MOBA, która w takim stopniu umożliwia graczowi zdobyć praktycznie każdy przedmiot bez wkładu finansowego.
W moim przypadku walutę premium wykorzystuje jedynie do "boosterów", które trochę przyspieszają proces zdobywania doświadczenia. Wszystkie skiny, postacie, skrzynki bez problemu zdobędziesz tylko grając ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, Damian napisał:

@PatrykExTrEmEHeroes of the Storm to chyba jedyna gra MOBA, która w takim stopniu umożliwia graczowi zdobyć praktycznie każdy przedmiot bez wkładu finansowego.
W moim przypadku walutę premium wykorzystuje jedynie do "boosterów", które trochę przyspieszają proces zdobywania doświadczenia. Wszystkie skiny, postacie, skrzynki bez problemu zdobędziesz tylko grając ;)

Pomyliłeś gry :D, ja piszę o Hearthstone - gra karciana a nie o Heroes of the Storm.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

F2P 100%, oczywiscie mozesz kupic za hajs pakiety, ale rownie dobrze mozesz kupic za golda. Nie ma czegos takiego ze kupujesz za hajs odrazu legendarne karty, przygody mozesz kupic za hajs (unikalne karty) albo za gold w grze, tylko ze trzeba grindowac, ale wszysstko da sie zrobic :) ja gram juz jakis czas nie wlozylem ani ZL w gre, a mam wiekszosc przydatnych mi kart :)

Specjalista
Opublikowano

Grałem w chuy czasu w tą grę i jest p2w, blizzard stara się czy też kombinuje by było mniej kart i łatwiej było je pozyskać ale tak się nie da. Żebyś mógł grać kilkoma deckami z topki(czyt. najbardziej grywalnych talii patcha) to musisz grindować w chuy ewentualnie mieć w chuy szczęścia.

giphy.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 23.10.2017 o 16:42, bizo97 napisał:

Grałem w chuy czasu w tą grę i jest p2w, blizzard stara się czy też kombinuje by było mniej kart i łatwiej było je pozyskać ale tak się nie da. Żebyś mógł grać kilkoma deckami z topki(czyt. najbardziej grywalnych talii patcha) to musisz grindować w chuy ewentualnie mieć w chuy szczęścia.

Skoro grałeś w "chuy czasu" to powinieneś mieć większość kart.

Bez wydawania pieniędzy na początku będzie trochę trudno, ale po jakimś roku gry spokojnie dasz radę budować decki z topki.

giphy.gif

Specjalista
Opublikowano

Miałem póki nie sprzedałem całego swojego konta, blizzard leci sobie w kulki z ich grami. Nie podoba mi się ich aktualna polityka, uważam że nie przykładają się tak jak kiedyś do fixów itp. Hearthstone odpaliłem parę tygodni temu i trzeba na prawdę trochę pograć by cokolwiek tam mieć(czytaj grindować, bo jak inaczej to nazwać?).

giphy.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sorry że trochę odkopię ale nie mogę czytać tych głupot. 

Hs nie jest pay2win, oczywiście zgodzę się że próg wejścia dla nowego gracza jest dosyć wysoki. Ale spokojnie budżetowymi deckami można wbić piątą rangę która na koniec sezonu różni się nagrodami od legendy o jakieś 25 dustu. Jeśli chodzi o pakiety, fakt trzeba trochę pofarmić golda, ale jeżeli ma się odrobinę umiejętności to nie jest to takie trudne. Najszybciej chyba "dorobić się" jakiegoś startu na arenach, które przy wyniku 3-1 się "zwracają" a pakiet zawsze wpadnie. 

Oczywiście jeżeli chcesz stworzyć sobie tier 1 deck, to pewnie jeżeli jesteś początkujący to będziesz musiał spyłować niemal wszystko żeby grać np. highlanderem któego teraz do porzygu na rankedach. Ale zadajmy sobie pytanie czy nowy gracz będzie umiał tier 1 deckiem grać? 

Sama w hs'a gram casualowo, od czasu do czasu. Weszły questy przy ungoro - bez problemu zdobyłam ten który chciałam. Wyszły portrety w rycerzach - blizz rzucił darmowy na start i lepsze nagrody za "przygodę" niż jakiś rare jak do tej pory. Także bez problemu te portrety które chce mam. Oczywiście jeżeli chce się mieć wszystko, to jak najbardziej grindować i jeszcze raz grindować. Ale casualowe granie wcale nie jest takie ciężkie. 

Warto dodać że teraz przy pakietach nie trafimy powtórek co nie skończy się wiecznym wymienianiem pakietu na 25 dustu. Za pare dni wchodzi nowy dodatek, można będzie stare karty pyłować jeżeli nie chce grać się na wildzie, i darmowa legenda też wpadnie. Zapowiedzieli ileśtam darmowych pakietów za to i siamto - wybaczcie nie chce mi się zaglądać na hearthpwn, żeby napisać dokładnie ile - więc warto pamiętać że losowanie legend i kart z pakietu dla osób które rzadko je otwierają jest zwiększona, dla przykładu ja po wejściu rycerzy z podajże 13 pakietów wydropiłam 3 legendy. 

Podsumowując wszystko zależy od umiejętności i tego co chce się osiągnąć, jeżeli chcesz grać pro - łatwiej będzie Ci ładując w to kase, jeżeli chcesz grać casualowo - spokojnie wbijesz piątą rangę budżetówką jeśli posiadasz umiejętności.

b6y2zc.png

:783_heart_decoration:  Music - Games - Tattoo's - Muscle car's   :783_heart_decoration:

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Graj jest f2p. Wszystkie praktyczne rzeczy, a nie jakieś wizualne rewersy kart można zdobyć po prostu grajac w grę i będziesz w stanie każdego pokonać, nie ważne jak wiele kasy włożył w grę.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

@PatrykExTrEmE  Jeśli chcesz złożyć jeden deck i nim grać to gra nie jest p2w. Jednak jeśli chcesz posiadać kilka topowych decków i grać nimi na zmianę to musisz się liczyć z tym, że będziesz zbierał pył na te decki ok. pół roku. Mimo to da się grać nie wydając kasy np. składasz na początek Midrange Huntera, który jest wyjątkowo tanim deckiem i grasz nim, robisz misje, zbierasz 150 golda i grasz na arenach. To najprostszy sposób na zarobek w tej grze. Na arenach po 2/3 wygranych grach 150 golda już się zwraca, więc jeśli zrobisz więcej niż 3 wygrane gry to jesteś na plus.

1.gif

• Aive zmienił(a) tytuł na Hearthstone - P2W?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...