Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Serwer Discord MPCForum

ThePoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Od nie dawna bardzo popularny stał się Discord. Discord jest połączeniem TeamSpeak'a oraz Skype'a. Serwery na nim są za darmo. Każdy może stworzyć swój serwer i zaprosić swoich znajomych na niego. Discord różni się od TeamSpeak'u tym, że interfejs jest bardziej zrozumiały i łatwiejszy do ogarnięcia. Na Discordzie nie tylko znajdziemy kanały głosowe, ale także kanały tekstowe, na których razem ze znajomymi możesz rozmawiać. Jest też bardzo łatwy system rang, które można stworzyć w parę sekund. Na serwer można dodać BOTY, których jest naprawdę dużo. Bardzo fajną rzeczą jest przemieszczanie pomiędzy serwerami każdy serwer jest na naszej liście. Wystarczy tylko kliknąć na ikonkę serwera i jesteśmy. Nadal będą przychodzić nam powiadomienia z tamtego serwera, ponieważ jesteśmy na nim Online. Ostatnią rzeczą jest to, że nie musimy martwić się o DDoS.

Proszę o rozstrzygnięcie mojej sugestii! :) 

Link do Discord: https://discordapp.com/

Opublikowano

Wielkie kurwa tak. Walić tsa, bądźmy ponad to COŚ! Tym bardziej, że jest to forum dla gamerów, a discord jest wygodniejszy w grach, coraz częściej jest zakładany w gildiach/familiach/kolanach i można tam dodać się do znajomych etc :)

Wielki plusik mordko

Opublikowano

Nie oszukujmy się ale na tsie forumowym mało ludzi siedzi i pewnie na discrodzie będzie podobnie. Każda ekipa znalazła już swoje miejsce na discordzie lub znajdzie. 

Myślę, że jest to niepotrzebny dodatek. Mogę się mylić albo nie ale komunikator ma też służyć do komunikacji z administracja, nie wyobrażam sobie żeby teraz każdy administrator siedział na obu komunikatorach, a heśli się mylę i komunikator ma służyć do integracji między użytkownikami albo dawania stabilnego miejsca to myślę, że jest to niepotrzebne, bo tak jak wspomnieliście serwerów jest już dość sporo i nie trudno założyć swój. 

A rezygnowanie z ts'a też nie jest za dobrą opcją. ;p 

Ja osobiście co do propozycji jestem neutralna. 

Opublikowano

Discord jest lepszy od ts-a, ale chyba w tym przypadku to i tak nie ma sensu.

Opublikowano

Ja korzystam z obu, ale Discord przez te kanały głosowe, łatwość konfiguracji i lepszą apkę mobilną dla mnie obecnie zaczyna być coraz częściej używany

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Zdecydowanie częściej używam tska, bo łatwiej zebrać ekipę, ale jak się raz wejdzie na discorda to ciężko się z nim rozstać, więc może inni też zarażą się discordzistwem

Opublikowano

Korzystałem kiedyś z Discorda, jest zdecydowanie przystępniejszy niż TeamSpeak, mimo to uważam, że brakuje tam pewnego klimatu, nie przypadł mi do gustu w rezultacie i nie używam od roku, jednak kanał MPCforum - jeśli miałbym się nim kto opiekować - wcale nie jest złym pomysłem :> 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jak dla mnie to i tak nie wypali, jezeli na teamspeaku siedzi malo osob, to zmiana aplikacja nic nie da, tym bardziej ze jest ona mniej popularna.

Niby jest stabilna, lecz to tez jest juz naduzywane, gdyz serwery discord sa stawiane za granica, i sa lagi, ten dodatek nic nie zmieni, bo jak zwykle nie bedzie ludzi ktorzy sie zaopiekuja, czy to teamspeak, czy to discord i tak bedzie rozpier.....

Discord moze i jest ladniejszy, lecz jak siedzisz juz pare lat na teamspeaku, to nie przypadnie ci do gustu, serwery za latwo sie tworzy, dla kogos moze tyc fajnie, lecz dla programistow lub innych bedzie to slabe.

Nie polecam xD

1.png

Opublikowano

Tak, alternatywa dla tych, którzy nie lubią tsa ^^

No i z tego co wiem to na Discordzie jest czat, dużo lepszy niż na TSie, więc duży plus.

Opublikowano

Nadszedł ten czas na stracenie dziewictwa i trzeba zacząć korzystać z Discorda.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Na forumowym TS siedzi zazwyczaj mało osób - chyba tylko raz widziałam, aby było więcej niż 100 użytkowników, zazwyczaj jest to 60-70. Z drugiej strony spróbować nie zaszkodzi, jeśli pomysł nie wypali, można zrezygnować.

Opublikowano

Tylko i wyłącznie, gdy serwer TS upadnie, inaczej to nie ma sensu, mimo, że discord jest o wiele łatwiejszy i przyjemniejszy w użytkowaniu ;)

Opublikowano

TeamSpeak najczęściej jest używany tylko do szukania osób do wspólnego grania. Discord jest nie tylko do do szukania osób do gry ale także do większego kontaktu z użytkownikami Forum. Według mnie osoby, które mówią, że to nie wypali to osoby, które są przyzwyczajone do TS'a i nie chcą przechodzić na Discorda. Wyczytałem tutaj kogoś opinie, że na Discordzie są lagi. Gdy to przeczytałem nie mogłem wytrzymać ze śmiechu. Korzystam z Discorda już rok i do tej pory nie miałem żadnych lagów ani zacinek. Ci co tak mówią to albo mają słabego neta albo nigdy nie korzystali z Discorda. 

• Makin zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...